Избор на нощница за кърмене

Избор на нощница за кърмене

Ако скоро ще бъдете майка, със сигурност, вече сте опаковали болничната си чанта и сте готови за големия ден. Обикновено в чантата Ви има няколко дрехи, които използвате вкъщи, както и дрехи за бебето. Освен това, може би имате сутиени за кърмене, тоалетни принадлежности и сладка. Но помисли ли върху това, което ще носиш по време на раждането?

В почти всяка една болница има осигурена специална нощница. А защо сама да не си я избереш, по свои размер и вкус? Довери се на собственото си решение!

Едни от изискванията са нощницата да е плътно прилепнала към тялото и да позволява свободно движение на ръцете и краката. Важно е главата на бебето също да не е покрита. Майката и бебето са най-застрашени от задушаване през ранните месеци на бременността, когато майката държи бебето по време на кърмене.

Има много голям избор от модели, сега. Повечето пижами или нощници за кърмене след раждането се предлагат в стил рокля, панталони и блуза, или шорти и горнище. За да изберете най-удобната и функционална за вас е препоръчително да знаете размерите си, както и да прецените материята на продукта, които купувате.

Друго важно нещо, което допринася за изключително удобство е сутиена за кърмене. То прави кърменето по-лесно и по-гладко, както за майката, така и за бебето. Сутиенът за кърмене позволява на майката да кърми безопасно, без да се чувства стегнат и свит в областта, където бебето се храни. Освен това, той се носи по време на бременността и след него. Препоръчва се от всички лекари, тъй като традиционните сутиени не позволяват на диафрагмата да расте по време на бременност и това може да доведе до патологични аномалии. Важно е да използвате сутиени, които имат меки чаши, това позволява на сутиена Ви да има място за диафрагмата да се разшири през месеците на бременността и способността да се затегне след раждането на бебето се увеличава.

Бременната жена трябва да се грижи изцяло за външния си вид, но в тази статия предимно разглеждаме облеклото и усложненията, които биха могли да настъпят.

Изборът на нощница, сутиен и всяко едно облекло по време на бременност и кърмене е изключително важен. Тъй, като може да доведе до притискане на млечните канали, инфекции и други аномалии.

Тези ранни дни от кърменето могат да бъдат изключително трудни. Понякога най-малките неща – като удобни нови дрехи , могат да ви дадат тласък и пълно удобство. Грижата за себе си, винаги е била една страхотна инвестиция. А тук вече говорим за грижата и на още едно човече. Затова не се чудете, изберете своята нощница за пълен и неповторим комфорт.