Как дрехите подчертават женствеността

Как дрехите подчертават женствеността

Грешка е да се мисли, че дълга коса, рокля и токчета са достатъчни за женствеността. Дори ако това е налице, една жена може да изглежда нехармонична и неестествена. Можете да изглеждате женствено както в дънки, така и с къса прическа, основното е умела комбинация от неща и вътрешно усещане.

В тази статия ще ви покажем какви дрехи могат да помогнат за създаването на женствена визия.

Основи на женствеността: разбиране на концепцията

Класическото разбиране за женствеността включва максималната противоположност на мъжествеността. Мъжете са с къса коса, жените с дълга коса. Мъжете носят панталони, жените носят дълги рокли и поли и т.н. Но и тук има нюанси.

Можете също така да изглеждате женствени в панталоните, основното е какви са и с какво са комбинирани. Късата прическа също може да добави +100 женственост към тоалета, когато се комбинира с насипен копринен гащеризон и малки украшения.

Как да направим образ женствен: основните фактори

Какви са типичните черти на женския стил в дрехите?

Свободни кройки

Дрехите не трябва да са впити! Между нея и тялото трябва да има малко въздух. Нещата, които нежно лежат върху фигурата, плавно се огъват около нея, изглеждат много по -добре от рокля, която подчертава всички нюанси на тялото.

Нека да видим какво изгражда понятието „женственост“ и какви дрехи ще помогнат да го подчертаем.

Какви са типичните черти на женския стил в дрехите?

Спокойни цветове и щампи

Женственият външен вид е доминиран от спокойни, пастелни цветове – бежово, синьо, бяло, розово и пр. Неоновите и крещящи нюанси не са подходящи.

Що се отнася до рисунките, те също са спретнати. Дрехите могат да съдържат деликатни флорални аранжировки, полка точки или всякакви дребни, непроницаеми щампи.

Стилове

Дрехите трябва да са свободни около тялото. Дължината не трябва да бъде мини, а деколтето не трябва да е твърде дълбоко. Нещата могат да паднат красиво по тялото, образувайки гънки, което ще подчертае мекотата на изображението. Пеплум, голо рамо, висока талия, цепка на полата (не дълбока!), Рюшовете също перфектно подчертават женствеността.

Какви елементи от гардероба подчертават женствеността

Така че, нека разгледаме примери за това кои елементи от гардероба могат да се използват за създаване на деликатен и елегантен вид.

Рокля

Няма нищо по -хубаво от рокли, за да създадете женствена визия. С тях се свързва жена. Вярно е, че не всяка рокля е подходяща за желания ефект. Следните модели ще се справят най -добре:

дълги или midi;

свободна кройка;

с пухкава пола;

в рюши, дантела;

с голи рамене или 1 рамо;

спокойни цветове.

Поли

Това е вторият по важност елемент за създаване на женствена визия. Пола от летяща материя придава лекота, ефирност и чар. Тъканта може да бъде тънка или плътна, основното е стилът. Полата трябва да бъде миди или макси, не трябва да приляга плътно към фигурата. Можете да изберете всеки стил – пола -молив, А -образна, плисирана и т. Н. Но имайте предвид, че останалите елементи в изображението също ще играят важна роля.

Панталони

Панталоните също могат да бъдат женствени, въпреки че са мъжки. Съвременната жена не може без този артикул, но благодарение на многото стилове е лесно да се намери елегантен модел.

За женствена визия изберете свободни дрехи, с права кройка. Това може да бъде просто класически панталон, палацо, с висока талия, кльощав. Но когато избирате панталони, трябва да помислите отгоре, така че изображението като цяло да се окаже нежно. Струва си да обърнете внимание на мек свободен пуловер, блуза с лек декор, топ в ленен стил.

Заключение

Женствеността не се разкрива чрез голи гърди, ханш и разкриващи тоалети. Тя е обратното на вулгарността и неестествеността. Но не е достатъчно да се облече женско облекло, то трябва да си подхожда. В допълнение към облеклото, женствеността трябва да се подчертае чрез уверен, но мек поглед, равномерна стойка, поведение и вътрешно усещане, че сте неустоими. И последният щрих към образа ще бъде донесен от фините нотки на парфюм, към които всички минувачи ще се обърнат.