Домашна туника – изискан заместител на халата

Домашна туника - изискан заместител на халата

Въпросът какво да облекат у дома, много дами решават бързо, обличайки любимия си халат. Но това нещо не винаги изглежда почтено и привлекателно. Хавлиените халати са облекло за баня и ако пренебрегнете това правило, те бързо стават грозни. Какво да облека у дома? Домашна туника ще дойде на помощ, която е не само стилно и красиво нещо, но и много удобно за носене у дома.

Модни и интересни дрехи

Днес дамските домашни туники се считат за новото въплъщение на модата. Те са се появили още от древността, по това време хората са обличали обикновена кърпа, увита около себе си. В древна Гърция обичайното облекло е туника, която не е разкроена. Дамски и мъжки модели бяха украсени с различни елементи, плата се държаше със закопчалки. В момента туниката отговаря на някои нюанси: няма яка, една част отпред и отзад, има цепки за крака и ръце.

Удобна домашна туника от полар, вълна и коприна се предлага в комплекти, както и като самостоятелен елемент. Въпреки че много от нас са свикнали да разглеждат копринената туника като изключително лятно плажно облекло, тя също е идеална за домашни условия. Коприната е мек, гладък материал, който е устойчив на износване и хигроскопичен.

Обичайното нещо във всички модели дамски туники е, че тази част от гардероба е безплатна, тя се отличава с прав, широк, плътно прилепнал силует. Ръкавите на продукта са дълги и къси, може да липсват напълно. Трапецовидна и права кройка остават на мода. За домашно облекло са подходящи материали като руно (топла домашна туника), коприна, мек трикотаж и вълна, памучен плат с добавка на вискоза. Всяко момиче ще може да избере за себе си опцията, която отговаря на нейния цвят на очите, косата, кожата и собствените й предпочитания.

Туника – дрехите са прости и често безформени, но с правилния избор можете да подчертаете достойнствата и да скриете определени недостатъци на фигурата. Разклещена туника крие излишните килограми на корема. За зимния период е по-добре да закупите продукти с дълъг ръкав или ¾. Ако планирате да правите домашна работа, по-добре е да дадете предпочитание на продукта до лакътя, за да не изтриете краищата на маншета. Тези модели не пречат на движението и покриват дупето. Джърсита с V-образно деколте се носят с домашно изработени клинове или вталени панталони.

Как да изберем правилната туника?

Твърде късите опции за облекло не трябва да се носят дори у дома. Такива продукти трябва да се комбинират с гамаши или къси плетени шорти. Туниката не трябва да изглежда вулгарно.

Туниката не трябва да се възприема като абсолютно безформена дреха. Мила Йовович прави такава грешка на улицата и у дома и дори много стройната й фигура изглежда пълна.

Не носете продукта с пола. Така че домашните дрехи изглеждат претенциозни и не стилни.

За пълни момичета туники със средна дължина с ¾ ръкави са идеални. Тази опция ще ви отслабне визуално. Не забравяйте, че материалът не трябва да подчертава закръглеността. Продуктите със заоблено деколте, разширяващо се до ханша, са идеални за момиче с фигура круша.

Тънък трикотаж, велур, мека вълна, както и домашна туника от руно са най-подходящите модели дрехи. Изберете продукт преди всичко за качеството на материала, защото ще носите туника дълго време. Може да има определен процент синтетика в състава на тъканта, това придава на нещото добра форма.

За лятото изберете туники с къси ръкави, продуктите няма да ви пречат, докато вършите домакинска работа.

За младите хора са подходящи суичъри, тоест тениски с дълъг ръкав.

Тези опции са идеални за шорти, клинове и панталони. Халат-туника – актуалната версия на домашно облекло. Може да бъде с или без колан, понякога дизайнерите оборудват продукта с цип или копчета.

 

Както можете да видите, туниката може да бъде чудесна алтернатива на обичайния домашен халат. Поради факта, че панталоните могат да се носят под долната част на дрехите, ще се чувствате комфортно както през лятото, така и през зимата. Не се страхувайте да експериментирате, това е просто случаят, когато можете да носите каквото пожелаете. Изберете това, в което се чувствате най-удобно!