Каква рокля да облека за вечеря в ресторант?

Всички винаги се притесняваме от въпроса: какво да облечем в ресторант днес? И като цяло, когато отиваме на банкети, бизнес срещи или вечеря с любим човек или приятели, винаги избираме подходяща рокля или костюм. Когато вечеряте в ресторант, трябва да внимавате при избора на облекло. Днес ще говорим за дрес кода за посещение на ресторант.

 

Първото нещо, което трябва да запомните веднъж завинаги, е, че не е прието да се носят ярки и ежедневни дрехи в ресторант. Счита се за недопустимо да идвате в заведението със спортни костюми, шорти, тениски и къси поли. Ресторантът е специално място, където има и определени правила на етикета.

 

За жените в ресторанта можете да носите делови костюм, съчетавайки го с луксозни аксесоари. Малък, но елегантен шал несъмнено ще добави изисканост към тоалета ви, в който спокойно можете да отидете на ресторант. Струва си да запомните, че с бижута не може да се прекалява. Те трябва да изглеждат хармонично и да съответстват на дрехите.

 

Също така, всяка дама ще изглежда страхотно в малка класическа рокля. Преди се е смятало, че роклята може да бъде само черна, но сега една дама може да носи рокля от всякакъв цвят. Вземете бижута за роклята и ще изглеждате прилично дори в най-луксозния ресторант. Също така, роклята е успешно комбинирана със сако, което също се счита за приемливо за пътуване до ресторант.

 

За мъжете е подходящ класически, строг и елегантен костюм. Костюмът трябва да съответства на сезона. През лятото можете да носите леко яке и тениска. Що се отнася до цвета и нюансите на облеклото, няма специални правила. Но ще е добре, когато ризата ви ще бъде съчетана не само с костюм, но и с другите ви аксесоари.

 

В някои заведения дрескодът не е толкова строг и е позволено да се носят с дънки и риза. Но в този случай дънките ви трябва да са по-елегантни от обикновено. Определено трябва да се комбинират с риза и обувки.

 

На хоризонта на безкрайните работни дни празникът блесна с примамливи цветове, а сърцето замръзна в очакване: големите шефове на родната компания обещаха да направят грандиозно парти. Как да отидем на фирмено парти? Как да направите незабравимо впечатление на хора, с които прекарвате повече време, отколкото със собственото си семейство? Всичко зависи от повода и мястото на празничното парти.

 

Корпоративното парти е рядка възможност да се появите пред вашите колеги и началници не в мрачен офис костюм, а в красиво облекло, което ви позволява да се покажете в най-добрата си форма. Ето защо в навечерието на това събитие жените са изправени пред болезнения проблем да изберат кои дрехи да изберат – може би романтична рокля, секси топ, модерни дънки и т.н. Когато мислите какво да облечете на фирмено парти, не забравяйте – това е събитие, също и работа. Ако мечтаете да градите кариера, при избора на дрехи е много важно да не прекалявате в стремежа си да завладеете всички и да изберете най-подходящото облекло.

 

Дискретен стил във фирменото облекло в заведение

Основното правило: дрехите на служителя трябва да съответстват на статута на организацията. Когато избирате дрехи, трябва да вземете предвид темата на събитието. Трябва да се обличате според сезона и времето. Най-красивата лятна рокля от лека материя едва ли ще изглежда естествено на новогодишното фирмено парти, точно както коженото палто ще бъде подходящо за майския излет. Облеклото трябва да бъде избрано според фигурата. Подходящото облекло умело ще скрие недостатъците на фигурата и ще подчертае нейното достойнство. Не е нужно да носите прекалено секси рокли и критично къси поли. Също така се препоръчва да се избягва използването на прозрачни и „метални” материи, дълбоки деколтета и деколтета. Рокля с оголени рамене се носи, ако не нарушава дрескода. Не позволявайте нескромното облекло да повлияе негативно на бизнес репутацията ви.