Кожени клинове: модерен поглед към забравена мода

Кожени клинове: модерен поглед към забравена мода

Клин… Тези, които успяха да уловят края на 80-те – началото на 90-те, трябва да си спомнят нейната ярка мода и огромната популярност на коженият клин – многоцветни прилепнали панталони, които носеха всички модни жени в страната. Освен това те бяха търсени във всички възрастови категории, носени са както от малки момичета, така и от възрастни дами. Имаше много варианти за тяхното комбиниране и същия брой мнения за тяхната уместност в един или друг ансамбъл. И цветовото разнообразие на гамаши е отделна тема: черно, бяло, червено, лилаво, добре и най-популярното зелено …

Какво да носите с кожени клинове: важни правила за комбиниране

Както някога през 90-те, днес се разпалват разгорещени дебати дали е възможно да се носят клинове като ежедневни дрехи или все още е чисто спортно и вътрешно облекло? Противниците на използването на тези дрехи в ежедневието твърдят, че такава опция ненужно се фокусира върху анатомичните детайли на тялото и или подчертава всичките му недостатъци, или, напротив, ненужно привлича вниманието с вълнуващите извивки на своя собственик, който изглежда доста вулгарен.

Съгласете се, кожените клинове трудно могат да се нарекат спортни или закрити дрехи. Е, така че тези панталони да не изглеждат вулгарни, трябва стриктно да се спазва основното правило на всички прилепнали панталони – да се покрие линията на стъпката, така че да нарушава пропорцията на фигурата.

 

Помислете за вариантите с какво можете да носите кожени клинове:

Най-добрата комбинация за кожени клинове е уютна широка рокля или туника. Удължените свободни пуловери ще играят в контраст с ясната лаконична кройка на плътно прилепнали кожени панталони и ще подчертаят изяществото и крехкостта на фигурата.

плетена рокля, естествено затоплена, е вариант с какво да носите кожени клинове през зимата, дори и в офиса, освен ако разбира се няма строг дрескод. В този случай клиновете ще играят ролята на тесни чорапогащи, което е изключително важно през този сезон. Стилистите препоръчват да се носят плетени рокли с плътни непрозрачни чорапогащи.

Качулки, жилетки, джъмпери, в духа на оверсайз и естествено само удължени – вариант с какво да носите кожени клинове през есента и хладната пролет. Такъв ансамбъл ще се впише идеално в тенденцията на спортния шик, която в момента е модерна. Ако това е вашият вариант, тогава ви препоръчваме да обърнете внимание и на клинове с кожени вложки. Въпросът с какво да ги носите се решава просто – изберете комбиниран чифт в спортен стил. Не мислете, че това е опция само за млади хора. Клин с райета добавят динамика към изображението и като цяло подмладяват.

В горещия сезон кожените клинове изглеждат не на място и престоят в тях няма да е съвсем удобен. Препоръчваме да обърнете внимание на гамаши под кожата. с какво да облека? Съчетайте ги с изключително дълги тениски и потници. Освен това оставете скучни „спомени“ от 60-те и 70-те години в миналото. 90-те и дори 2000-те са на мода със своите ярки триизмерни щампи и пайети. Тениските и тениските със закачливи лога и портрети са по-актуални от всякога. С кожените клинове те ще изглеждат много органични и дори донякъде брутални, което отново ще създаде печеливш контраст с крехкостта на жените.

Удължените якета са това, което може да се носи с кожени клинове и в същото време леко да отваря линията на крачка. Дългите полуприлежащи подове на горното облекло ще отклонят вниманието от областта на слабините и ще покрият прекалено изричния релеф на глутеалната зона.

 

Но какво трябва да забравите завинаги:

Никога не комбинирайте кожени клинове с поли. Нека многослойността е на мода, но не и с опцията кожен клин. Избирайки такава комбинация, рискувате да изглеждате като човек, решил да парадира с целия си гардероб наведнъж. Запомнете – кожените клинове в случай на пола няма да могат да поемат функцията на тесни чорапогащи. Клин, особено в кожена вариация, са напълно самостоятелни дрехи, които се нуждаят само от малко обем отгоре. Роклите с пуловери все още ще бъдат самото допълнение, но полата, заедно с гамаши, ще се състезава за правото на лидерство.

