Сутиенът важна част в дамското облекло

Сутиенът важна част в дамското облекло

Сутиенът е основна част от дамското облекло и е много важен за здравето на жената. Всъщност, всеки тоалет може да се подобри с правилния модел сутиен. За съжаление, за повечето жени избирането на подходящия сутиен за тяхното телосложение е нелека задача. Често може да се случи да напуснете магазина не само с празни ръце, но и с лошо настроение, тъй като не сте могли да намерите подходящия за вас сутиен след безкрайно разглеждане и пробване. По-лошият изход от подобно пазаруване е да си тръгнете със сутиен, който не е подходящ за вас. Грешният размер или тип сутиен не само не изглежда добре, но може да причини и болки в гърба и раменете и да доведе до неправилна стойка. 

За да изберете правилния размер за вас, е важно първо да снемете правилно мерките си. В повечето магазини за бельо ще ви предложат тази опция, но ако не се чувствате комфортно друг човек да го прави, може сами да измерите гръдната си обиколка с шивашки метър. Измерете обиколката на тази част, на която ще е основата на сутиена. Закръглете цифрите, ако е необходимо, и пробвайте както по-големите, така и по-малките размери. 

За да разберете размера на чашката, измерете гръдната обиколка в най-издадената част и извадете от нея обиколката на основата. Имайте предвид, че размерите могат да варират за различните компании и е напълно нормално да ви пасват различни размери в зависимост от производителя. 

Винаги пробвайте първо сутиена. В зависимост от големината на бюста и поддръжката, която търсите, можете да избирате от различни модели. Сутиени с банели повдигат бюста, а повдигащите модели с подплънки придават допълнителен обем. Ако търсите комфорт, изберете триъгълни чашки без подплънки и банели. Спортният сутиен ще осигури нужната подкрепа при фитнес и спорт. 

Също както с другите ви дрехи, от време на време може да се наложи да смените размера и модела на сутиена. Той може да ви отеснее или пък да се отпусне от носенето. Просто се измерете отново и потърсете удобен размер и кройка. 

Налични са много различни видове сутиени и всички те имат свои собствени специални характеристики и употреба. Следващата стъпка към намирането на най-добрия сутиен е да откриете добър магазин, от който можете да го купите. Трябва да сте сигурни, че търсите само в магазини, които продават сутиени с добро качество на добри цени. 

В интернет има много места, където можете да си купите сутиен. Когато обаче ще похарчите пари за закупуване на сутиен, трябва да сте сигурни, че получавате оригиналния продукт. Можете също така да отидете в различни универсални магазини, които продават булчински аксесоари, за да изберете сутиен за специални рокли.