Парео или туника – кое да изберем

Парео или туника – кое да изберем

Пареото е незаменимо нещо на плажа. Но не всеки знае как да го носи. Ето няколко нови идеи за този прекрасен елемент от гардероба. Не мисля, че можете да пренебрегнете това парче плат, просто трябва да се научите да го носите. Предимствата на пареото пред другите неща, които могат да го заменят (рокля, туника, кърпа) са неоспорими. Течащото пърхащо полупрозрачно парео превръща момиче, което се разхожда по плажа, в нимфа, излязла от морската пяна, вълните отекват стъпките й, вятърът развява косите й, а слънцето флиртува с нея, отразявайки се и греейки в очилата й очила. Такава картина, ще се съгласите, не може да остави безразлични или гладни за женска красота мъже или жени на плажа.

Искаме да препоръчаме и плажна туника

Много от вас вероятно ще кажат, че намирането на добро парео е изключително трудно. Освен това покупката на такива може да струва стотинка. Затова предлагам да се присъедините по-умно. Изберете две до три опции за тъкани, които да отговарят на вашия тип външен вид и бански костюм.

Нека едното да бъде  едноцветно, второто – ярко отпечатано, третото – по-тежко, бяло с ресни – ще ви бъде полезно в хладните вечери. Отрежете краищата с оверлог – и воаля. Имате три невероятни парео за празниците. Като се върнете, можете да ушиете нещо друго от тях или да оставите за следващата година.

Ако се занимавате с ръкоделие или просто имате шевна машина, можете да си ушиете подобрено парео – туника от парче плат. В интернет има много модели. Често е достатъчно просто да направите прорез за главата в квадратно парче плат и да шиете малка страна, за да получите ръкавите.

Най-лесният и интересен начин да трансформирате парео и да го направите наистина удобно е да му зашиете на презрамки, връзки или колан към него. Нека видим как може да се направи това.

Има две или три добре познати техники за парео връзване. В този случай не изглежда много.

Ето няколко примера за това как правилните възли могат да превърнат пареото в стилно облекло. Направете парео шапка, чанта, хвърлете я на шезлонг. За вдъхновение ще дам няколко успешни, според мен, примери.

Избягвайте евтини синтетични тъкани с откровено вулгарен принт.

Предпочитайте благородните тонове пред ярките: тюркоазено, бяло, сочно зелено, червено-розово отиват на почти всички. Ако краката ви не са от най-дългите на плажа, завържете парео като дълга пола. раменете и краката от коленете, вие визуално значително се скъсявате.