Как да създадете марка за дрехи

Как да създадете марка за дрехи

Концепция на марката

Следите ли тенденциите в облеклото, не пропускате нито едно от ревютата на най-известните дизайнери, в крак ли сте със света на модата? А може би предпочитате да се движите срещу течението, интересувате се не от парижките подиуми, а от отговорната консумация – проектирате висококачествен, естествен, удобен текстил, произведен в малки количества, като същевременно запазвате грижата за околната среда? Искате ли да произвеждате за местната общност и да спечелите репутация тук? Независимо за каква марка дрехи мечтаете, можете да изпълните този план днес. Собствената марка дрехи не означава големи инвестиционни разходи. Добрата концепция и стабилният финансов план ще ви гарантират създаване на добър бизнес, който ще ви позволи да печелите пари и да сбъдвате мечтите си.

 

Концепция или мечта?

При производството и продажбата на текстил, както във всеки бизнес, от значение е идеята, която ще достигне до целевата група получатели и моментът на реализиране на идеята, времето на пускането й на пазара. Ето защо често не си струва да отлагате, вместо да измисляте откъде да вземете средства и сами да откривате меандрите на текстилния пазар, проверете как можете да произвеждате вашите проекти, как да планирате производството на дрехи, какъв модел на разпространение да изберете, прочетете във втората част на статията.

Започнете с изграждане на бизнес стратегия, базирана на добра идея за комуникация. Преди да решите да създавате дрехи, създайте солидна основа за имиджа на вашата марка, помислете с какво се открояват вашите текстилни изделия, което ще им позволи да се откроят на фона на богатата конкуренция. Това не са маркетингови клишета – за да достигнеш до клиента, трябва да пробиеш информационния хаос, да го заинтригуваш с продукта си благодарение на добре изградена комуникация. Уникалността на вашите продукти трябва да бъде отразена преди всичко в името, логото и заявката. Последователната идентичност на марката ще насърчи покупката на вашите продукти. Нека името и посланието на марката (претенциите) не само да бъдат уникални, но и да носят асоциации, свързани с предлаганото от вас облекло, със своята специфика. Логото, създаващо гениално, запомнящо се цяло с тях,

 

Също така обърнете внимание на езика на комуникация, изберете начин, който ще достигне до вашия клиент и ще се превърне в медия за проекти за облекло. Важното е как говорите на публиката си. Успехът на компанията ще се определя и от това дали клиентите се идентифицират с вашия наратив, дали намират в него идеите, които изповядват и дали облеклото, което рекламирате по този начин, също се вписва в предполагаемата визия. Популяризирането на марка дрехи е сложен процес. Ако искате да направите своя продукт уникален, фокусирайте се върху съгласуваността на визуалните и вербалните послания с вашето облекло.

Помислете дали си струва да наемете творческа агенция за създаване на лого, визуална идентификация и изграждане на последователна комуникация. Можете сами да измислите името на марката, но за да създадете лого, да измислите претенция и да изберете езика на комуникация, експертите и специализираните инструменти ще бъдат полезни.

 

Предположения и тестове

След етапа на проектиране е време да определите правилно целевата група, това е основата на вашите действия. Разберете нуждите на вашите получатели, анализирайте пазара, проучете конкуренцията. Стеснете вашата клиентска база. Говорете директно със засегнатите. Преди вашите продукти да станат модерни и всички да чуят за тях и всеки да иска да има дреха, брандирана с вашето лого, заложете на контакт с онези, които със сигурност ще се окажат ентусиасти. Насочете нишови групи от получатели, можете да произвеждате дрехи за всички, но в началото на дейността на компанията ясно определете избраните групи като цел. Не разчитайте само на интуицията си! Тествайте вашите идеи и предположения. Проверете дали продуктите, които искате да предложите, ще бъдат функционални, ще отговорят на очакванията на получателите, проверете дали и те ще бъдат функционални.

Имате идея? Създайте тестова линия от продукти – тествайте реакциите на получателите, дайте на тестери или приятели няколко дрехи, изчакайте обратна връзка. Потребителски тест, производство и промоция на прототипи ще ви помогнат да изясните целта на вашите проекти, да научите повече за очакванията на получателите и да намалите инвестиционния риск. Прототипи, ако имате ръчни умения, можете да създадете сами или да ги ушиете. Важно е да обсъдите проектите си с опитни дизайнери, които не само ще ви дадат съвет, но и ще оценят функционалността на идеите.

 

Все още не е свършило, за да създадете своя собствена марка дрехи, трябва да установите ползотворно сътрудничество с мрежа от сътрудници. Остават още няколко стъпки до раждането на марката и първите текстилни изделия.

 

Как да създадете марка за дрехи? Вашият собствен бизнес стъпка по стъпка.

Част 2. Текстилно производство

Вече имате дизайн за собствена марка дрехи? В момента обмисляте ли как да произвеждате дрехи за вашата марка? Или може би вече сте на етап етикетиране на текстил и се чудите как да ги етикетирате? Търсите производител на дрехи или шивалня?

 

Две пътеки

Независимо какъв вид облекло искате да произвеждате – тениски, рокли, блузи или панталони, висококачествени, ексклузивни, персонализирани или ежедневни, спортни облекла или пижами или бельо – трябва да направите избор. Трябва ли да шиете дрехи по собствени модели или трябва да изберете готови кройки, готов текстил?

 

Ако имате нужда от професионалисти, които да изготвят дигитални кройки и шаблони за вашата марка облекло, бихте ли искали да реализирате визията си, но все още нямате проект? Обърнете се към нашите специалисти. Ние можем да ушием за вас текстил от готови кройки или изготвени от вас, или да изработим съвместно с вас проект. Не е необходимо да купувате или наемате специализирани машини, ако искате да навлезете на пазара на дрехи.

Когато решите да шиете от нулата, трябва да помните за допълнителните разходи за изработване на шаблони, но благодарение на това можете да контролирате всеки етап от производството – тествайте и избирайте всякакви видове материали и тъкани, коригирайте разфасовки, правете корекции в ход база. Равномерното маркиране ви дава повече възможности – можете да го направите преди шиене, върху цялата бала плат. Шиенето от нулата ще ви позволи да реализирате напълно концепцията си, но ще бъде по-скъпо от използването на готови дрехи.

Не забравяйте, че производството на готово облекло е много различно от висшата мода. Ако сте дизайнер, мечтаете за собствена марка дрехи, не е нужно да рискувате с голям финансов принос в началния етап на развитие на бизнеса. Можете да започнете вашето приключение с текстил, като използвате готови продукти от каталози. Използвайки дрехи на известни марки текстил, вие избирате по-евтино решение, което не означава по-лошо качество. Има какво да предложим в нашата оферта – можете да избирате между висококачествена конфекция и такива с по-малък грамаж и параметри, между елегантна и спортна кройка и др.