Мъжки летни и плажни дрехи

Мъжки летни и плажни дрехи

Мъжете, като жените, обичат плажната почивка и искат да изглеждат модерно и стилно на нея. Някои хора предпочитат почивката на плажа без да плуват, да се изпекат и да придобият бронзов тен, докато други обичат да плуват в реки и морета. Независимо от вида на плажната почивка, мъжът трябва да избере подходящите дрехи за такъв отдих.

тениска

Най-популярният плажен артикул в тази категория облекло е тениската, тъй като това нещо е много удобно и практично за използване. Повечето мъжки тениски са със свободна кройка, благодарение на която движенията стават напълно свободни, неограничени, така че тези дрехи са идеални за плажни спортове.

Сега дизайнерите предлагат огромен брой модели тениски в различни цветове и стилове, които ще се харесат както на млади момчета, така и на зрели мъже. И някои модели имат тънък силует, перфектно подчертава всички предимства на фигурата, докато други модели, напротив, помагат да се скрият недостатъците, благодарение на свободния стил. Тениската може да се носи за разходка по плажа вечер, както и за плуване или престой на плажа, за да избегнете слънчево изгаряне.

В зависимост от вашия вкус можете да изберете тениска с V-образно деколте или класическо кръгло деколте. Що се отнася до дължината на този елемент от мъжкото облекло, за оптимална се счита дължината да достига до средата на дупето, тъй като по-късата тениска ще се издуе и ще създаде известно неудобство, а твърде дългата тениска ще наподобява дамска рокля.

Плажните тениски се съчетават добре с бермуди, деним или памук, ленени шорти, леки спортни или ежедневни панталони. Дъното трябва да се избира въз основа на индивидуалните желания на мъжа и в зависимост от времето. Въпреки че плажните тениски често имат много ярки цветове, не забравяйте за основните принципи на комбиниране на цветовете в облеклото, защото голям брой несъвместими наситени нюанси ще изглеждат много изящни и безвкусни.

ризи

За мъже, които са скептични към спортното облекло или искат да се разходят в прохладна вечер на плажа по плажа и по пътя отиват да посетят ресторант, светлата риза е чудесно решение. И за такива случаи е по-добре да предпочитате монохромни модели. За ден на плажа е по-добре да предпочетете риза с щампа под формата на клетка, широки или тънки ивици, под формата на геометричен или абстрактен модел. Най-популярните варианти на ризи са модели с къси ръкави от ярък, така наречения “хавайски” цвят или с щампа на “кралска лилия”, които могат да се носят с всякакви шорти. Вторият вариант е по-тържествен.

Долна част

Сред долната част на плажното облекло най-популярният елемент от гардероба са късите панталони. Стилистите и дизайнерите представят модерни колекции, те се различават по разнообразие от модели шорти, така че всеки мъж ще може да избере плажни шорти, които му харесват и изглеждат интересни и много удобни за носене. Има съкратени (дължина над средата на бедрото) и удължени модели къси панталони (с дължина до коляното или няколко инча по-високи), както и средна, средна дължина. Друг модел шорти са бермудите – шорти под коляното с около десет до петнадесет сантиметра.

Когато избирате шорти, в които няма да плувате, предпочитайте модели от естествени материали, тъй като те са перфектно дишащи и са много удобни в горещо време. Ако планирате да се къпете, тогава е по-добре да носите шорти от синтетични материали, тъй като такива тъкани изсъхват много бързо, което е тяхното очевидно предимство.

Бански шорти. Говорейки за плажно облекло, не трябва да забравяме за бански гащери. Един от най-популярните варианти за този елемент от облеклото сред мъжете са бански гащери. Те перфектно съчетават функциите на късите панталони, тъй като обикновено имат своята форма и дължина, и функцията на бански гащета, тъй като поради наличието на специална мрежа не е необходимо да се свалят преди къпане. Такива дрехи обикновено са изработени от синтетични бързосъхнещи материали. Обикновено мъжете избират ярки плувни шорти със свободен стил и средна дължина, защото са удобни и подходящи не само за плуване, но и за нормална разходка.

Плътно прилепнали модели бански гащи са подходящи само за плуване, те са по-малко универсални, тъй като е неприемливо да ги носите за пътуване до кафене или за разходка из града. Но основното им предимство е, че прилягайки към силуета, те създават опростена форма, така че да са възможно най-удобни за плуване. За този случай е по-добре да изберете ярки спортни модели.

 

Освен посочените по-горе модели бански, има къси бански, които се закопчават с копче на колана и се допълват с джобове. Този модел е много стилен, но ще бъде малко смел да излезете в града. Обикновено тези бански гащи имат стеснен силует, който идеално подчертава достойнствата на мъжката фигура.