Черна рокля. Един модел, много невероятни стилове!

Черна рокля. Един модел, много невероятни стилове!

Основна рокля – какво означава това? Разсейваме съмненията

Определяме „основните” дрехи както по кройката, така и по цвета. Чудили ли сте се как точно изглежда една такава рокля? Кройките са максимално прости и универсални, благодарение на което тоалетът стои добре на повечето силуети. Тук се избягват ефектни декорации, модерни детайли или дрънкулки – простотата и минимализмът се броят. Сред топ и най-избираните модели водещи са вталените базови рокли от ефирна вискоза или украсени с шарена щампа. През зимата, през преходните сезони, избираме базови плътни рокли с дълги ръкави, докато през лятото избираме рокля с къс ръкав или тесни презрамки, разкриващи горните части на тялото. Тоалетите могат да бъдат разнообразни с цепки отстрани, волани в долната част или изправена яка – тези детайли никога няма да омръзнат! Що се отнася до дължините, най-популярни са базовите миди рокли, достигащи под коляното. Те се вписват идеално в полуофициалния дрескод, така че можете лесно да ги носите в офиса или на фирмено излизане. Какво ще кажете за цветовете? Съвременните базови рокли са предимно монохромни, тоест едноцветни модели. Палитрата от нюанси обикновено е бежово, сиво, черно, кафяво или маслинено, които се хармонират добре с всеки друг цвят. Има обаче и пастелни вариации, т.е. основни люлякови, сини или пудра розови рокли. Обърнете внимание и на червените основни рокли, които лесно могат да се трансформират в романтична или бляскава визия.

Основни рокли – стилове, които ще ви зарадват

Вече знаете всичко за външния вид на базовите рокли. Време е за готови стилизации, с които няма да искате да се разделите! В началото нека разгледаме кралицата на класиката, тоест черната основна рокля. Ако имате нужда от тоалет с нотка на елегантност, вземете матовите бежови обувки на високи токчета и леко ватирана, семпла чанта с дълга дръжка. За това е задължително вталено сако в тъмнокафяв цвят! Можете да добавите тънък блясък, като изберете брокатени помпи и лакирана чанта тип клъч. Струва си да допълните черната основна макси рокля с по-дълга висулка в розово злато. Какво ще кажете за рок вид? Стандартна черна рокля на райета с кожени работнички на тракторна подметка и черно яке с шевове и ципове през раменете. Черешката на тортата ще бъде дамска чанта или малка раница с шипове. Бялата основна рокля е чудесен вариант за лятото – препоръчваме предимно модели от памук, лен или вискоза. Бялото се съчетава прекрасно с пастели – можете да завършите тоалета с люлякови маратонки и синя чанта. Слагайте козирката или шапката за момичешки спортен вид всеки ден. В по-хладните дни носете бежови каубойски ботуши и яке от еко кожа с дълга бяла основна рокля – в елегантния вариант изберете маслинено, двуредно палто или тренчкот.

Червената основна рокля ще се впише идеално в морските тоалети – просто добавете тъмносини и бели маратонки и голяма, плетена чанта за пазаруване с котви. Една сламена шапка също ще бъде чудесна идея. Предпочитате ли нещо чувствено? Не пропускайте да опитате такъв комплект: червена, тясна основна рокля + високи токчета в цвят шампанско + бяло яке + обеци от розово злато. Тази комбинация от небрежно, романтично и блясък ще бъде идеална за вечерна вечеря в ресторант. Всеки ден съчетавайте основна червена рокля с бели обувки на платформа или черни боти до глезена. Какво ще кажете за бежова основна рокля? Това е още един скъпоценен камък, който върви с всичко! Моделът с презрамки ще пасне идеално на оверсайз дънково яке и бели маратонки – това е ежедневният вариант. Изберете тоалети с къси или дълги ръкави за работа и ги съчетайте с жилетка или палто в стил блейзър.

Не ни оставяйте още! Не пропускайте да видите и други стилове с основни дрехи – можете да разберете всичко за тях в следващите ни статии.