Как да изберем подходящ бански за бременни

Как да изберем подходящ бански за бременни

Бременността е важно събитие в живота на всяка жена. През този период дамите обичат да се разхождат и да си почиват. А какво по-добро от това да релаксираме на плажа или басейна? Поради тази причина трябва да се избере и подходящ бански за бременни, за да стои той идеално по тялото им. Те трябва да знаят как да го подберат и за какво да внимават. На първо място вземете предвид размера на корема и бюста. Това са зоните, които най-бързо увеличават размера си. Преценете и материала, от който е изработен банския, предимно той е еластан и найлон.

Ако сте бременна и изпитвате чисто физически несгоди, дискомфорт и раздразнение, причинено от хормоналните и физическите промени, които настъпват във вашето тяло, не се отчайвайте, има начини да се почувствате прекрасно. Това са спа процедурите за бременни, противно на това, че се говори да не се подлагаме на такива по време на бременност. Масажът например е много хубаво нещо по време на бременността. Ще ви помогне да намалите стреса, освен това подобрява кръвообращението и облекчава дискомфорта и болката.

Стилът и моделите са на второ място при избора. Препоръчва се на дамите да носят по-плътни и прибрани бански костюми. При плуване ще е особено удобно и ще бъдете спокойни. Преди всичко плуването е здраве и се препоръчва за бременни. Всяка дама в най-любимия и важен период от живота си е хубаво да упражнява този спорт, без значение дали е на морето или в басейна. Обърнете внимание на шевовете на продукта. Линиите не трябва да са груби, в противен случай те ще причинят дискомфорт на бъдещата майка. В допълнение, шевовете трябва да бъдат надеждни, за да издържат на напрежението.

Видове бански костюми има различни, но зависи какъв е вкуса ни и какво ще ни пасне на измененията на тялото. Банските за бременни жени трябва да се променят с фигурата на майката. Някои модели имат шнур, който ви позволява да променяте размера на банския, докато коремът се увеличава. Ако искате да скриете заоблен корем, обърнете внимание на отделните модели, които са направени във формата на туника. Ако планирате да закупите бански, за да посетите басейна, изберете такива изработени от плат, устойчиви на хлор.

Ако искате да скриете пищни форми, по време на бременност, спрете избора си на бански костюм, който е за цяла фигура. Желаещите да изглеждат секси и привлекателни дори по време на бременност, трябва да изберат модели с елече, което ще поддържа стомаха. Ако искате да скриете голям бюст, закупете модел с лента под линията на гърдите. Ако планирате да купите модел на бикини, обърнете внимание на нивото на корема. Уверете се, че не се притиска и ще се чувствате спокойно.

Твърде тесният или широк костюм ще създаде неудобство и ще ви кара да изпитвате дискомфорт. Бременността засяга най-вече теглото на жената и поради това, тялото променя конструкцията си, съответно се променят и размерите на фигурата ви. Цветовата гама също е важна, потърсете такива, които ще ви удовлетворяват и повишат настроението ви и ще носите с желание. Разбира се има и някои цветове, които биха създали оптична измама и ще изглеждаме по-слаби и във форма.

Насладете се на това време, защото е само девет месеца, радвайте се и си подарете невероятни моменти.

Масажът на ходилата е чудесен вариант, тъй като помага  за справяне с отоците и чувството за умора в краката. Избягвайте интензивния масаж, ако имате разширени вени. Повечето процедури за тяло не са препоръчителни в последните три месеца от бременността. Плуването тренира тялото, повдига тонуса и е идеална подготовка за раждането. Но ако бременността ви протича с усложнения, по-добре не рискувайте. Проверете за специализирани курсове по плуване за бременни или посещавайте басейн с инструктор.

Търсете бански костюми, които имат и UV защита, това е важно за кожата на бременните. Внимавайте много, имайте търпение и ще си купите това, което отговаря на вашите потребности. Имате предостатъчно време, което да отделите, за да получите това, което търсите. Бъдете внимателни и креативни, ако искате да изглеждате прекрасно на плажа, басейна или спа процедурата, дори когато сте бременна.