Как да изберем блуза по тип тяло

Как да изберем блуза по тип тяло

Предлагаме да открием новия сезон с нова блуза. Блузата е важна част от дамските дрехи: съчетава се с панталон и пола, пасва на всеки стил и прави всяка дама по -женствена и уникална. Избираме модерна блуза според вида на фигурата.

Стилна блуза

Смята се, че блузата определя истинската жена. Има много форми, стилове и цветове на дамските ризи – спортни, елегантни и класически, подходящи за офиса, партито и неделния обяд с приятелки; важно е да изберете идеалната си блуза, която да подчертае достойнството на вашата фигура и нюансите на вашия стил.

Изборът на подходящата блуза не е лесен. Ако можете да вземете решение за стилистично предпочитание достатъчно бързо, тогава често възникват трудности с избора на форма и стил. С помощта на модни експерти, ние избираме подходящата блуза за вашия тип тяло.

Блузи за ниски жени

Ако ръстът ви е по -малък от 160 см, трябва да изберете дрехи, които визуално биха ви направили по -високи. Това се отнася предимно за блузите. Има няколко прости техники за визуално разтягане на силуета.

Препоръчително е да изберете класически блузи с ръкави ¾, това визуално променя пропорциите на фигурата, правейки дамата по -висока.

Изберете къси модели. Блузата за ниска жена трябва да завършва на нивото на бедрата. Още по -добре, пъхнете я в панталони, това визуално удължава краката и фигурата. Определено трябва да се избягват дългите шарки.

Фокусирайте се върху зоните на раменете и шията. Това се постига чрез необичайна кройка, наличие на волани и декоративни елементи.

Блузи за високи жени

Ако сте по -високи от 170 см и в същото време не сте професионален модел, струва си да балансирате пропорциите: да изградите тънък и хармоничен силует. Модните експерти споделят прости техники за създаване на красив силует за високи жени.

Колкото по -висока сте, толкова по -дълга трябва да бъде блузата ви. Правите туники с дължина над 70 см, рокли-ризи, класически блузи със странични цепки, които се носят навън, ще ви подхождат.

Изберете полу-притален силует. Техниката, когато талията се обозначава с свободно прилепване на материята, а не с тесен колан, изравнява пропорциите на висока фигура и моделира перфектния силует.

Най -добрите партньори за дълга блуза са тесни панталони с мъжка кройка или клин 7/8.

Блузи за по-едри жени

Ако сте с по-едри форми, тогава при избора на дрехи трябва да се вземат предвид два нюанса: първо, трябва да постигнете абсолютен комфорт при изпробването, и второ, да направите фигурата си визуално по -тънка и прилепнала. Препоръчваме на жените с наднормено тегло да се съсредоточат върху следните правила при избора на блуза.

Изберете свободно прилепнали силуети: плавни туники и плътни ризи, които прикриват бедрата. Те трябва да бъдат добре зашити, за предпочитане с перфектна линия на раменете. Силуетът трябва да тонизира, „да се разпръсне“, но да не увеличава силата на звука.

Наличието на шарки върху тъканта на блузата е за предпочитане пред обикновените варианти. Цветните шарки, пропорционални на вашия размер и екстравагантна бродерия, ще разсейват очите ви от проблемните зони.

Блузи за стройни жени

Ако сте слаба дама, просто изместете акцента – заменете тънкостта с крехкост или мода. Как да го направим?

Изберете втален модел блуза. Те ще подчертаят крехкостта ви и ще придадат на фигурата ви женствена извивка.

Предпочитат се вертикални линии в изрязване и дизайн: виенски шевове, надлъжни гънки, вертикални ивици; визуално разтягат силуета, подчертавайки талията, правейки фигурата не тънка, а по -скоро модерна.

Чудесен вариант е да пъхнете блузата в панталон или пола, можете също да подчертаете талията с колан; това създава впечатление за лекота и динамика на изображението.

 

Блузите са задължителен елемент в женския гардероб. Спиращи дъха цветове, изискани кройки и лесни за грижа материи правят този дамски гардероб универсален. Носейки блуза с правилната форма, ще се чувствате свободни и уверени, независимо дали става въпрос за бизнес среща, шикозна вечеря или релаксиращо парти с приятелите си. Основното нещо е да изберете правилната блуза за вашия тип тяло.