Домашен халат за мъж подходяща материя

Домашен халат за мъж подходяща материя

Ако току-що сте закупили халат за Вашия съпруг или любим човек, вероятно е време да помислите за направата на домашен халат за мъже. На пазара има много страхотни халати и изборът може да бъде поразителен. Някои са с високо качество, а други с ниско качество. Намирането на подходящ понякога може да е предизвикателство. Най-важното нещо, което трябва да имате предвид, когато пазарувате халати, е да намерите такъв, който е направен от подходящата материя.

Някои материи трябва да се избягват при закупуване на халат. Тези, които се свиват лесно и тези, които са направени от много тънки влакна. Но независимо от това какъв вид ще изберете, най-важното, стане ли въпрос за пране, да погледнете етикета. На всеки продукт е посочено как се пере, как не трябва и при какви градуси.

Нека разгледаме все пак видовете материи.

На първо място това памучните халати. Те са най-популярни и предпочитани. Здрави са, удобни и лесно се перат. Подходящи са за баня,защото попиват идеално водата.

На второ място е поларът. Мека на допир материя, която отблъсква водата. Халатите от полар запазват телесната топлина, а освен това са дишащи и се перат. Материята е сравнително тежка и е най-подходяща за по-хладно време и условия. В по-топло време и по-влажни места полареният халат може да не е особено практичен избор.

Третият вид материя е коприна.  Тези халати са съставени от гладки нишки, не попиват водата така добре, като останалите два и трудно се поддържат. Затова и по-високата им цена, не са предпочитани. На тях се залага най-вече за допълнят визията за сън и да се носят върху пижамата например. Но мъж и коприна, трудно съчетание. Той е желан от дамите.

Четвъртият вид са ленените пижами. Материята се прави от целулозните влакна, които се намират по стъблата на ленените растения. Изключително мека и здрава е, както и с добра проветривост. Халатите от лен са предпочитани в по-топлите месеци и места като те се считат за по-луксозни от останалите.

Това са едни от най-популярните като на пазара има и от микрофибър, сатен, бамбук, дори и найлон. Вероятно всяка една от тях може да има предимства за Вас. От елегантността на сатена, до удобството на бамбука и здравината, до по-ниска цена на пижамите от микрофибър.

Независимо от това какъв като материя халат избирате, съобразете се с дължината му. Халатите при най-малките от бебета до подрастващи са според годините им. След това при възрастните са по-ръст приблизително от до. Другото важно е разбира се цвета. Тук вече разнообразието е огромно. Халатите могат да са в един цвят, съчетание от такива, с фигури, точки, райета. Това зависи от Вашия вкус и този на половинката Ви.

А напоследък и двойките често избират да носят едни и същи дрехи, мъжки и дамски вид, не е ли сладко да подарите и такъв комплект халати за него и нея, в съчетание с домашни пантофи. Това създава топлина, уют.

Що се отнася до видове халати, те може да са с качулка или без, като повечето мъже предпочитат без, противоположно на дамите. На последно място, но не и по важност е затварянето на халата. Някои са с коланчета, които осигуряват пълното им затваряне, а при други липсва и падат свободно.

Халатът е добър избор на подарък,  защото показва, че мислите за човека до себе си и неговото удобство. Само избирайте качествени такива, които да служат дълго време. Да,вероятно цената ще е двойно по-висока от масово продаваните, но и животът им ще е по-дълъг, което реално избива цената. Успех с избора ! Вашият халат е там и Ви очаква.