Подходящи и удобни дрехи за бременни

Подходящи и удобни дрехи за бременни

Една нова модна тенденция в облеклото за бременни са клиновете. Този тренд взима връх напоследък, тъй като много жени, които одобряват формата на краката си, намират голямо удобство в стилно облекло, което прикрива само издайническия знак за бременност, като същевременно им предоставя същата визия, която биха имали, ако носеха обикновени дънки или панталони. 

    Изберете най-подходящият клин за бременни

    Клиновете за бременни дами предлагат разнообразие от стилове: капри, къси и полудълги панталони. За да се възползвате максимално от възможността да покажете краката си, без да сте принудени да ги държите под плътни чорапогащи, потърсете удобни за носене модели, които ви придават хубав вид, но с по-малко покриване, и които ви карат да изглеждате по-слаби от кръста надолу.

    За рокля с дължина капри един къс клин представлява най-удачното покритие. При тази комбинация съкратете подгъва, докато стигне до около 2,5 см под коляното. Капри е чудесен вариант за жена в напреднала бременност, тъй като такъв клин държи краката и корема отделени, и може да се носи на по-неофициални събития. Също така, дължината капри дава ефект на по-слаба фигура. Ако имате приятни за окото физически характеристики и искате да подчертаете краката си, къс клин с висока талия би бил едновременно стилен и удобен вариант.

    Ако вашето тяло има форма на пясъчен часовник, тогава къс клин, който стига точно над коляното, е най-разкрасяващият стил за бременна жена. Регулируемите презрамки отпред ще подчертаят талията и оптически ще стеснят наедрели бедра. За още по-голямо оформяне и шикозност, опитайте къс клин с колан в кръста. 

    Бельо във вид на шорти или клин също е чудесен вариант за жени с по-къси торсове. С такива модели краката могат оптически да се удължат с помощта на плат или дантела. Клиновете са силно оформящи дрехи и действително помагат за допълнително удължаване на краката. Когато един такъв клин се комбинира с дълга дреха, например пола, той придава хубава линия на талията. Има много стилове на клинове бельо, от които можете да избирате, включително варианти за стесняване. Всички видове са универсални и се съчетават с всякаква горна дреха.

    Други дрехи, подходящи за бременни 

    Широките панталони представляват друга възможност за жени с по-къс торс. Тези дрехи обикновено са изработени от лек памук, комбиниран с еластична материя за осигуряване на повече комфорт. 

    Туниките са още един подходящ избор за жени, които са на път да ги превърнат в пижами. Те са идеални за дами, търсещи най-удобното и същевременно, женствено домашно облекло. Туниките придават по-елегантен цялостен вид, като в същото време напълно прикриват коремната област.

     Съществуват и други долни облекла, които са предназначени за жени с нисък ръст, но носещи по-голям размер дрехи. Пример за това са камизолите. За разлика от клиновете, камизолите имат по-дълги крачоли, покриващи цялото седалище и понякога дори пъпа. Жените, които планират да стават майки, могат да използват тези дрехи, за да смалят видимо корема си и да направят краката си да изглеждат по-обемни.

     Корсетът също е много популярен сред бременни жени, които искат да изглеждат секси и слаби едновременно. Корсетите са проектирани да прилягат плътно към тялото, което кара ползващата ги да се чувства неудобно. За предпочитане обаче е използването на модел с висока талия, тъй като именно талията прави торса да изглежда по-пълен. За жените, които се страхуват, че носенето на корсет ще ги накара да изглеждат като хрътка, най-доброто решение е вариант с регулируема лента.

     За някои жени е достатъчен обикновен корсет, за да си осигурят достатъчно вталяване, но без прекаляване. Други се чувстват по-комфортно, ако корсетът им е проектиран да бъде полуофициален или дори съвсем официален. Бременните жени трябва да знаят, че макар корсетът да им дава допълнително стесняване и по-елегантна форма, изборът на модел е въпрос на лични предпочитания. За някои традиционният корсет все още е най-добрият избор, докато други биха избрали измежду по-модерни и стилни корсети, налични на пазара в наши дни.