Дълги рокли: правила за избор с какво да носитe

Дълги рокли: правила за избор с какво да носитe
31127 800x800
Дълги рокли

Дългите рокли са подходящи за ежедневието, бизнеса и културния живот. Разнообразието от стилове и материи ви позволява да носите дълга рокля по всяко време на годината. Роклите до пода пасват идеално на високи и тънки момичета, но с правилния стил може да го носи ниска дама или собственик на луксозни форми.

Подчинявайки се на законите на стила и поддържайки съвременните модни тенденции, можете да създадете невероятно, очарователно изображение с рокля до пода, основното е да поставите правилно акцентите и да вземете предвид всички нюанси на външния си вид.

Но как да изберем правилната рокля и с какво да я съчетаем? Да разгледаме някои основни правила и тенденции.

Правила за избор на дълга рокля

При избора на дълга рокля, трябва да вземем предвид няколко важни фактора: формата на тялото, височината, цвета и материята на роклята, както и случая, за който я избираме. Важно е роклята да подчертава силните страни на фигурата и да скрива евентуални недостатъци. Цветът трябва да бъде в хармония с тена на кожата, а материята – подходяща за сезона и повода.

ДАНТЕЛЕНА РОКЛЯ | evizabg.com

 

Дълги рокли с ръкави

През цялата си история модата се преплита с различни посоки и култури. Дизайнерите заимстват идеи от минали епохи, изследват забравени цивилизации, за да представят облеклото си в нова светлина. Дългите рокли с ръкави съчетават различни стилове и текстури, но остават много популярни с течение на времето, тъй като те са в състояние да трансформират всяка фигура, изразяват строгостта и лукса на церемонията, на която една жена е решила да покаже тоалета си, ви позволяват да се похвалите красиви бижута и никога не изглеждайте вулгарно.

Класическа изчистена рокля с дълги или три четвърти ръкави. Едноцветният цвят и благородната материя заедно изглеждат много богати и стилни, съчетават се перфектно с голям брой аксесоари и могат да преобразят всяка женска фигура. Можете да добавите екстравагантност към изображението с помощта на шапка в ретро стил или да носите красива пелерина. Акцентът на роклята е отворен гръб, дълбоко деколте или съблазнителна кройка от бедрото.

Роклите с ръкави са отличен избор за по-хладния сезон или за дами, които предпочитат да не показват ръцете си. Те също могат да бъдат много стилни и елегантни, особено ако ръкавите са интересно оформени или декорирани.

ДЪЛГА ДАНТЕЛЕНА РОКЛЯ | evizabg.com

 

Официални вечерни рокли

Дългите рокли радват с изобилие от цветове и приятно изненадват с нови необичайни начини на декорация. Тази година буйните дълги вечерни рокли са на мода. Обемна пола, втален силует и отворени рамене насищат образа с романтика и женственост. Роклята ще изглежда особено луксозна, ако полата е изработена от сатен или кадифе. Можете да отидете на дипломирането в такава дълга рокля – роклята е подходяща за много млади хора.

Вечерните рокли с дантелени елементи ще се впишат идеално в атмосферата на най-тържествените събития. Най-елегантните цветове на това облекло са класическо черно, искрящо бяло или енергично златно. Блясъкът на роклята се придава от блясъка на кристали или пайети. Такива рокли изглеждат много изкусително с цепка отпред или отстрани. Друг модерен детайл, който дизайнерите с удоволствие използват, за да добавят образ на величие, е дълъг течащ шлейф, толкова добре съчетан с деликатна дантела и стеснена талия.

Официални вечерни рокли: Елегантност и стил за специални поводи

Изисканост и елегантност

Официалните вечерни рокли са изключително елегантни и са създадени със страст към детайлите. Те са обикновено изработени от висококачествени материи като шифон, дантела, сатен или тафта, които придават на роклята изящество и блесък. Дизайните на официалните рокли са често съчетание от уникални бродерии или кристали, които придават допълнителна стойност на визията.

Подчертаване на фигурата

Една от ключовите характеристики на официалните вечерни рокли е тяхната способност да подчертаят и издълбочат женската фигура. Те подчертават талията и бюста, а след това плавно се разширяват в дължина. Това придава грация и изящество на носителката и й позволява да се чувства великолепно през целия вечер.

Разнообразие от стилове

Официалните вечерни рокли предлагат голямо разнообразие от стилове, което позволява на всяка жена да намери подходящата за нея. Можете да изберете класическа и изчистена рокля в едноцветен десен или да се почувствате по-авангардни с модел, който включва нестандартни елементи като паети или декоративни принтове. Важно е да изберете рокля, която отразява вашия индивидуален стил и подчертава вашата уникалност.

Вечерните дълги рокли са символ на елегантност. Те обикновено са изработени от луксозни материи като сатен, шифон или дантела и често са украсени с блестящи елементи. Подходящи са за гала вечери, сватби или други официални събития.

Дълги бели рокли

Сватбата не е единственото събитие, на което можете да носите бяла дълга рокля. много модели бели рокли са предназначени за вечерни излизания. Разликата им от булчинските рокли е, че са с по-семпла кройка и нямат големия брой декоративни елементи, характерни за роклите за булки.

