Какво е боди и какви са видовете боди?

Какво е боди и какви са видовете боди?

Какво е боди

Бодито е облекло, което днес е не само бельо, но ежедневно или вечерно облекло. Тъй като бодито пасва на цялата горна част на тялото, може да се сравни с бански от една част. Бодито обаче може да има различна дължина на ръкавите.

Този вид на облекло може да се носи както от жени, така и от мъже и дори от малки деца, но сред първите и вторите той е най -популярен. Тъй като този тип облекло е много удобно при обличане на дете, а що се отнася до жените, тялото може да подчертае всички черти на женската фигура.

 

Защо имаме нужда от боди

Бодито, на първо място е било вид аксесоар за бельо, както практично, така и ежедневно, и еротично. Също така то навлиза в ежедневния гардероб на една жена, тъй като е удобно за ежедневно носене. За разлика от блузите, бодито не се изважда от панталони, дънки или пола.

Днес има много видове бодита и дизайнерите често експериментират с тази дреха, така че можем да ги видим на модели на модни ревюта. Освен това някои певци носят боди по време на изпълненията си.

 

Видове

По време на съществуването си тялото е придобило голям брой типове. Днес бодито е доста популярно облекло, особено сред жените, защото е удобно и практично като ежедневно облекло, а като бельо е много красиво и съблазнително.

Предвид голямата популярност сред жените, дизайнерите създават нови и нови модели на този атрибут на дамско облекло. Ще разгледаме следните видове дамски бодита.

 

С дълъг ръкав

Тази опция боди е идеална за ежедневно носене, особено в студения сезон. Можете да го носите на работа или просто на разходка. Може да се носи и като домашно облекло. Най-често боди с дълги ръкави се срещат в монохроматични сдържани цветове (черно, бяло, сиво).

 

Къс ръкав

Боди с къс ръкав са по -разнообразни от предишната група. По принцип в тази група има и плътни цветове, но с къс ръкав има много повече възможности за блузи-бодита или бодита с многоцветен принт. Този тип боди е подходящ за по -топло време, особено когато става въпрос за боди с голи рамене.

 

Без ръкави

Тук ще говорим за онези бодита, които могат да се нарекат коктейлни, тъй като този тип боди включва различни вариации на вечерни бодита. Тези модели са украсени с дантела, бродерия и други декоративни елементи. Разбира се, има и бодита за ежедневно носене и бодита, които могат да се носят като бельо.

 

С копчета

Бутоните на бодито могат да бъдат разположени само на гърдите или ако бодито е от тип риза / блуза, копчетата са разположени на сегмента от врата до долната част на корема. Тези боди са идеални за ежедневието и офис облеклото.

 

С отворен гръб

Боди с отворен гръб са много популярни сред жените в днешно време. Има модели за ежедневно носене с дълги / къси ръкави, модели за вечерен изход и модели бельо. Всички те са изработени от различни материали.

Дантелено

Дантелено боди може да се превърне не само в атрибут на еротично бельо, но и в елемент на вечерно облекло. Струва си обаче да правите разлика между тях и да не бъркате целите, за които са предназначени. Такива бодита са прозрачни, полупрозрачни и с прозрачни или полупрозрачни вложки.

 

Боди поло

Боди с поло – боди с яка и дълги ръкави. Чудесен за ежедневно носене и може да се комбинира с пола, панталон, дънки и дори къси панталони.

 

Моделите на бодитата са в толкова голямо разнообразие. Трябва само да намерите Вашия модел и да бъдете неотразими.