Блузи за едри дами

Блузи за едри дами

Трудно е да си представим момиче или жена, която да няма поне една блуза в гардероба си. За момичета с форми блузите са особено актуални, защото помагат за омекотяване на силуета и правилно поставяне на акценти на правилните места.

От вас зависи кой стил блуза да изберете, но ние искаме да ви кажем кои модели трябва да предпочетете, за да подчертаете силните си страни и да скриете недостатъците си.

Избор на стилове

Монтирани

Вталена, лаконична блуза със строга кройка е класика на бизнес стила. Обикновено има дълъг или леко скъсен ръкав, често има спешна яка. Ако работите в офис, опитайте се да изберете обикновени блузи в спокоен нюанс. За ежедневния гардероб е подходящ модел с флорален или геометричен принт, който ще изглежда ярко и интересно.

Свободен крой

Свободните блузи са много популярни днес, често напомнящи ризи, взети назаем от гардероба на гадже. За да не създават наистина такова впечатление другите, дайте предпочитание на красиви цветове и материи, нехарактерни за мъжкия гардероб.

Къс ръкав

Блуза с къс ръкав е в състояние да подчертае красотата и грацията на женските ръце, да направи образа романтичен и женствен. Ако имате пълни ръце, опитайте се да дадете предпочитание на свободните ръкави до лакътя, които ще скрият този малък недостатък.

асиметрична кройка

На мода е необичайна сложна кройка, която не е много подходяща за ежедневието, но е идеална за различни специални поводи и събития. В блуза в асиметричен стил определено можете да се откроите, а правилната кройка ще ви помогне да скриете несъвършенствата.

С лъкове и волани

Елегантно оформена яка на блуза или нейното деколте е подходяща за романтична визия. Обемна папийка а ла вратовръзка ще ви помогне да се съсредоточите върху шията, отклонявайки вниманието от пълната талия или бедрата. Блуза с волани е не само красива, но и универсална, подходяща е за работа в офиса и за празнично събитие.

Популярни модели

Извън рамо

Блузите и роклите с открити рамене са безспорната тенденция на този сезон. Те изглеждат женствени и секси и определено прилягат на момичета с извивки, защото крият всичко ненужно, оголвайки раменете и ключиците.

Блуза туника

Този модел е много популярен сред жените с наднормено тегло, тъй като помага лесно да се скрият всички съществуващи недостатъци. Ако проблемните ви зони са страните и корема, изберете туника с висока талия и дълбоко деколте. За момичета с форма на круша ще подхожда вталена туника, показваща тясна талия. Освен това може да се подчертае с тънък колан.

Пончо блуза

Ако фигурата ви е триъгълник, този стил е идеален за вас. Такава блуза ще ви помогне да прикриете обемна талия и пълни ръце, излагайки фигурата ви в печеливша светлина. Носенето на пончо блуза е най-добре с втален панталон или пола-молив, за да подчертаете стройните крака.

С пеплум

Блузата с пеплум помага за маскиране на проблемни страни и малък корем. Тази блуза е идеална за бизнес среща или излизане.

Момичетата с извити бедра трябва да бъдат внимателни при избора на този стил, защото някои модели могат визуално да разширят бедрата. Изберете блуза с волан малко над най-широката част на ханша. Ако фигурата ви е триъгълник, трябва да дадете предпочитание на свободна блуза с волан на линията на ханша, това визуално ще балансира фигурата ви.

С прехвърляне

Такъв модел блуза принадлежи към класическия гардероб, но ще бъде подходяща в ежедневието. Може да ви направи визуално по-тънък, така че е идеален за пълни момичета. Миризмата ще ви позволи да коригирате размера на продукта, ако внезапно се подобрите или, обратно, решите да свалите няколко излишни килограма.

Ще подхожда на момичета с всякакъв тип фигура, тъй като ще ви помогне да подчертаете талията, да изпънете шията, да изправите стойката, да стесните линията на рамото, да придадете секси извивка на бедрата.

Тъкани

Шифон. Блузите, изработени от тази материя, винаги са популярни поради своята ефирност и лекота. Този ефирен материал е идеален за лятото. Изберете свободна блуза, която няма да ограничава движенията. Ръкавът може да бъде дълъг или ¾.

Коприна. Идеален за излизане. Благодарение на разнообразието от стилове и широка гама от цветове, всяко момиче ще може да избере правилния вариант за себе си. Но бъдете внимателни, защото лъскавите материи подчертават всички бръчки и издутини по тялото.

Плетена. Това е идеалното решение за всеки ден. Дайте предпочитание на семпла кройка и лаконичен декор. Трикотажът е най-подходящ за извън сезона, а за лятото е по-добре да изберете по-лек плат.

Дантела. Дантелените блузи винаги изглеждат много елегантни и женствени, независимо с какви дрехи ги носите. Благодарение на разнообразието от стилове, можете да изберете правилния вариант за всеки тип фигура. Комбинираните блузи с дантелени вложки са подходящи за пълни момичета, които помагат за правилното поставяне на акценти.

Трико. Продукт от този материал ще ви даде лекота и комфорт дори и в най-горещия ден. Дайте предпочитание на класически стил, който никога не излиза от мода.

От тюл. Напоследък блузите от този материал са много популярни. Това е лека, дишаща материя с тъкан, подобна на марля, идеална за лятото. Изберете модел в селски стил – свободна кройка, с кръгло деколте и дълги или леко скъсени ръкави.

От вискоза. Вискозните блузи се отличават с ярки наситени цветове, драпират се добре, „дишат“ и не натрупват статика. Продуктите от този материал са много леки и приятни за носене и най-важното – достъпни.

 

Страхотна лятна визия за всеки ден. Леки светли панталони и бяла блуза от гипюр изглеждат много леки и свежи. Сандали на танкетка и коралова чанта завършват визията. Обърнете внимание на детайлите, които помагат за правилното поставяне на акценти – бижута, колан и стилни слънчеви очила.

Стилен образ на модерна бизнес жена. Тъмна пола-молив и модерна блуза на райета. Визията се допълва от бургундски помпи, черна чанта и лаконични бижута.

Модерен тоалет за клуб или парти. Тесни дънки, жилетка и черна блуза разкопчани, хвърлени отгоре. Ярките помпи, чантата с клъч и красивите бижута помагат за правилното преместване на акцентите.