Блестяща рокля – бъдете бляскави не само в новогодишната нощ

Каква рокля да облека за вечеря в ресторант?

Роклите с блясък ще бъдат не само творения за специални поводи, но ще навлязат и в ежедневните стилизации. Комбинирането на лъскави тъкани с маратонки, дънки и голямо бомбено яке е да подчертае уникалността и универсалността на такива материали. Модата този сезон ще бъде динамична, с много пайети и блестящи кристали. Блестящата рокля, за да подчертае силните страни на фигурата, трябва да бъде правилно вталена. Вижте какви варианти на блестящи творения ще са най-стилни и с какво да ги комбинирате.

 

Популярни видове лъскави рокли

Блестящата рокля изглежда феноменално, но за да изглежда естетично, трябва да стои добре на тялото. За по-едрите дами се предпочитат по-твърди материи, за да не стърчи кройката, а да се получи универсален трапец. Вместо сатен, кадифе и коприна, изберете лъскави плетива, по-обтекаеми и по-твърди. Шифонът, жоржетът, трикотажът и велурът са препоръчителни за жени с голям размер. Вискозата в дует с полиестер също ще работи добре.

 

Нюансът на една рокля с блясък, която трябва да имате в гардероба си, е вечно черно. Тя винаги изглежда достойно, не само в лъскави ежедневни рокли, но и в по-изискани. Също като сивото и бялото – неутрални цветове, които създават хармонични, елегантни и непринудени основи, въпреки лъскавия материал. Все пак внимавайте с бялото, когато отивате на сватба. Вместо това изберете по-безопасния крем или бежов вариант. Винаги ще бъдете в добро настроение да изберете пастелна, лъскава  рокля за сватба ,например в нюанс на млечно жълто, прахообразно розово или светло синьо. Златни или сребърни тоалети също ще работят добре. За XXL дамите са добър избор, особено в по-тъмни нюанси на графит и старо злато, както и универсално червено, което ще изглежда благородно в комбинация с черни, матови обувки на висок ток и дамска чанта. Чест избор на жените с излишни килограми е наситеното и тъмно синьо, шоколадово, зелено, хедър и фуксия, които изглеждат феноменално дори и в блестящ вариант.

 

Блестящите мини рокли не се препоръчват за жени с голям размер. Само млада и стройна дама ще изглежда добре с такава дължина, а естеството на срещата решава дали да разкрие или не бедрата. Дамите с нисък ръст трябва да носят блестяща рокля до коляното. Препоръчва се дори 2-3 см дължина преди коляното (особено за жени с форма на ябълка), защото визуално ще удължи краката и ще възстанови пропорциите на тялото. Средният ръст на една жена й позволява да носи блестящи рокли с миди дължина . Но избирайте рокли до средата на прасците само ако имате тънки прасци, защото тази дължина оптически скъсява силуета. Високите и слаби дами изглеждат добре с всякаква дължина, но хората с XXL трябва да избягват мини.Блестяща макси рокля на високи жени трябва да разкрива глезените, за да не претоварва погледа. Простите, плътно прилепнали кройки и дългите цепки отстрани ще работят добре.

 

С металната структура на материала минималистичната кройка ще работи най-добре. Семплите рокли, които не се прилепват към тялото, ще бъдат най-подходящи за жени с извивки. Блестящото покритие на материята силно подчертава извивките, така че само слабите дами могат да си позволят тесни кройки. Препоръчителните рокли, които добре оформят фигурата, включват:

клъч чанта – лъскава рокля с V-образно деколте и припокриваща се кройка ще скрие несъвършенствата на фигурата; необходимо е завързване отстрани, наподобяващо халат, което оформя красиво цялата фигура,

молив – рокля с блясък в леко тясна, но не тясна и с дължина до коляното версия, тъмни цветове, които няма да добавят тежест оптически, ще работят, като: черно, бордо, тъмносиньо и бутилково зелено; универсална кройка, тъй като гланцираната тръба е лесна за оформяне и се съчетава както с класически, така и с официални аксесоари; може да бъде елегантен или ежедневен,

със свободна горна част – такава горна част маскира голям корем и липса на талия; асиметричната долна част, завършена например с лъскави пайети, ще отслаби долните части на тялото.

За какъв повод трябва да носите блестяща рокля?

 

Бляскавият гардероб е най-красив вечер, особено в изискана кройка, но този сезон доказва, че всяко време на деня ще е подходящо за такъв тоалет.

Ежедневен стил – лъскава рокля с тънки презрамки може да се комбинира с дънково яке и спортни обувки. Също така ще работи добре в рок стил, особено в тандем с кожено яке. Оувърсайз рокля с високи ботуши, палто и велурена чанта ще създадат типичен градски тоалет.

