Модата при кожените поли

Модата при кожените поли

Луксозната кожа се превърна в символичен материал за женствени и секси модерни поли. Новият сезон диктува нови възгледи за модерни кожени поли. Остава само да се съпоставят дизайнерските идеи и личния вкус. Изкуствената кожа никога няма да загуби репутацията си на екстравагантен и стилен материал. Но днес тя все повече прониква в ежедневните тенденции, предназначени за всякакви поводи, в които полата действа като ключова част от модерната и много индивидуална визия…

Луксозната класика на кожените поли  – стилът на молив все още е фаворит сред дизайнерите. Вталена, прилепваща фигура кройка и дължина, покриваща коляното, безпогрешно ще подчертаят стройността на фигурата и изящната линия на ханша….

Успешният избор на стил е ключът към 100% успех на изображението. Днешните тенденции са повече от демократични – цялата гама от стилове е на мода, уникални по свой начин и най-важното – способни да украсят фигура от всякакъв тип. Но гладка, с лек блясък и още повече, лачена кожа определено ще добави обем на фигурата. Ето защо, избирайки своя модел, трябва да бъдете възможно най-критични ….

При създаването на силует, висока талия или корсетен колан, модерни този сезон, ще играят роля.

Тенденцията днес е както каноничният стил, чиято строгост е ключът към елегантността, така и моделите с провокативни кройки….

Плътно прилепнали „мини“ модели изглеждат смели и смели на собствениците на идеални параметри на модела. Това е един вид висок моден стандарт, който определено си струва да опитате върху собствения си образ. Но този сезон „мини” не са само класика….

Но истинското откровение на сезона бяха моделите с макси дължина. Вариант, който ще украси всяка фигура, дизайнерите пуснаха на модните подиуми в консервативен А-образен силует. Плътно прилягане на талията и ханша и свободен, леко разширен подгъв – според каноните на идеалните пропорции трябва да достига до средата на глезена….

Ежедневният стил става все по-ярък, а кожените модели внасят в него самодостатъчност и шик. Моделите с ярки цветове заслужават специално внимание. Самата комбинация от благороден материал и сочни нюанси прави моделите кожени поли  изключителни….

Цялата гама от наситени червени тонове – от алено до черешово и бордо, синьо в цялата му дълбочина на нюанси, тюркоазено и дори оранжево… Колкото по-сложен и по-богат е цветът, толкова по-точно е да попадне в модната тенденция. …

Моделите в пастелни нюанси на бялото, от млечно до екрю, изглеждат аристократично и винаги безупречно елегантно. За разлика от тях, черният цвят действа като безусловна класика ….

Този сезон дизайнерите се опитаха да разкрият всички възможности на материала и използваха оригиналната кройка. В допълнение към „живата класика“ – прави и прилепнали към фигурата модели – на модните подиуми са представени и разкроени модели с актуалната дължина midi. Изглеждат страхотно в ярки цветове….

Сезонът е богат на модни контрасти: комбинирани, със сложна комбинация от цветове и декорирани модели са най-интересните му новости. Синьо с оранжево или лилаво с бяло – дизайнерите не се скъпиха на контрастни оригинални решения….

Каноничният завършек за кожата – метални „ципове” днес отново се завръща на мода. Предизвикателната декоративна закопчалка през цялата дължина на предния панел е не само функционална, тя „изгражда” визуална вертикала, която безусловно придава на фигурата хармония. Както и високите цепки, които допълват образа с нотки на сексуалност….

Завършването в моделите на този сезон излиза на преден план, тенденцията са класически нитове, апликация и дори дантела. Дизайнерите играят на контрастни комбинации от материали, постигайки смели творчески ефекти…

Но не по-малко актуални са лаконичните, подчертано строг силует, без излишни модели, в които благородството и красотата на материала излизат на преден план. Особено ако са решени в ярък и необичаен цвят. Такива модели, въпреки очевидната си простота, имат наистина универсални възможности при създаване на изображения в различни стилове….

Вариант за най-екстравагантните модници са моделите с щампа. Колкото и копия да се счупят в споровете на стилистите за „хищнически“ рисунки, те все още са актуални….

Нещо повече, този сезон леопардови или змийски щампи се появяват във всички цветове на дъгата. Особено впечатляващи в такива комбинации са нюансите на най-модерните цветове на сезона – синьо и тюркоазено …

Модните ансамбли днес са изградени върху умело съчетаване на текстури и стилове. Яркостта и изразителността на модела ще бъдат подчертани от неща с романтично настроение – блузи от коприна и шифон, кашмирени пуловери и вълнени жилетки. Дизайнерите съветват, когато сглобявате такъв ансамбъл, да комбинирате модела със сложни и благородни текстури и естествени материи.

За да създадете модерен външен вид, си струва да се има предвид, че самите кожени модели ще бъдат солист във всеки ансамбъл. Следователно придружаващите елементи трябва да се избират изключително за тях ….