Строги рокли – правила за създаване на сдържани и лаконични образи

Строги рокли - правила за създаване на сдържани и лаконични образи

Красиви и елегантни официални рокли присъстват в гардероба на почти всяка жена. Тези елементи от гардероба са предпочитани от феновете на класиката, бизнес дамите, учителите и представители на много други професии.

Официални рокли

В рамките на бизнес събитията специално място заема строга черна рокля, която подчертава висок статус, елегантност и отлични бизнес качества. Такъв продукт не може да бъде украсен с ярки елементи, които му придават игрив и закачлив вид, допълнен от закачливи цветни аксесоари или украсен с весел или романтичен принт.

Към днешна дата асортиментът от производители на дамско облекло включва разнообразие от строги рокли, които могат да имат не само черен нюанс, но и много други цветови варианти. Такива продукти в момента се използват не само за офиса – строг дизайн и силует могат да имат дори вечерни и сватбени рокли. Междувременно към тези елементи от гардероба се налагат строги изисквания, които ги правят малко сходни помежду си. Така че тези неща са обединени от следните характеристики:

полу стегнат силует – тези продукти не могат да бъдат нито хлабави, нито прекалено стегнати;

сдържани цветове – нюансите могат да бъдат както тъмни, така и светли, но те не трябва да „крещят“ и да привличат ненужно внимание към собственика си;

строго определена дължина на полата – като общо правило, тя трябва да достига средата на коляното.

Междувременно в някои организации се допуска отклонение от 3-5 сантиметра над коляното или дълги тоалетни, достигащи до глезена;

Строги класически рокли

В повечето случаи официалните офис рокли отговарят на класическия стил, който е последван от огромен брой моднички по целия свят. В такива продукти закачливият декор е абсолютно изключен, но стилистите и дизайнерите ги „разреждат“ с контрастни яки, вертикални редици копчета, драперии и волани.

Официална рокля

Очарователните обгръщащи модели могат да трансформират силуета на всяка дама. Те изглеждат страхотно на стройни млади дами, чиято фигура не е обременена с излишни килограми, както и на момичета и жени с апетитни форми. За да запазят стриктния и солиден външен вид на такива продукти, стилистите използват сдържани и приглушени цветове, тесен колан за съвпадение или закопчалка с 1-2 копчета, която не се откроява много на общия фон.

Като опция за уикенд, бяла строга рокля с обвивка е идеална за млади дами – тя перфектно освежава образа и го прави невероятно женствена и елегантна. В някои случаи може да бъде допълнен с контрастен колан и подходящи обувки – това ще придаде на модната визия някаква „пикантност“ и ще демонстрира на околните индивидуалността на красива дама.

Официална черна рокля с бяла яка

Често изборът на бизнес жени пада върху строга рокля с бяла яка, която на външен вид наподобява училищна униформа от съветско време. В повечето случаи такъв продукт има трапец или калъф – тези опции трансформират женската фигура и, ако е необходимо, маскират недостатъците на силуета. В допълнение, някои от тези модели допълнително имат снежнобяли маншети – придават на тоалетната празничен и елегантен вид.

Официална рокля с дантела

Красивите официални рокли за момичета могат да бъдат украсени с дантела, но не трябва да има твърде много от нея. Освен това, за да създадете бизнес и елегантен външен вид, е по -добре да изберете модели със съответстваща дантелена тапицерия – контрастният декор ще придаде на тези продукти игрив и закачлив външен вид, което не е позволено в условията на строг дрескод.

Междувременно това правило не важи за яката – този детайл, ако е поразително различен от основната повърхност на гардероба, напротив, придава строгост и елегантност. Дантелата в различни модели може да бъде разположена по различни начини, но модели с такива видове декор като:

снежнобяла дантелена яка, която може да бъде допълнена от маншети, изработени в същия стил;

дантелен колан, който не трябва да бъде твърде широк;

дантелен подгъв. Такъв завършек, ако е разположен над нивото на коляното, трябва да бъде допълнен от непрозрачна подплата.

Надяваме се, че сме Ви били полезни с тази статия. Опитахме се да Ви дадем насоки в избора на правилната рокля за официално събитие. Бъдете здрави и успех в пазаруването!