Тържества – лъскава рокля с дълги ръкави от тафта и в дует с високи токчета ще бъде хит на сватби и банкети. Гламурните рокли за вечерта също изглеждат добре в комбинация с шифон, плисета и волани, но зависи от типа фигура.

Новогодишната нощ – тук ще работят най-блестящите материи, в живо разнообразие от сребристо и златно, червено, както и универсалната малка черна рокля. Творенията, съчетани с блестящи орнаменти и дори пера, ще магнетизират.

Блестяща рокля с аксесоари

 

Блестящата материя сама по себе си е декорация, така че е по-добре да я съчетаете с матови аксесоари, които ще бъдат господар на фона.

Обувки и чанти

Задължителни аксесоари са велурени обувки на висок ток и дамска чанта – най-универсалната в черно, които подхождат на всеки лъскав тоалет . Заложете на семпли, класически стилове обувки, като деликатни сандали на висок ток. Полираните модели ще изглеждат по-добре неизградени, под формата на ажур или под формата на деликатни ивици. В ежедневния вариант можете да продължите и да обуете маратонки или удобни боти, за предпочитане гладки, минималистични и матирани. За рокля с метален блясък можете да комбинирате велурена чанта или обувки само с много фини бижута или декорация от пайети, например на катарамата или на пръстите на чехлите.

Бижута

Ако изобщо използвате бижута, само деликатни. Достатъчна е ненатрапчива гривна или къса верижка. Ако искате да носите обеци, изберете малки обръчи или завинтване, кукички за уши и деликатни форми. С класически, униформени варианти на рокля с блясък можете да си позволите малко повече. Ако тоалетът разкрива раменете и шията, откажете се от колието и сложете продълговати, декоративни обеци. Оптически ще отслабнете фигурата си. Блестящо украшение в косата ще композира последователно, но тогава се откажете от изразителните бижута.

Използвайте матови райета, нелъскави чорапогащи и шалове. За рокля с блясък изберете обикновени и приглушени палта и якета. Твърде много лъскави текстури едновременно могат да внесат разстройство в стила и да изтъркат модния кич.

 

Блестящите материали са трудни за стилизиране, но правят ефектно впечатление. Те придават сексапил на жената и правят всеки тоалет уникален. За съжаление, такива тъкани имат и своите недостатъци.

Предимства на лъскава рокля

Винаги е елегантно – лъскава рокля ще украси жена на всяка възраст и размер и ще подчертае тържествеността на момента . Сатенът или сатенът са благородни материали, които са запазени за големи излети. Блестящите материи внасят динамичен елемент в стайлинга, създавайки интригуващи тоалети. Рокля в лъскав вариант, която изглежда лека и има универсален характер. Можете да създадете елегантен комплект за коледна вечеря или по-малко официален за среща.

Недостатъци на блестящо творение

За съжаление роклята с блясък може да я направи да изглежда по-плътна, но само когато изберете грешна кройка, цвят и материя. Някои рокли не са много устойчиви на гънки, което води до грозен външен вид. Материалите, които са хлъзгави на допир, също са склонни да се разпръскват по шевовете, така че винаги проверявайте качеството на роклята, преди да купите.

5 причини, поради които трябва да имате блестяща рокля

Всяка жена трябва да има блестяща рокля в гардероба си. Благодарение на такава рокля ще се почувствате специални и ще подчертаете, че сте истинска модница, независимо от възрастта и размера. Защо си струва да имате рокля с блясък?

Тя е актуален моден хит – не само за тържества, но и за ежедневни стилизации. Блестящите вертикални райета в роклята и спортните обувки са смела, но стилна комбинация, която не само ще ви отслабне, но и ще подчертае, че познавате актуалните тенденции.

 

Ще се почувствате специални – всяко бижу придава чар на жената, дори и лъскавата рокля.

Ще привлечете вниманието – блестящата материя притежава това „нещо“, някакъв чар, обаяние, динамика и смелост. Веднага ще привлечете погледите и ще заслепите публиката.

Ще покажете характера си – светът принадлежи на смелите. Блеснете и подчертайте с външния си вид, че сте уникални. Луксът не е запазен само за слабите и високи жени.

 

Имате вдъхновяваща основа за създаване на оригинални стилизации – съвременните тенденции показват, че днешната мода е отворена за много комбинации, затова леко лъскава рокля, елегантно сако и високи токчета ще свършат работа дори и на сериозно работно място.

В лъскава рокля ще се почувствате като истинска звезда. Всяка жена трябва да изпита това чувство поне веднъж в живота си. Роклите с блясък придават чувственост и създават феноменални творения, достойни за истински червен килим. В този вариант ще очаровате гостите си и ще се почувствате като дама от висшето общество. Играйте с модата, вдъхновявайте и се чувствайте женствени и секси, независимо от размера.