Как да изберем дамски халат?

Как да изберем дамски халат?

Много жени обичат да си стоят у дома по халат. Също така такъв елемент от гардероба е незаменим, когато отидете на басейн, баня или сауна. Широка гама от тези продукти може да се види на рафтовете на магазините. И все пак, когато решавате как да изберете дамска роба, трябва да разчитате не само на вашия вкус, но и да вземете предвид съветите на експертите.

 

Какво да имате предвид при покупка?

Преди да купите продукта, първо помислете за какви цели Ви е необходим. Важно е да направите това, тъй като кройката на халата, неговият състав и стил могат да се различават значително. Например, ако изберете халат за баня, тогава трябва да търсите модел с прехвърляне, който бързо премахва влагата и ви затопля. За активно прекарване на времето у дома продуктите с ципове или копчета с различна дължина са по-подходящи.

 

Обърнете внимание на състава. Добри модели се считат за халати от памук, бамбук и сатен. Въпреки това, в състава често се допускат малки примеси от синтетика. Това не означава лошо качество. Благодарение на тази комбинация халатът може да бъде по-мек, лек, да запази първоначалния си вид по-дълго и да се мачка по-малко.

 

Както при закупуване на други елементи от гардероба, когато решавате коя роба да изберете, гледайте шевовете и кройката. Недопустимо е шевовете да са неравни, конците да стърчат или разрезите да са набодени. Това оборудване е предназначено за семеен отдих, така че трябва да бъде възможно най-удобно.

 

Изберете правилния цвят. Ярките цветове подхождат на по-младите момичета. За възрастните хора можете да изберете цветове на леглото. Въпреки това, няма нужда да купувате мрачни модели. Красивите модели и декорации под формата на ажур са подходящи за всяка възраст.

 

Производителят посочва плътността на хавлиеният халат на етикета. Колкото по-голяма е плътността, толкова по-топла ще бъде вашата роба. В допълнение, висок индикатор показва добра способност за абсорбиране на влага. Ето защо този модел е идеален за баня или сауна.

 

Как да изберем размера на халата?

Това е важен детайл при покупка, защото всички искаме всеки елемент от гардероба да носи усещане за комфорт. Често това ще съответства на обичайния ви размер на дрехите. Въпреки това, онлайн магазините предоставят таблици за закупуване на халати. За да разберете своя показател, направете няколко измервания: гърди, талия, бедра и можете да определите височината си. След това, като сравните числата, можете лесно да определите вашия размер. Понякога има нестандартни фигури. В такива случаи не забравяйте, че обиколката на гърдите е основният показател. Например, ако имате големи гърди и малки бедра, трябва да изберете размер, който отговаря на обиколката на гърдите ви.

 

Когато купувате плътни и хавлиени халати, можете да изберете продукт с един размер по-голям. Ще седи добре и няма да ограничава движенията. В случай на тънки или копринени модели, трябва точно да определите размера, така че да изглеждат естетически на тялото ви.