Боди редингот оформя тялото

Боди редингот оформя тялото

Бодитата обикновено се носят, за да се скрие определено състояние на кожата, като стрии или паякообразни вени. Има обаче няколко други разновидности на бодитата, които могат да се носят, за да се подобри начина, по който стои определен тоалет. Има и случаи, при които боди със стягащ ефект се носи за скриване на нежеланите петна или белези от самонараняване.

Един от най-често срещаните видове бодита за прикриване на нежелани дефекти е класическия черен силует. С него ефективно се прикриват стрии, паякообразни вени и други несъвършенства по тялото, които не могат да бъдат премахнати лесно. Важно е обаче да изберете боди от материя, която не е много дебела, нито много тънка. Бодито трябва да покрива тялото, с изключение на ръцете и краката, и трябва да е плътно прилепнало, без да стяга прекалено, за да осигури нужното ниво на покритие. Памучните дамски бодита са много популярни, но при тях трябва да се обърне специално внимание, че платът е мек и достатъчно еластичен и плътен. Висококачественият памучен плат гарантира, че бодито ще запази формата и цвета си и след няколко изпирания.

Вълненият плат е предпочитан за зимните месеци, но и с него, както с памука трябва да се следи за мекота, както и еластичност. Бодито от фина вълнена материя с високо качество не дразни кожата, а с правилната поддръжка няма да се свие.

Следващият тип боди със стягащ ефект за прикриване на недостатъци е с мрежест топ. Мрежестият топ има две цепки от всяка страна и ластик около китката и врата. Обикновено такова боди покрива цялото тяло. Този вариант е много привлекателен за жени, които не искат горната част на тялото им да бъде открита.

Ако искате нещо удобно и леко, боди със стягащ ефект за оформяне на тялото може да бъде добър избор. Дантелата и коприната са тъканите, които обикновено се използват за този тип облекло. Те са идеални за носене в ежедневието. Дантелените бодита трябва да съдържат еластан и памук. Тюлените бодита също трябва да са еластични, за да осигурят удобство и свобода на движението. Погледнете етикета, за да се уверите, че съдържат поне 5% еластан и 5% памук.

При избор на дантела или тюл към памучно или вълнено боди, те трябва да са в подходящия нюанс, а като материя да са фини, еластични. Не на последно място, те трябва да са и красиви! Точно тази комбинация прави бодитата с дантела женствени и неповторими. Единственият недостатък е, че са малко прозрачни. Но ако това е, което искате, тогава не е нужно да сменяте ежедневния си гардероб. Можете да изберете бяло или светло боди и да го съчетаете с чорапи или пола.

Обърнете внимание на закопчалката на бодито. Тя трябва да е от мек памучен плат, за да осигури комфорт при носене. Важно е копчетата да са в еднакъв цвят като плата или неутрално сребристи, тъй като боядисаните се олющват след изпиране. Важно е конците и ластиците на бодито също да са качествени. Така няма да се притеснявате, че презрамките ще се разтегнат и ще започнат да се свличат или че ще скъсат шевовете под мишниците при движение.

Не пренебрегвайте детайлите като подгъвите, изработката на биетата и свързването на дантелата с плата. Те също трябва да бъдат качествено изработени и стилни. Те могат да осигурят не само удобство, но и да бъдат луксозен акцент към иначе семпло боди.

Има много начини да изберете подходящото боди за вас. Най-важното е да познавате добре тялото си, за да можете да изберете правилното. Черното боди не само се комбинира добре с всеки цвят, но и има различни модели на много достъпни цени.