Кожените клинове не са в приятелски отношения с тесни туники и пуловери. Запомнете – в изображението трябва да има само един акцентиращ детайл, или плътно прилепнала горна част, или плътно прилепнала долна част. При гамаши, акцентът вече първоначално е поставен върху краката, съответно горната част винаги трябва да е свободна. Максимално разрешен е колан или колан, завързан върху туника или пуловер.

 

Актуални модели кожени клинове през 2021 г. и правила за избор

Изглежда, че клиновете могат да се различават един от друг, с изключение на цветовете и текстурата на материала. Но дори и такива панталони с ниска вариация имат свои собствени стилове и модели. Вече говорихме за някои в началото на ревюто – това са опции, които имитират кожа и клин с вложки.

Също така клиновете също се различават по дължина. Има обичайните опции, които отиват до долу, и има вариации в размера 7/8, който е популярен днес. Не се страхувайте от тази дължина. Подхожда на момичета с всякакъв тип фигура, но си струва да си припомним, че този размер малко „изяжда” височината. Ето защо, ако не можете да се похвалите с височина на модела, използвайте токчета. Не се ли страхувате да загубите ценни сантиметри? Чувствайте се свободни да ги носите с равни обувки.

 

Клинът може да е с различна талия – висока, ниска и средна. Във варианта, при който областта на слабините е напълно скрита, това не е от значение. Но ако ще ги комбинирате с отворени якета, тогава обърнете внимание на модерната висока талия. Това ще създаде илюзията за безкрайно дълги крака и напълно ще избегне риска да изглеждате вулгарни.

 

Избирайте клин само по техния размер. Трябва да знаете, че противно на общоприетото погрешно схващане, клиновете изобщо не влачат фигурата, „скривайки“ досадните допълнителни сантиметри обем, а по-скоро, напротив, демонстрират всичките й недостатъци. Освен това кожени клинове. Те имат плътна текстура, като правило са направени в тъмни цветове и в същото време имат лек лъскав блясък. Съответно кожените клинове внимателно очертават контура на краката, т.е. покажете всичко без разкрасяване. Така че, ако имате малко пълни крака, тогава клиновете не са вашият избор. Обърнете внимание на гамаши. Те, подобно на гамаши, приличат на тесни чорапогащи без чорапи, но не се стесняват в областта на глезена, поради което ще помогнат да се скрие известна пълнота на краката. Но ако краката ви са откровено пълни, тогава по принцип трябва да се откажете от прилепнали панталони, особено изработени от кожа, защото кожата визуално ще ви добави излишни килограми.

 

Интересно

Клинът и клинът са практически свързани видове панталони, поради което понякога се бъркат. Цялата им разлика се крие в първоначалното им предназначение. Първоначално клиновете са се считали за мъжко облекло, клиновете (както и сега популярната вариация на джегинсите) първоначално са женски модел. Това са прилепнали панталони, винаги с еластан в материята. Прикрепват се към тялото благодарение на еластичните си свойства и плътните еластични ленти в областта на талията. Те нямат ключалка като такава. В тях няма фундаментална разлика и те могат да действат като аналози един на друг.

Но за собствениците на много тънки крака, кожените клинове дори се препоръчват, защото те ще помогнат за добавяне на липсващия обем. Можете да експериментирате с цвят, като опитате както лъскави черни опции, така и наситени ярки цветове – краката на слабите хора ще се възползват само от такива експерименти.

 

Просто стройните млади дами е по-добре да изберат класически цветове – кафяво, сиво, черно. Освен това има много варианти какво да носите с черни кожени клинове, но повече за това по-долу.

 

С какви обувки да носите кожени клинове

Въпреки всички трудности и условности при комбинирането на клинове с дрехи, те ще ви „благодарят” с уникална съвместимост с всякакви обувки.

Ботуши, боти до глезена, ботуши, ботуши ugg – това е, което можете да носите под кожени клинове през есенно-зимния сезон.

 

Важно

В никакъв случай не комбинирайте кожени клинове с ботуши над коляното. Може би доскоро беше изключително модерно, но сега е признак на лош вкус и пример за вулгарност. Оставете ботушите за миди дългите поли и нищо друго!

 

Това са такива капризни клинове. Те изискват от собственика си красива фигура и стройни крака, но в същото време „забраняват” да подчертават фигурата, защото краката трябва да „соло”.