Как да изберем дамска пижама за подарък

Как да изберем дамска пижама за подарък

Страхотна идея е да купите пижама за жена като подарък за празник или като Коледен подарък. Първо, такова нещо определено няма да събира прах на рафта. Второ, тук е доста трудно да се сбърка с избора. Вярно е, че трябва да знаете какво точно да търсите, когато избирате пижама не за себе си. Ще говорим за това по-долу.

На кого мога да дам пижама?

Правилата на етикета казват, че не всеки може да подари пижама. Дамските пижами не са бельо, но все пак са доста интимни. Ето защо би било подходящо да представите такъв подарък на много близък или скъп човек:

майка или сестра;

близък приятел;

любима приятелка или съпруга;

на булката на сватбата.

Но който определено не трябва да подарява пижама, е колега по работа или още повече шеф. Такъв подарък може да се тълкува като неуважение и нетактичност.

Удобни пижами могат да бъдат представени за почти всеки повод: за Нова година, Коледа и рожден ден, 8 март, годишнина от брака, Деня на влюбените и, разбира се, за новоселване – чисто ново облекло за спане ще бъде полезно за такова събитие!

Как да изберем дамска пижама

Избор на дамска пижама за подарък: идеи

За да може героят на повода да бъде гарантирано възхитен от подаръка, трябва да бъдете оригинални, но не прекалено много в експериментите. Има три доказани идеи за отгатване на пижами.

1. Класически пижами

Това е комплект от риза с копчета и широки панталони. Този стил никога няма да загуби своята актуалност и определено ще изглежда стилно. Освен това класическата пижама ще пасне добре на всеки тип тяло. Обещаваме: този елегантен подарък ще зарадва всяка жена!

2. Пижами с интересен принт

Понякога искате да представите нещо оригинално, да покажете колко добре познавате вкусовете на човек. Но дори и в този случай не препоръчваме да вземете твърде екстравагантни модели като пижами кигуруми. Ако искате да изберете нещо сложно, потърсете продукти с цветни или забавни щампи – фламинго, звезди или (печеливш) флорален мотив.

3. Съблазнителен комплект

За кръгла дата на връзка или Свети Валентин не можете да си представите по-добър подарък. Комплект от коприна, декориран с дантела, гарантирано ще зарадва дамата на сърцето.

Пижами като подарък: какво друго да търсите

Сезон на пижами

Изберете вашата пижама, така че една жена да може веднага да ги използва по предназначение. През пролетта и лятото дайте предпочитание на отворени комплекти с шорти и тениска, а за Нова година е по-добре да дадете топли и уютни пижами.

Материал за пижама

Пижами трябва да се избират от естествени материали – памук или коприна. Подходящи са и тъкани от естествени влакна – например вискоза или модал, те са добри за лятото. За по-студения сезон изберете по-топъл материал – колело или фланел.

Синтетиката в състава няма да навреди, ако не е повече от 20%: производителите специално добавят полиестер и еластан в малки количества, за да направят продукта по-устойчив на износване и еластичен.

Как да изберем дамска пижама

Размер на пижама

Ако искате да изненадате жена, ще ви е трудно да изберете размера. В този случай можете тайно да измерите едно от нейните неща и след това да използвате таблицата с размери, за да намерите правилния размер. Ако се съмнявате между два размера, изберете по-големия.

Заключение

Стилната дамска пижама е чудесен подарък за любим човек: мама, приятелка или любима. За да познаете точно с изненада, ви съветваме да останете на печелившите опции: универсална класическа пижама или комплект с оригинален принт. Съблазнителен комплект може да бъде представен и на съпруга или приятелка. Не вземайте прекалено екстравагантни модели – с тях е много лесно да пропуснете. Също така, обърнете внимание на сезона, материала и размера внимателно. А най-стилните и висококачествени продукти за подарък или за себе си ще намерите в онлайн магазин Евиза в раздел „Дамски пижами„.