Как и с какво да носите туники. Модерни туники в стилна визия

Как и с какво да носите туники. Модерни туники в стилна визия

Днес ще разгледаме още един елемент от гардероба – дамски туники, които са популярни сред модниците от много години поради своята простота, практичност и в същото време женственост и оригиналност на създадените образи.

 

Модните туники 2021-2022, чиито новости позволяват на жените да формират стилни комплекти за всеки ден, са нещо под линията на ханша с ръкави с различни форми и дължини, без яка, която може да се използва като отделно облекло или удължена блузи, пуловери, комбинирани с поли, шорти, панталони.

Дамските туники имат много древна история, защото туниките са били модерни още в дните на Древен Рим и са били носени не само от жени, но и от мъже.

 

Източните жени също носеха красиви туники, като имаха удължени и къси туники, украсени с традиционни орнаменти.

 

Модните туники за жени в съвременната епоха са представени в голям брой стилове.

Колкото и да е странно, много жени често отказват тези дрехи, без да знаят с какво да носят туника, как и с какво да комбинират модерните туники в ежедневния си стил и кои дамски туники да изберат.

 

Дамски туники – критерии за избор

Преди да вземете информация за модерните туники 2021 с буря, трябва да подредите главата си, за да запомните как продуктите на тематичните дрехи се различават помежду си:

Сезонност – зима, лято, демисезон;

Стил – отворен или затворен, под талията или над;

Състав – памук, лен, вискоза, вълна, коприна;

Тип врат – с яка, с изрез, с отпуснато рамо;

Дължина на ръкава – дълъг, къс, без ръкави;

Тип ръкав – едноделен, бухалка, реглан, волан, фенерче;

Оцветяване – едноцветно, цветно;

Тип фиксиране – с ластици (като тениска), с копчета, с колан.

Съставът и стилът до голяма степен определят сезонността на модела.

 

Лен, коприна и коприна са леки и дишащи, което ги прави подходящи за летни варианти.

Памукът пропуска въздуха, както и затопля тялото. Затова неговите дамски плетени туники са по-подходящи за пролет-есен.

И накрая, вълна. Той задържа топлината, което означава, че спасява тялото от ниски температури.

Но това не означава, че памучните модели не са подходящи за най-приказното време на годината:

Първо, много зависи от „придружителите” на туниката – връхни дрехи, шапки, аксесоари;

На второ място, стилът определя нивото на обмен на въздух.

Ето защо летните туники са отворени, имат изрез на гърба, идват с къси ръкави или изобщо без тях. Зимните и демисезонни модели прилягат по-близо до тялото и се затварят сами.

Много е важно да не бъркате материала с начина, по който е изработен. Например, сатен, шифон и дантела са метод за тъкане на копринени или памучни тъкани заедно.

Но такива опции се използват главно за лятото, защото са леки, деликатни и добре проветрени.

Стилистични комбинации

Ако вашият гардероб е доминиран от предмети с определена стилова ориентация, тогава комбинаторизмът трябва да съответства на основните правила за дизайн.

Класически стил – Минимализмът и липсата на цветови противоречия се насърчават при изграждането на комплекта. Стилните рокли туника са в добра хармония с дънки, панталони с класическа кройка, пола-молив. Допустимо е и носенето на къси туники под гамаши или шорти.

Етнически – Туниката принадлежи към най-популярните и органични стилови елементи. Дрехите са с фолклорни бродерии, шарени плитки или гарнитури с ресни. Най-добрите варианти за комбинация са дънки, ниски ботуши и текстилна чанта с дълга дръжка, етнически бижута.

 

Романтика – Лека и тънка обвиваща се туника рокля, която идеално подчертава талията. За шиене е по-добре да използвате обикновени тъкани от деликатни нюанси. Разрешени са и щампи, които не са обременени с множество елементи. Малкият грах, цветните пъпки или растенията работят добре. За удължена рокля-туника е напълно достатъчно да вземете обувки за рокля, очила и малка дамска чанта, които да съответстват. Перлена нишка, сребърна висулка или висящи обеци допълват романтичната визия.

 

Военни и ежедневни – цветни щампи, декоративни елементи и аксесоари са добре дошли за ежедневни улично облекло. Например, къса рокля-туника с джобове прави идеално хармонична двойка със стилни дънки или кожени панталони. Те се съчетават с високоскоростни боти до глезена или ефектни ботуши над коляното. Туники с дантела, волани, пъстри щампи са подходящи за допълване с шорти, тясна пола и спортни обувки.

 

Едва ли си струва да припомняме в детайли древния произход на тази дреха. Но именно тогава се оформи нейната особеност – лек свободен силует, подчертаващ съблазнителната женственост и криещ малки недостатъци. В наши дни елегантността и комфортът направиха туниката почти универсална. Тя успешно ще замени блуза и жилетка, джъмпер и сако, сарафан и рокля за жени, което ясно се вижда на многобройни снимки. Модните къщи включват туники в голямо разнообразие от ансамбли – от бизнес и спортни до плажни и дори вечерни облекла.