Дълги поли за лятото

Дълги поли за лятото

През пролетно-летния сезон изобилието от дълги поли привлича вниманието.

 

Това се дължи на факта, че в сегашната мода има ехо от епохата на хипи, когато дългите дрехи бяха модерни. Някоя от вас помни ли бананови поли? Сега ги няма, остана само носталгия.

 

Силуети и стилове

По правило повечето от полите в този сезон прилягат на бедрата и се разширяват надолу. Това е разумно и прави силуета по-тънък.

Дължината варира от глезена до долу. Дългите варианти не са много удобни за движение, но разтягат фигурата и добавят височина.

Линията на талията също може да бъде различна, от естествена до намалена.

Сред стиловете вниманието привличат модели с плисета или малки гънки. Тези гънки са много красиви в движение. Може би плисираните модели са едни от най-добрите поли на сезона.

Има и модели с почти прав силует, те са добри, защото успешно помагат да се прикрият излишните килограми.

Цветен спектър

Палитрата от тонове е разнообразна. Има модели на успокояващи нюанси – сиво, бежово, карамел (както на снимката по-долу).

Но има и ярки – светлозелени, оранжеви, моркови-коралови. Изглеждат много весели.

Модният писък на сезона, разбира се, са цветните поли. Тук владеят топката растителни орнаменти, от малки до големи. И отново блестят циганските мотиви от времената на хипитата: цветя, цветя и още цветя. Те са разположени на бяло поле, на пастелни фонове и, разбира се, на черно. Последните изглеждат най-впечатляващо.

Цветята могат да бъдат натуралистични или стилизирани. Те запълват целия фон или са разпръснати върху него. Много популярни са щампи, в които цветята са изобразени естествено.

Има и графични орнаменти в черно и бяло. Къде без тях, нямаше сезон в модата, когато те отсъстваха.

материи

Тъканите са предимно леки. Това са коприна, тънък ефирен трикотаж, шифон и, разбира се, памук и вискоза. Никоя тъкан не може да се сравни с вискоза по отношение на комфорт и практичност. Добре е, защото почти не се нуждае от гладене, тъй като дори в леко набръчкана форма изглежда приятно и естествено.

И най-женствените модели, разбира се, са изработени от шифон. В движение те изглеждат очарователни.

С какво да ги носите

Всичко се носи с дълги поли – от леки горнища до ежедневни джъмпери с много дълги ръкави. Във всеки случай се получава различно изображение.

 

Що се отнася до обувките, тук също няма ограничения. Дългите поли се носят с кецове, маратонки, сандали на равна подметка или високи токчета. Основното е, че обувките са комбинирани с пола, а целият комплект би създал интересен стилен образ.