БЯЛА ОФИЦИАЛНА РОКЛЯ ШИФОН И ДАНТЕЛА | evizabg.com

Специално внимание заслужават дълги бели летни ежедневни рокли. Дълга бяла рокля от шифон може да се носи на плажа, за разходка из града или за среща. Моделът може да бъде с дължина до глезена или буквално да стига до пода. Раздялата може да бъде права, асиметрична или направена под формата на полукръг.

При много горещо време е по-добре да носите дълга бяла рокля с дантела или прозрачни вложки. В такава рокля ще изглеждате много съблазнително и по-лесно ще понасяте жегата.

Дългите бели рокли са перфектно съчетани с ярки обувки. Останалите аксесоари, например съединител и каишка, могат да бъдат съчетани с обувките. можете да вземете и дамска чанта в бяло, черно или бежово.

Белите рокли са класика в гардероба на всяка жена. Бялата рокля е идеална за летни дни или специални събития, докато черната рокля е универсална и може да бъде носена по всяко време.

Черни рокли

Дългата черна рокля надхвърли статута на „вечер“ и намери характерните черти на ежедневното облекло. Черна шифонена рокля до пода ще изглежда добре на вечерния плаж на курортния град. Модни сандали с каишки и чанта с леопардов принт ще помогнат в подкрепа на годишната тема.

За есента или зимата е подходяща плетена или вълнена дълга черна рокля с ръкави. Допълвайки ги с черни ботуши и кожено яке, можете да получите много стилен тоалет в духа на модерна рок дива.

ОФИЦИАЛНА РОКЛЯ | evizabg.com

 

Вечерните дълги рокли до пода в черен цвят остават на върха на популярността и няма да се откажат от позициите си. Правите рокли са най-търсени, изглеждат много женствени и елегантни. Стилът на роклята често включва V-образно деколте, роклята може да бъде допълнена с красив колан и да има дантелена гарнитура.

Ежедневни рокли

Ежедневните дълги рокли се превърнаха в модерен и практичен избор за много жени. Те са не само стилни и елегантни, но и предлагат комфорт и лесно носене през целия ден. 

Предимствата на ежедневните дълги

Комфорт

Едно от големите предимства на ежедневните дълги рокли е тяхната комфортност. Те са изработени от леки и дишащи материи, които осигуряват свободно движение и комфорт през целия ден. Различните модели на роклите позволяват на тялото да се движи свободно, без ограничения. В същото време, дължината на роклята предпазва от неприятностите, свързани с прекомерно разкриване на краката.

Лесно носене

Ежедневните дълги рокли са практични за носене в различни ситуации. Те се обличат бързо и лесно, без нужда от сложни комбинации или съчетания на дрехи. Това е особено удобно за заетите жени, които търсят бързи и лесни решения за ежедневния си облекло.

Универсалност

Този тип рокли са универсални и могат да бъдат носени в различни ситуации и събития. Те могат да бъдат част от вашата работна визия, като ги съчетавате с елегантни обувки и аксесоари. Също така, те са подходящи за почивка, разходки или неформални срещи с приятели. Можете да ги стилизирате с обувки с плоска подметка или дори с кецове за по-спортен и неформален вид.

Модерен и елегантен стил

Ежедневните рокли са винаги актуални и са символ на елегантност и женственост. Те предлагат безупречен стил и възможности за различни модни комбинации. Можете да ги съчетавате с различни аксесоари като колани, шалове или шапки, за да придадете индивидуалност на визията си. Дългите рокли също така са на мода и са чест избор за много известни дизайнери и модни марки.

Подчертаване на женствеността

Ежедневните дълги рокли са идеалниза подчертаване на женствеността и излъчване на самочувствие. Те създават грация и изисканост, които са важни за всяка дама. Дължината на роклята придава изящество и прикрива недостатъци, а същевременно подчертава красивите части на тялото. Без значение от фигурата ви, тази рокля може да бъде стилно решение, което ще ви накара да се почувствате прекрасно и уверени.

Ежедневните дълги рокли са практични, комфортни и модерни. Те предлагат комбинация от стил и удобство, което ги прави идеален избор за различни поводи. Независимо дали сте на работа, разходка в парка или среща с приятели, ежедневната рокля ще ви направи да изглеждате елегантно и да се чувствате удобно през целия ден. Не забравяйте да добавите своята индивидуалност към визията си, като съчетавате роклята с аксесоари и обувки, които отразяват вашия стил и предпочитания.

Таблица

ТИП РОКЛЯ ХАРАКТЕРИСТИКА ОТГОВАРЯ НА
Вечерни дълги рокли Гламур и елегантност Гала вечери, сватби, официални събития
Рокли с ръкави Стилни и елегантни По-хладни сезони, дами, които не искат да показват ръцете си
Бели рокли Идеални за летни дни и специални събития Летни дни, специални събития
Черни рокли Универсални, подходящи по всяко време Всяко време
Бални рокли Изразителни, с обилни декорации Балове, официални събития
Ежедневни рокли Комфортни и лесни за носене Разходка, среща с приятели

Разгледай нашия канал в YouTube

Важно заключение

За да създадат по-романтичен образ, дизайнерите на онлайн магазин evizabg.com излязоха с черна рокля с широка шифонена пола. Черният цвят често се комбинира с бяло. Такъв съюз изглежда много ярък и привлекателен на рокля. Бялото може да бъде под формата на дантела на черен фон, да се появи като декорация или декоративни елементи. Тел: +359 700 20 994

 
Дълги рокли