Как да комбинираме бизнес стил в дрехите със собствената си индивидуалност

Как да комбинираме бизнес стил в дрехите със собствената си индивидуалност

Концепцията за „бизнес жена” се свързва със стил едва през 20-ти век. Преди това образът дори на най-влиятелната дама от висшия свят не се различаваше от другите – рокли с волани, блузи и ефирни поли покриваха стоманения характер и бизнес нюх. Но дойде еманципацията и жените започнаха активно да приемат мъжките дрехи в свои собствени. За съжаление, ако следвате само строг бизнес стил, изображението ще бъде изключително неясно и откровено скучно. И така, как да се обличате правилно на работа и да изглеждате привлекателно? Това ще бъде обсъдено по-долу.

бизнес стил в дрехите

По дрехите посрещат и по ума изпращат. Това напълно отразява отношенията в офиса, където професионализмът е на първо място. Ето основните и съществени черти на стила на една бизнес жена.Неутрални цветове и стилове

Правите линии, средната дължина и спокойните нюанси фокусират служителите върху работата. Черно, сиво, бежово, кафяво, шам фъстък са най-подходящи за офис гардероб.

Качеството е над всичко

И платовете и аксесоарите по дрехите са длъжни да бъдат здрави. Никакво сериозно впечатление няма да направи дама, облечена в опъната рокля или избеляло колие на врата.

Канони на класиката

Офисите с горещи тенденции най-често се заобикалят. Дамското облекло в бизнес стил трябва да бъде съобразено с класически модели, тогава то ще стане и вашият основен гардероб.

Бизнес списък със стилни неща за модерна бизнес жена

Този топ списък с основни елементи е строг и не е много дрескод.

➢ Пола-молив. Всяка жена е длъжна да има удължена строга пола в гардероба си. Носи се с яке или сако, с блузи, ризи, тесни блузи.

➢ Костюм „три” или „четири”. Панталон, пола, яке, жилетка. Купувайки такъв костюм, вие убивате няколко заека наведнъж и ще можете да комбинирате тези неща, както желаете.

➢ Рокля-калъф. Вталените рокли с дължина до коляното или по-ниска са представени в много варианти. Баски, колани, различни деколтета подчертават фигурата, а вие оставате женствени.

➢ Пастелен горнище или риза. Бяло, бежово, сиво, с леко изразени ивици, в грах или дребен шрифт. Тази блуза изглежда страхотно с поли, панталони, якета, жилетка или яке.

➢ Скъсен панталон със стрелка. Отворете малко глезените си – и вие сте стилна дама, а не скучен чиновник. Тъмно сивото и райетата на панталоните се превърнаха в основна бизнес тенденция.

➢ Совалки. В офиса се носят затворени обувки. За предпочитане са обувките за совалка. Сянка – всякаква, но не ярка.

➢ Аксесоари. Можете да разредите сдържания външен вид с интересни връзки, шалове, шалове. Строгият дрескод осигурява не повече от три бижута, които се балансират взаимно. Мечтаете ли да носите забележимо масивно колие? След това изберете малки и спретнати обеци, същото правило важи и за пръстените.

➢ Обикновена кожена чанта със среден размер. Без верижки, нитове, провокативни надписи. Приглушен нюанс на чантата ще бъде страхотна покупка, защото може да се комбинира с всяко нещо.

 

Интересни изображения могат да бъдат съставени от предложените основни неща и да променят строгото изображение поне всеки ден. Тогава дори и най-запалените модници няма да скучаят!