Подходящо оформящо бельо след раждане и не само

Подходящо оформящо бельо след раждане и не само

За мнозина, включително и за мен, носенето на плътно прилепнали бикини или бански костюм е нещо, което няма как да не искам да сложа. Може да съм бременна, но пък съм във форма. Вероятно е така, всяка бременна жена е красива, независимо дали е качила много или малко килограми по време на бременността си, все пак носи нов живот. Но въпреки това по време на бременност е препоръчително да не използвате стегнато и плътно впито по Вас бельо или бански костюми. Това е така, защото бебето расте вътре във Вас и има нужда от пространство, в което да диша. Носенето на оформящо бельо по време на бременността крие рискове и за майката, но най-вече за нероденото бебе. Но ето че е дошъл моментът на раждането, бебето вече е в ръцете Ви. Вие сте щастлива, горда мама. Честито. Нека обаче освен за него вече да помислим и за себе си, нали?

След раждането е нормално коремът Ви да е по-разширен, качили сте килограми и най-вече за да се прибере по-бързо, е препоръчително носенето на оформящо бельо. То не е Ваш враг, напротив, ще Ви помогне по-бързо да се върнете в предишната си форма. Много лесно след раждането влизаме в руслото на ежедневието, покрай грижите за детето и мама остава на заден план. Да, все още сме красиви, но дали имаме същото самочувствие като преди. Забравяме да носим новите си дрехи, даже изобщо не се сещаме за тях, а обличаме първото, което ни попадне пред погледа, бързайки детето да е доволно навън. Забравяме да си сложим грим, а за прическа и дума не може да става. И така ден след ден губим себе си. Не, мили дами, Вие сте мама вече, което е най-големият дар, но не спирайте да бъдете най-доброто си аз. Това, което ще намери време за себе си, дори и за час. Не е чак толкова невъзможно.

Един от начините да си възвърнете самочувствието след раждането е именно да използвате помощта на стягащото бельо. Коремните мускули вече са се разтегнали и дори да обичате да спортувате, трябва да им помогнете да се върнат в предишната си форма.

Все пак живеем в 21 век и можете да откриете редица продукти, които да Ви помогнат: от стягащи корсети, колани, бикини, сутиени. Има много различни видове там, в широк ценови диапазон. Някои са за ежедневна употреба, като бельо, докато други са за специални случаи. За ежедневна употреба, като бельо, има такива, изработени от памук, найлон или други тъкани, които са еластични и удобни. Няма обаче универсален модел, който да следвате и да сте сигурни, че ще стане. По правило дали колан или стягащо бельо, ще спомогне на корема да се прибере и да си възвърне мускулната памет, но при някои жени, след раждането и по време на кърмене, настъпват процеси, които водят до хормонални изменения и процесът отнема повече време.

За специални случаи има и дантелено стягащо бельо, което може да Ви накара да изглеждате наистина секси.  Да вземем примера с бикини. Тези от дантелата са малко по-изрязани от останалите и подчертават идеално дупето Ви. Секси, нали? Най-важното е обаче, че освен красиви, те са удобни, създават усещане за комфорт и не Ви притесняват да изпълнявате ежедневните си задачи.

Преди всичко обаче слушайте тялото си. Възможно е тези продукти да не са за Вас и да Ви създават усещане за дискомфорт. Затова пък на пазара има и редица други предложения. Напоследък са доста търсени и купувани и стягащо бельо, с термо ефект, стягащи колани или пък термо панталони.

Каквото и да решите, най-важното е, усмихвайте се на живота, който сте дали, разхождайте се с детето си, носете с удоволствие новата си рокля, нищо че под нея сте поставили колан за стягане. За него знаете само Вие, а за околните сте просто една сияйна млада майка.