Видове дамски панталони според материята

Видове дамски панталони според материята

Панталоните за жени могат да бъдат различни не само по стил, дължина и височина на талията. Дамските панталони могат да се различават по текстура и в материала, от който са ушити. След това помислете за 10-те най-популярни материала, от които могат да бъдат вашите панталони.

 

Дънков плат

Нека започнем с може би най-популярния материал сега: деним.

Днес денимът е не само класически дънки, но и шорти, капри и панталони с различни стилове, цветове и текстури. Има опции за лек летен деним. Или тесни класически модели. Дънките могат да бъдат монтирани със или без разтегливост. В синьо, синьо, черно и всичките им нюанси. С изобилие от декор, драскотини, джобове, щампи.

Кожа

Следващият вариант на материал за панталони може да бъде кожа. Което поради специфични свойства е по-ограничено в избора на стил от денима. Но не по-малко популярен. Кожата също може да бъде в различни цветове, въпреки че класическото черно винаги е предпочитано по всяко време. От възможните модели може да има: класически дамски панталони, слим, морков, 7/8, капри с висока или ниска талия, гаджета и разбира се панталони с фиби.

При избора на кожени панталони е необходимо да се има предвид, че те придават допълнителен обем в ханша. Могат да се изпънат на колене, но са много практични в извън сезона.

Също толкова подходящ вариант за панталони може да бъде изкуствената кожа, която поради примеси може да има по-практични и устойчиви на износване свойства. Освен това, при добавяне на разтягане, той може значително да разшири списъка с възможни стилове кожа.

Памук

Дамските класически панталони са един от най-търсените модели, както в бизнеса, така и в ежедневието. И най-добрият материал за тях ще бъде памукът, както в чиста форма, така и с добавка на синтетични влакна. Последните повишават износоустойчивостта на тъканта, позволяват й да се разтяга и да приема различни форми. Също така, от памук и неговите разновидности, в допълнение към класическите модели, могат да се шият и следните стилове:

тръби; бричове за езда; банани; гаджета; панталони; товар; капри; широки панталони.

Трикотаж

Следващият популярен материал за дамски панталони може да се счита за трикотаж и всички негови разновидности. Плетените панталони могат да се състоят изцяло или частично от изкуствени влакна. Това се отразява на свойствата на материала. И в резултат на това стиловете на панталоните. От трикотажните изделия можете да намерите много модели панталони, включително спортни.

Шифон, органза

Дамски панталон за лятото може да бъде изработен от леки, ефирни материали като шифон и органза. Тези материали позволяват на кожата да диша и в същото време предпазват от слънцето. Освен това те не се мачкат и изсъхват бързо – всичко, от което се нуждаете за летния период. Такива материали могат да бъдат панталони-палацо, панталони-харем и афгани.

бельо

Ленът може да се счита за друга лятна версия на материала за дамски панталони: естествен, дишащ, хипоалергичен материал. Но има и редица недостатъци: лесно се набръчква и трудно се глади, а също така може да се свие след пране. Панталоните от лен могат да бъдат класически, расклешени, гадже, кюлоти и широки модели.

Коприна

Следващият достоен материал, който попадна в нашите топ 10, е коприна. Гладък, благороден и скъп материал. Копринените панталони могат да бъдат включени както в празнична, така и в ежедневна визия. И поради своя представителен външен вид, коприната е един от най-обичаните и търсени материали за жените.

Опъвам, разтягам

За такива модели панталони като скинни, лули, слим, клинове, клинове, стреч се счита за незаменим материал. Което е еластично, разтяга се във всички посоки, приема формата на тялото, но не се разтяга. Този материал не винаги е хигроскопичен и дишащ, но задържа топлината добре, така че е чудесен за носене през студения сезон.

Стречът трябва да бъде внимателно подбран за кривите дами. Тъй като разтягането е в състояние да действа като корсет, който ще коригира фигурата. Но може да се покрие и с допълнителни обеми, за да ги подчертае.

Вълна, туид, кашмир

Панталоните могат да бъдат специално проектирани за зимния период. Панталоните от туид, кашмир, вълна ще имат затоплящи функции. Тези материали ще стоплят през студения сезон, ще осигурят най-естествения топлопренос и в същото време ще изглеждат красиви и женствени. От тези материали си струва да се обърне внимание на следните модели:

Класически панталони; Панталони 7/8, Широки стилове; гаджета; тънък.

Отличен и популярен вариант в наше време могат да бъдат комбинирани опции. Когато вълна, туид и кашмир се комбинират с вложки от кожа, коприна или дантела.

Кадифе, велур

Кадифето и велура могат да се считат за последната десетка на най-популярните материали за шиене на панталони. Панталоните, изработени от тези материали, ще изглеждат благородно, скъпо и стилно. В този случай цветът на материала може да бъде както пастелни, така и ярки или наситени цветове. Може да има разтягане. Но е по-добре да откажете декора върху кадифе, велур, кадифе или да го намалите до минимум. Твърде самодостатъчен и богат материал сам по себе си.

