Коригиращо бельо: полза или вреда?

Коригиращо бельо: полза или вреда?

Всяка жена се опитва да изглежда очарователна при всякакви обстоятелства. За да постигнат успех, много жени прибягват до коригиращо бельо, което изгодно подчертава фигурата им. На тази основа обаче възникнаха много разногласия. Нека разберем предимствата и недостатъците на този елемент от гардероба.

Какво е това бельо?

Това е вид бельо и други дрехи (панталони, бодита, рокли, поли и др.), които могат да стягат и моделират някои части на тялото. Например, ако има гънки по корема, можете да използвате коригиращи бикини или корсети. В резултат на това другите няма да видят този дефект. Ако трябва да стегнете краката и бедрата, тогава трябва да си купите стягащи клинове или панталони.

Коригиращото бельо не просто компресира изпъкналата част на тялото. Ушит е така, че да пренасочва излишните мазнини в благоприятна посока, тоест да моделира фигурата. По този начин гърдите и дупето ще станат по-изразителни, а ненужните страни и излишният корем ще бъдат по-малко забележими. И въпреки това много хора се питат: полезно ли е коригиращото бельо или вредно?

Предимства и недостатъци на бельото.

Както при останалата част от нашия гардероб, закупуването на коригиращо бельо трябва да се вземе сериозно. За целта обърнете специално внимание на:

  • качество,
  • материя
  • и размер.

Всички разбираме, че това бельо не може да се състои изцяло от естествени материи. За да направят такива продукти еластични, към тях се добавя еластан. Добър вариант могат да бъдат модели, изработени от микрофибър. Такава тъкан ще има дишащи свойства и ще може да отстранява влагата от тялото. Ако в състава присъства найлон, такива продукти няма да бъдат с много високо качество. Поради липсата на дишащ ефект може да се появят алергии. Не забравяйте, че тялото ви може да диша пълноценно в оформящото бельо, ако го купите с добро качество.

Струва си да разгледате по-отблизо безшевното оформящо бельо. Тогава няма да увреди тялото, в което често го обвиняват, и да остави ивици по него. Въпреки че, като правило, това вече е взето предвид от производителя.

Няма нужда да отричаме, че този елемент от облеклото донякъде притиска вътрешните органи. Всичко обаче зависи от това дали размерът е избран правилно. Купувайте тези модели строго според размера. Не мислете, че купувайки най-малкия продукт ще постигнете по-добър резултат. Не, в този случай е възможно да се наруши кръвопотока и лимфния дренаж, което може да доведе до припадък. Ако купувате бельо според размера, тогава изгодно ще подчертаете фигурата си, без да навредите на тялото си.

Някои жени питат: помага ли коригиращото бельо да отслабнете? За съжаление не. Само правилното хранене и повишеното обучение могат да помогнат в това. Предимството на тези продукти обаче е, че в точния момент ще ви помогнат да изглеждате очарователно и да се почувствате на висотата си!

В интернет можете да намерите много добри отзиви за коригиращо бельо. Основното нещо е да го носите разумно и да не злоупотребявате с него. Не забравяйте, че този тип гардероб не е предназначен за ежедневна употреба. Препоръчва се да се носи не повече от 12 часа седмично. Освен това при някои заболявания на дихателните пътища и вените е по-добре да не носите такова бельо. И при наличието на каквито и да е неоплазми, обикновено е забранено да се носят коригиращи продукти. Като се имат предвид изброените по-горе препоръки, ще можете да коригирате фигурата си, без да навредите на здравето си.