Сватбена рокля с колан: луксозен избор за модерни булки

Сватбена рокля с колан: луксозен избор за модерни булки

вземете предвид всички нюанси. Ще разберете кои цветови комбинации са най-актуални и за кого кой модел ще подхожда. Ще предложим подробен майсторски клас за направата на колан, ще ви кажем колко ще струва да го шиете и ще ви насочим към цените на готовите продукти. Но най-важното е, че ще можете да изберете най-подходящия аксесоар за вашата сватбена рокля.

Защо имате нужда от колан за сватбена рокля

Коланът подчертава женствеността и изтънчеността на силуета на булката. Този детайл е незаменим, ако талията е слаба или съотношението на гърдите и ханша е непропорционално.

Сватбената рокля с колан има определени предимства

Подчертава талията на булката.

Прави фигурата индивидуална и ярка.

Допълнете хармонично роклята. А-линия, гръцки стил и трансформатори може да изглеждат непълни без него.

Метален колан ще подчертае изящната талия на булката. Може да се направи така, че да имитира злато или сребро. В този случай каишката ще изглежда контрастно върху бяла рокля от леки материи (шифон и коприна) и ще добави малко блясък към изображението.

Смелите момичета могат да използват кожена каишка с метални ивици. Той е идеален за създаване на образа на модерна булка в рок стил.

Избор на колан по тип тяло

Правилно избраният аксесоар ще подчертае предимствата на женския силует и ще маскира недостатъците.

Притежателите на фигура пясъчен часовник (с изпъкнали гърди, ханш и ясно изразена талия) са подходящи за тънки презрамки без масивни декоративни елементи. Никакви лъкове, никакви мъниста, никакви панделки са неподходящи тук.

На жените с крушовиден силует се препоръчва да носят широки цветни презрамки – зелени, червени, сини. Те визуално коригират съотношението на горната и долната част на тялото.

Декоративните детайли на коланите могат да бъдат разположени не само традиционно, в предната част на роклята, но и отстрани или отзад. Тази опция е идеална за момичета с наднормено тегло, които не искат да се фокусират върху това.

За момичета с фигура „триъгълник” са подходящи тънки презрамки в комбинация с пухкава пола.

Ябълковите булки се съветват да се откажат изцяло от колана. В екстремни случаи можете да изберете аксесоар със средна ширина (не повече от 1-2 см) и да го фиксирате върху бедрата или талията.

Подготовката за сватба е много скъпо финансово упражнение. За да спестите малко, можете да го вземете върху себе си. Ние ще ви помогнем да организирате всичко на най-високо ниво. За да направите това, можете да прочетете други статии на сайта. Един от тях разказва подробно откъде да започне подготовката за сватбата. Предлагаме и бюджетни сватбени идеи. Благодарение на тях ще можете да спестите пари и да не сбъркате.

На етапа на подготовка ще трябва да поставите красив сватбен танц. Ние ще ви помогнем да го направите сами, така че нито булката, нито младоженецът да се срамуват от себе си. Тази статия съдържа перфектните музикални композиции и продукции, полезни съвети.

Характеристики на основния акцент

Разбира се, не забравяйте за такъв предмет за декорация като линията на талията, която, ако е правилно декорирана, може да украси почти всеки стил – принцеса, А-линия, къса и дори русалка.

Най-удивителното е, че както бродирани с камъни, кристали, украсени с дантела, така и най-простият сатен или найлон, които просто трябва да бъдат вързани красиво, изглеждат луксозно.

Гледайте уъркшоп за изработка на сатенен вариант. Във видеото е направено в бежово, но дори и в алено, тази декорация ще изглежда много хармонично:

Мисля, че много булки ще искат да внесат поне малко индивидуалност в своя лък и ако това е основният акцент, тогава ще има много повече гордост от приноса им към подготовката за сватба.