Как да изберем подходящ бански според фигурата

Как да изберем подходящ бански според фигурата

Плажното облекло се отличава по стил от стандартните дрехи, които сме свикнали да носим. Съществуват различни видове бански костюми, според фигурата и предпочитанията на хората. За да се чувствате удобно и комфортно, трябва да изберете това, което е подходящо лично за вас. На първо място ще ви представим нещо класическо и това е бански от две части. Този тип е един от най-популярните. Ще ви дадем няколко съвета за това как да процедирате при избора си.

Първото правило е да решите за какво ще го използвате и какъв стил предпочитате. Например важно е когато предназначението му ще бъде за спа релакс и терапия. Все пак кожата ви заслужава да се поглези, а вие да се отпуснете на тишина и спокойствие. Това е много добро средство за премахване на стреса и подобряване на тонуса на тялото. Определете какъв модел банки искате да носите и кой ви удовлетворява.

Можете да си изберете и друг стил, примерно танкини, те са много разпространени и напоследък са навлезли доста на пазара. Когато сте предвидили парти край басейна или просто желаете да се излежавате там, предстои да си купите нещо по-нестандартно и елегантно. Съобразявайте се най-вече с формата на тялото си и неговите потребности. Банският трябва да пасва идеално, за да се чувствате спокойни и сигурни. Прието е по-едрите дами да не носят толкова оскъдни бански, за да прикрият несъвършенствата и проблемните зони. Но въпреки всичко има модели, които са предвидени за такъв вид силует и спокойно може да се насочат към такава покупка.

Друг фактор при търсенето е цвета. Желателно е да се избират класически цветове, когато кожата ви не е достатъчно тъмна. Но ако имате приятен лек загар или направо страхотен тен, комбинацията от по смели и крещящи цветове би била чудесна. Важно уточнение е да знаете отлично размерите си, защото понякога при намокряне, материите на банските се отпускат. Един добър съвет от нас е да изберете такъв, който съдържа 20% ликра, за да се чувствате сигурни на плажа, басейна или джакузито. Терапиите са хубаво нещо за онези, които успяват да им се насладят. Ако имате възможност задължително си подарете едно такова преживяване и гарантирано няма да съжалявате. Освен това с подходящия бански костюм всичко ще е по-лесно и приятно.

Носете цветове, които смятате, че са най-добри за вас. Ако сте от дамите с леко заоблено или отпуснато коремче, то за вас са подходящи бански от две части, на които долнището е с висока талия или цял бански. Може да потърсите модел, който има допълнение, което да прикрие тази област. Така деликатно се скрива, това което ви притеснява.

Избирайте банските костюми според случая, дали ще плувате, ще се печете или ще ви масажират. Басейнът е приятно място, на което може да получите повече лично пространство и тишина, отколкото на плажа, където е претъпкано. Възползвайте се и се радвайте на почивката си, защото лятото е с тенденция да свършва.

Стигнахме до момента, в който трябва да преглеждаме и материите, от които са изработени костюмите. Вашият тип кожа ще покаже какво ви е нужно и какво трябва да предпочитате. Ето и още няколко полезни уточнения. Ако сте с малък бюст, а искате акцента да е върху него, изберете бански от две части с горнище с къдрици, триъгълни чашки или тип сутиен с подплънки отвътре. Недейте да прекалявате обаче с обема!

А ако сте пищна жена и имате голям бюст може да отвлечете вниманието от него, като акцентирате в долната част на тялото. Заложете на модел от две части, в който горнището да е едноцветно, по възможност в тъмен цвят, а долнището с интересен десен, ярък цвят или атрактивна кройка. Изпробвайте и си направете преценка. Когато ръстът ви е по-нисък се доверете на изрязаните бански, те създават оптична илюзия за издължаване. Дамите с по-сочно дупе и бедра не трябва да носят бански тип боксерки или шорти.

Магазините и бутиците със сигурност предлагат широка гама от модели. Там може да намерите и подходящи аксесоари за вашата визия. Предлагат се дори бански комбинирани със съответните аксесоари, които може да закупите заедно. Разбира се удобството е най-важно, така че носете това което ви се иска и не се притеснявайте. Отпуснете се и накарайте сетивата ви да се чувстват блажено в ръцете на специалист. Истинският смисъл на спа терапиите е предоставяне на по-дълготрайни ползи за здравето, използвайки основно природни ресурси и най-вече вода, предимно минерална, морска или изворна. Послушайте съветите ни и ще си изкарате невероятно.

Когато сте избрали правилното няма да имате дискомфорт и ще прекарате незабравимо лято. Независимо от правилата най-добре подберете това, което отговаря на вашата индивидуалност и стил. На първо място са комфорта, удобството и спокойствието и чак тогава мисълта дали ще се харесате на останалите.