Модни правила, които ниските момичета, могат да следват

Модни правила, които ниските момичета, могат да следват

Въпреки че модата е насочена към момичета с дълги крака, нежният пол, чийто ръст е под средния, може спокойно да изпробва всичко ново в модната индустрия. В този случай обаче трябва ясно да знаете как да се обличате, когато ръстът Ви е по-нисък. Има правила за това какво можете и какво не можете да носите. Съветите, които ще получите от специалистите ще ви помогнат да представите своя миниатюрен размер по благоприятен начин и дори визуално да удължите краката си.

Проста цветова схема

Когато едно момиче облече ярки дрехи, състоящи се от различни цветови палитри, тялото й визуално се разделя на зони. Това разделение прави торса по-къс, така че ако имате къси крака, откажете се от подобни експерименти. Във вашия случай е много важно да поддържате целостта на силуета и умерената цветова схема ще ви помогне в това. Изберете стилно боди с дълъг ръкав в спокойни пастелни цветове, които са близки един до друг. Най-добре е да носите плътни цветове, но ако наистина искате нещо „по-живо“, тогава се насочете към много дребен флорален принт. Геометричен модел може да не промени вашите пропорции по най-добрия начин.

Отделно си струва да говорим за лентата. Този уникален принт може магически да ви преобрази и в двете посоки. Момичетата с нисък ръст трябва да изоставят хоризонталните ивици. Такъв модел само „разтяга“ фигурата настрани. Препоръчваме Ви А вертикалните ивици, напротив, разтягат тялото и удължават краката. Също така, райето с рибена кост може да бъде чудесен вариант във вашата ситуация. Издължава силуета и го прави по-строен. Благодарение на това се постига ефектът от допълнителни сантиметри растеж.

Къси линии на дрехите

Колкото по-дълги са дрехите ви, толкова по-малко се виждат краката ви. И това означава, че те визуално стават още по-къси. Следователно, колкото по-къси са линиите на дрехите, толкова по-добре. Ако се чувствате доста комфортно с мини пола, това наистина ще ви помогне да изглеждате по-високи. Ако вашият дрескод или вътрешните ви усещания са против такава пола, наблегнете на сако или блейзър. Вземете къс вариант на дамското сако. Те не трябва да затварят линията на бедрата. Можете да ги комбинирате с прав черен панталон или с пола тип молив малко над коляното. Всички поли под коляното са ви противопоказни.

Високи токчета

Подходящите обувки на висок ток определено са спасение за по-ниски от средното момичета. Токът добавя допълнителни сантиметри, които на първо място удължават краката. Освен това можете да използвате такава техника като удължаване на силуета благодарение на панталоните. За да направите това, трябва да изберете панталон с крачоли, които са няколко сантиметра по-дълги от вашия ръст. Когато носите токчета, панталонът ще покрива част от тока, което визуално ще удължи краката ви. И от естетическа гледна точка тези панталони изглеждат много по-добре от скъсените модели.

Висока талия

Дори панталоните с ниска талия да са на мода, те не са подходящи за ниски момичета с къси крака. Също така ниската талия трябва да се избягва и при полите. Такива линии „спускат“ окото надолу по силуета, правейки го още по-къс. Какво да носят ниски момичета в тази ситуация? Висока талия – това е, на което трябва да обърнете внимание. За щастие този стил сега е на върха на популярността. Изберете панталони, дънки и поли с висока талия и ги комбинирайте със стилно боди. Същото може да се препоръча и при избора на рокля. Линията на талията, изместена леко нагоре, ще удължи краката и ще разтегне силуета.

Прави панталони

Ако се чудите какво да облечете за ниски момичета с къси крака, тогава трябва ясно да запомните правилото, че тесните панталони и дънки визуално ви скъсяват, тъй като ясно подчертават линиите на тялото от началото до края на крака. Носейки тесни неща, вие демонстрирате дължината на крака и това е строго противопоказано в този случай. Ако сте ниски, тогава правите панталони или дънки ще ви стоят идеално. Можете сами да регулирате дължината. Както споменахме по-горе, дългите панталони изглеждат страхотно и дават зашеметяващ ефект с токчета. Ако предпочитате сандали или равни обувки, тогава дължината на крака трябва да достига нивото на обувката.

Дълги поли и рокли

Може да ви изненада, но дори ниските момичета с къси крака могат да носят дълги рокли и поли. Такива модели дрехи разтягат силуета и вие визуално изглеждате по-високи. Въпреки това е много важно да изберете правилната дължина на полата или роклята. Подгъвът не трябва да се влачи по пода, линията трябва да е ясна до края на крака. Както можете да видите, ниските момичета с къси крака може да не се ограничават твърде много при избора на тоалет. Подобни ограничения съществуват за почти всеки тип фигура и височина. Използвайки тези съвети, можете визуално да удължите краката си и да изглеждате привлекателни.