Универсална и обикновена: рокля за всички поводи

Универсална и обикновена: рокля за всички поводи

Всяка жена ще се съгласи, че най -женствената част от гардероба й е рокля. Минават години, модата се променя, но роклята никога не изчезва от полезрението на жените. Дори когато прекрасните дами все повече започнаха да насочват погледа си към дънки и панталони, той търпеливо чакаше триумфалното си завръщане към модерния Олимп.

 

Днес дизайнерите предлагат различни стилове на това облекло на представителите на нежната половина, така че всяка жена ще може да избере вариант, в който ще бъде неустоима, особено след като роклята е еднакво търсена на почивка, в офиса, на разходка или на социално събитие.

 

В света на роклите можете да намерите много различни опции за това популярно облекло. По -специално, ако говорим за модел, който е с наведена или обемна талия, тогава това е рокля империя. Розовата рокля прилича на блуза в горната част и пасва на фигурата отдолу. В допълнение, такива модели използват ластик или колан.

 

Също така в дамския гардероб можете да намерите модели, които приличат на риза, сарафан, тениска, пуловер, опции за поло, лула и калъф. Жените обичат да носят дълги рокли с връзки отпред или отстрани, а опции за балон – с къса пухкава пола. Роклята, която се характеризира с висока талия и струящо се дъно, не губи покорените си модни позиции.

 

Малка черна рокля

Може би най -универсалният тоалет, който ще бъде актуален при всеки повод, е малката черна рокля. Това просто, но недвусмислено гениално нещо заема специално място в дамския гардероб. Идеята за създаването на този малък шедьовър принадлежи, разбира се, на несравнимата Коко Шанел. Облеклото завладя сърцата на жените със своята форма, проста кройка, гъвкавост и елегантност. Нещо повече, това е едно от малкото неща, при които всеки представител на нежния пол – независимо от размера на тялото или възрастта – ще се чувства комфортно и уверено.

 

В съчетание с красиви високи токчета и низ от перли, този гардероб е чудесен вечерен вариант. Също така в такава рокля можете да отидете на почивка, облечени с клинове и удобни обувки. За да работите в офиса, достатъчно е да облечете строго яке – и вече сте бизнес дама.

 

Всеки представител на нежния пол многократно е казвал популярните в ежедневието на жените думи „нямам какво да облека“. В тази ситуация малка черна рокля е най -оптималният изход, облекло, което ще помогне във всяка ситуация.

 

Как да изберете правилната рокля

За да ви изглежда добре роклята, при избора на модел вземете предвид вида на фигурата си: това ще ви помогне да скриете недостатъците, ако има такива, и да подчертаете предимствата. Например, ако формата на фигурата е с крушовидна форма, дизайнерите препоръчват да се даде предпочитание на модели с висока талия или изрязани отстрани. Детайлите също са важни: ръкавите-фенери и V-образните деколтета ще бъдат подходящи. В същото време не трябва да попълвате гардероба си с модели с ниска талия или прилепнали опции, които се простират надолу.

 

Жените, които природата е наградила с широки рамене и неизразена талия, знаят, че техният избор е рокля трапец или модел с ниска талия. За да накарате раменете ви визуално да изглеждат по -тесни, не можете да се страхувате да ги изложите, затова обърнете внимание на тоалети, които разкриват едното рамо.

 

Модели с ниска талия и трапецовидни кройки също ще помогнат на онези дами, които имат приблизително еднакъв обем на ханша, талията и гърдите. Освен това в този случай модните дизайнери препоръчват права или полу-монтирана версия. Може би най -широкият избор може да се похвали със собствениците на фигурата „пясъчен часовник”, върху която всеки стил ще изглежда страхотно. За да подчертаете допълнително изисканата талия, можете да изберете рокля с колан. Също така за тази цел дамите дават предпочитание на тоалети, чиято пола е стеснена или разширена.

 

При избора на този елемент от гардероба трябва да се обърне внимание не само на пропорциите на фигурата, но и на възрастта, както и на модните тенденции. По -специално, късите рокли ще подхождат на млади стройни момичета, което не може да се каже за жени в зряла възраст. Днес моделите без ръкави са все още модерни, особено след като могат безопасно да се комбинират с други елементи от гардероба, по -специално якета или жилетки.

 

Ако мечтаете да закупите универсална рокля, в която бихте могли да посетите, да работите и да пазарувате, обърнете внимание на моделите с къси ръкави със средно деколте. Но не забравяйте да вземете предвид вашия тип тяло.

 

Дизайнерите съветват жените да не се страхуват да експериментират със стилове и материи, бижута и аксесоари. Имайки няколко рокли в гардероба, с тяхна помощ всяка жена ще може да създава все повече и повече нови образи и винаги да бъде различна и непредсказуема. Рокля плюс фантазия – и можете да блеснете с еднакъв успех в офиса и на парти. И в същото време да изглеждате стилно и безупречно и да се чувствате комфортно.