На какво трябва да обърнете внимание при избора на ежедневна рокля?

На какво трябва да обърнете внимание при избора на ежедневна рокля?

Жените най-често носят рокли по време на важни семейни тържества или когато отиват на работа в офиса, но много дами, за да подчертаят своята женственост, ги използват и всеки ден. Но на какво трябва да обърнете внимание, когато решите да си купите рокля, която да носите всеки ден?

 

Дължината има голямо значение

Жените обичат роклите, защото подчертават предимствата на фигурата, маскират недостатъците и добавят женственост. Поради тази причина много дами решават да носят рокли не само на празник, но и ежедневно. Когато решавате да закупите такава рокля, си струва да обърнете внимание на нейната дължина, защото тя не трябва да бъде твърде дълга или твърде къса. Въпреки факта, че макси роклите са доста популярни и модерни, те не работят добре в ежедневието. Те могат да се заплитат между краката, да не говорим за изкачване на стълби в тях. От друга страна, твърде късите рокли могат да разкрият твърде голяма част от тялото, така че най-добрият избор ще бъде да закупите модел, който ще стига до коленете като тук .

 

От каква материя да изберем рокля?

Ако искаме да носим рокля през целия ден, най-добре е да изберем такава от естествена материя. Благодарение на това можем да сме сигурни, че кожата ни ще може да диша свободно и няма да бъде изложена на триене. Струва си да се подчертае и фактът, че естествените материали не се намачкват много, доста са издръжливи и могат лесно да се поддържат чисти. И така, какъв материал трябва да работи най-добре? Със сигурност памук, лен, сатен и коприна. Но къде можем да намерим такива рокли? Разбира се, в много магазини, както стационарни, така и онлайн, като изход.

 

Какъв цвят и аксесоари за ежедневна рокля?

Цветът на роклята, която избираме, зависи преди всичко от нашите предпочитания , но си струва да запомните, че роклите в неутрални цветове като бежово, сиво, черно или тъмносиньо са най-подходящи за ежедневието. Когато става въпрос например за ярки цветове или по-изразителни, струва си да ги оставите за някои изходи. Ами екстрите? Също така си струва да ги разгледате, това се отнася преди всичко за избора на обувки, чанти и бижута. Що се отнася до обувките, най-добре заложете на класически балеринки, които са много удобни и пасват на почти всеки стил. През лятото можете да изберете да носите сандали, благодарение на които краката ни ще могат да дишат свободно.

 

Друг много важен елемент, който не трябва да липсва в стайлинга, особено когато решим да излезем някъде, е дамската чанта. Най-добре е в този случай да проверите пощальона или т.нар. пазарска чанта , която идеално ще побере всичко, което бихме искали да вземем със себе си. Последният елемент от ежедневния стайлинг трябва да бъдат бижутата, без които много дами не излизат от къщи. Но какво си струва да запомните, когато поставяте бижута? Със сигурност не трябва да бъде твърде силен. Ненатрапчива гривна и висулка, както и стилен часовник, трябва да са достатъчни в случая.

 

Можете да създавате ежедневни бижута чрез комбиниране на елементи по всякакъв начин, благодарение на което ще получите сдържана, но в същото време оригинална (защото изработена по ваша идея) декорация. Интересна комбинация е сребърна основа за гривна с декоративни висулки или конектори с перла. Вижте  как да направите модерна гривна с монети.  Такъв аксесоар за бижута ще добави изискана, деликатна елегантност към ежедневния стил.