Как да изберем пижама?

Как да изберем пижама?

След работен ден всеки мечтае да се отпусне и да се наспи добре. Облеклото за нощна почивка играе важна роля в това. За всеки клас има специфичен дрескод. И сънят не е изключение, важно е да се подходи сериозно към избора на пижама, за да може тялото да си почине напълно и да се подготви за новия ден.

 

Какво трябва да се има предвид при закупуване на пижами?

Въпреки че се ръководим главно от собствения си вкус при избора на този елемент от гардероба, все пак можете да обърнете внимание на някои детайли. Рафтовете на магазините често са препълнени с популярни пижами в голямо разнообразие от стилове и цветове. Не забравяйте обаче, че нощният костюм не е дрехи за излизане, а продукт, който насърчава добрата почивка. Ето защо, въпреки че моделът трябва да ви зарадва с приятния си външен вид, на първо място обърнете внимание на:

материя и размер

 

Разбира се, най-приятни усещания предизвикват естествените материи, като памук, вискоза, лен и др. Такива модели имат дишащ ефект, не електрифицират и не търкат. Но за по-продължителна употреба към тях могат да се добавят синтетични влакна. Желателно е техният брой да не надвишава 20%. През по-студения сезон или когато температурата в дома ви е ниска, можете да закупите пижама от полиестерен полар. Тези продукти са изработени от висококачествени синтетични заместители, така че те ще могат да стоплят и да носят приятни усещания.

 

Когато решавате как да изберете пижама, погледнете внимателно нейната кройка. Това облекло се носи на голо тяло, поради тази причина е важно да се проверят всички шевове. Доброто изрязване няма да бъде показано като триене, боцкане или причиняване на други неудобства. Същият принцип трябва да се има предвид и по отношение на бижутата на нощните костюми. Допълнителни копчета, кристали или дантела понякога могат да попречат на нощната почивка.

 

Когато решавате как да изберете детска пижама, не изпускайте от поглед съветите, изброени по-горе. При закупуване можете да вземете предвид желанието на детето за оцветяване. Въпреки това, не трябва да купувате пижами със страшни снимки, дори и да са герои от любимите ви анимационни филми. За положителни сънища е по-добре детето да гледа добри изображения, преди да заспи.

 

За да бъде продуктът максимално удобен при носене, той трябва да е с подходящия за вас размер. Това означава не прекалено хлабаво и не прекалено стегнато. При закупуване в магазин необходимите параметри се определят лесно по време на монтажа. Какво трябва да знаете, когато купувате този продукт в интернет?

 

Как да изберем размера на пижамата?

Що се отнася до закупуването на други дрехи без пробване, трябва да направите някои измервания. Те ще се различават в зависимост от това какъв вид пижама имате нужда. Може да имате нужда от мерки за панталони, рокли, пуловери и др. Не бива да се притеснявате много за това, защото всяка марка има свои собствени таблици с размери. Просто трябва да вземете мерките, които ще бъдат посочени за модела, който харесвате. За да направите това, застанете точно пред огледалото и измерете обиколката на бедрата, талията и други необходими параметри. Това трябва да се направи със сантиметрова лента, а не с линийка. Важно е да не се стиска и да виси, а да приляга плътно към тялото. Записвайки получените числа, можете лесно да разберете какъв размер трябва да закупите.

 

Когато решавате как да определите размера на пижамата, не забравяйте, че нощното облекло трябва да ви позволява да се движите свободно. Ето защо, в случай, че номерата в комплекта не отговарят на един и същ размер, си струва да закупите пижама, която е по-голяма. По същия принцип можете да добавите няколко сантиметра и при измерване на модел от плътни тъкани.