Мода в бохо или свободен стил

Мода в бохо или свободен стил

Модата се променя бързо и понякога е трудно да бъдеш в крак с нея. Всеки сезон налага нови тенденции, понякога напълно различни от предишните. Има и стилове, които често се връщат на мода и това е бохо шик.

Бохо шик – какво е това?

Самото име на тази тенденция говори много за нея – идва от думата bohema, което означава свободна от всякакви условности артистична среда, занимаваща се предимно със забавление и създаване на авангардно изкуство. Бохо шик модата е точно такава – лека, небрежна и безгрижна.

Рокли в бохо стил

Може би най-популярният и характерен елемент на този стил са бохо роклите, носени с охота от много жени. Стилът бохо шик са рокли или туники от леки материи, в ярки цветове, често с флорални мотиви. Идеални са за горещите дни, затова и бохо модата често се завръща през летния сезон. В тях изглеждат добре както слаби, така и закръглени дами, защото свободната материя се отразява много положително на фигурата, прикривайки несъвършенства като изпъкналото коремче.

Булчинска рокля в стил бохо

Струва си да знаете, че сватбените рокли в стил бохо са много популярни в днешно време. За разлика от много класически булчински рокли, тези са много леки и ефирни. Деликатната дантела и романтичните, много женствени кройки правят роклите от този вид вече спечелили тълпи от фенове. Изборът на бохо рокля се подкрепя и от факта, че тя определено е по-удобна от традиционните рокли, в които жената дърпа шлейфа след себе си и е пристегната със стегнат корсет. Нищо чудно, че бохо модата успешно навлезе в сватбените тенденции и има добри шансове да остане в тях завинаги.

Бохо аксесоари – бижута, чанти, обувки

Стилът бохо шик, разбира се, не е само роклите! Ефирни туники или ярки, широки ризи, както и дълги поли, стигащи дори до земята, също са популярни. Бохо шик модата обръща внимание на детайлите, така че ролята на аксесоарите е много важна. Бохо шик стилът не съществува без подходящите бижута! Дълги колиета и гривни в етнически стил са добре дошли. На краката ви най-добре ще изглеждат леки сандали, а под ръка ще ви е голяма дамска чанта с пискюли и цветя. Флоралните мотиви и ажурните шарки са друга характеристика на бохо шика. Трябва да е цветно, леко ориенталско, но без излишни преувеличения, всичко да е стилово съчетано. Прекомерните орнаменти също не са добре дошли.

Звезди в бохо стил

Бохо шик стилът от години е много популярен сред звездите, които ценят комфорта и дрехите, които не ограничават движенията. Сред неговите поддръжници са моделът Кейт Мос, актрисата Камерън Диас и сестрите Мери-Кейт и Ашли Олсен. Също така в Полша можете да намерите звезди, които се влюбиха в стила бохо шик.

Магазини за дрехи в бохо стил

Къде е най-добре да търсите бохо дрехи? Най-големият избор и най-интересните предложения можете да намерите в онлайн магазините за дрехи. За да създадете интересни стилизации, трябва да отделите известно време в търсене на бижута, рокли, ризи, обувки и чанти в бохо стил. Комплектите, изпълнени по този начин, ще отразяват най-добре стила бохо шик.