Костюм с панталон

Какъвто и стил, цвят и материал да изберете за панталоните си. Те могат да бъдат само елемент от панталон. Ето защо би било погрешно да се каже всичко за панталоните и да не се каже нищо за панталоните.

Панталоните могат да бъдат абсолютно в различни стилове:

това е и активен спортен стил, в който всяка жена иска да изглежда стройна и да се чувства свободна;

и ярък спортист. Смесица от спортен стил и в известен смисъл „стилен“. Sportshik вече не е стил за спортуване, а за разходка из града, среща с приятели или излизане;

casual стил, в който можете да изразите своето настроение и душевно състояние;

бизнес стил, в който женствеността, комфорта и красотата са скрити в строги рамки;

всички видове стилове от различни субкултури: рок, бохо, готик, пачуърк и др. Които са популярни днес, независимо дали споделяте възгледите за тези идеологии или не. Ако дрехите в някакъв стил ви помагат да изразите себе си и своето Аз, като същевременно усещате вътрешна хармония, тогава не се колебайте да го изберете.

Няма значение как носите панталони, като самостоятелно облекло или в ансамбъл. Важно е хармонично да изберете стил, който ви подхожда. Това ще ви помогне да подчертаете предимствата, да скриете недостатъците и да ви помогне да се чувствате комфортно в тях.

10 правила за избор на панталон

Кой стил панталони ви подхожда?

Не можете да изберете стила на панталоните, който е подходящ за вас.

Направете теста, отговорете само на два прости въпроса, за да намерите своя стил.

Правило едно

Първо решете размера. За да направите това, измерете талията, ханша и височината си със сантиметър. По-нататък в таблицата можете да видите на какъв размер отговарят вашите данни.

Когато избирате панталон, обърнете внимание на такива важни точки:

Ако коланът е голям в талията, тогава линията на ханша е изкривена и съответно панталоните седят широки.

Така че това не е вашият стил;

Ако на задната част на бедрото се образуват бръчки, тогава или размерът, или моделът не ви подхожда;

Ако панталоните са малки, тогава ще има гънки и гънки в областта на слабините, а ако са големи, ще има балон.

Правило второ

Визуално определете типа на тялото си. Измерете раменете, бедрата и талията.

Правило трето

Обърнете внимание къде са разположени джобовете на панталоните. Тъй като правилното им местоположение може да промени цялото изображение. Така че, ако имате обемни бедра, откажете се изцяло от страничните джобове или поне от вертикалните. Предпочитат диагонални или хоризонтални и по-добри джобове отпред. Задните джобове придават обем на гърба. Но ако бъдат леко подценени, те ще изглеждат съвсем различно.

Четвърто правило

Ако имате фигура на круша или ябълка, избягвайте тесните форми. Те няма да помогнат да издърпате излишното, а само да го подчертаят. Но не отказвайте панталони с висока талия или широк колан. Тъй като по този начин е възможно да се намали силата на звука.

Правило пет

С малък ръст изберете класика със стрели, широки и удължени варианти, клечки, както и панталони с висок ръст. Избягвайте тесните и широки стилове.

Панталоните с ниска талия могат визуално да отрежат и без това малка височина, като съкратени версии и панталони с маншети.

Правило шест

Ако имате триъгълна форма и липсва обем в ханша, изберете панталон с богат декор, бродерия, странични вертикални или кръпки джобове. И също така панталоните са идеални за вас – банани, бричове, карго, моркови, гаджета и широки фасони.

Правило седмо

При избора на панталони цветът им играе важна роля. Както всички знаят, тъмните цветове могат да направят фигурата по-стройна, а светлите цветове по-обемни. В зависимост от вашите форми, превърнете цвета на панталоните в свое предимство, а не в недостатък.

Правило осмо

Можете леко да стегнете силуета с помощта на плътни тъкани или тъкани с добавяне на разтягане. Просто не прекалявайте, в противен случай можете да получите обратния ефект.

Жените, които имат пълни крака, трябва да избират модели с по-тясно дъно, като лули, слим или морков, които ще скрият пълнотата на краката.

Правило девет

Работете внимателно с разпечатките, особено с големи размери. Така че голяма клетка, полка точка, райе или леопардов принт може да добави обем. Вертикалните линии могат да удължат силуета и да го направят по-стройно. Принтът на цветя може да ви помогне да скриете излишните килограми, ако цветята са малки или добре поставени.

Правило десето

Е, най-важното. Панталоните трябва не само да са приятни визуално, но и да пасват перфектно. Не ограничавайте движенията, не стягайте и не врязвайте в кожата. Отговарят ви по дължина, ширина и точно така. В крайна сметка, дори и да пасват идеално, крият недостатъци и ви е удобно в тях, но ви дразни този принт, цвят или копчета. Не бързайте, защото тези малки неща впоследствие ще повлияят колко често искате да ги носите и искате ли?