Как да изберем идеалната нощница в интернет: всичко, което трябва да знаете

Дамските нощници са търсени през последните 500 г. Така че можем спокойно да предположим, че скоро няма да излязат от мода. Тази част от домашия гардероб е изпитана във времето и днес я обожаваме заради нейната женствена привлекателност и максимален комфорт.

 

Ако все още нямате стилна и удобна нощница – време е да я поправите! Нека заедно да разберем как да намерим идеалния си модел, в който сънят ще се превърне в истински празничен ритуал.

 

Избираме стила на нощницата според вида на фигурата

Предимството на нощницата е свободното й кроене, така че всеки стил ще ви осигури необходимия комфорт. Ето защо, ако удобството е вашият основен критерий, определено не можете да сбъркате с избора. Друго нещо е да изберете модел, който отговаря на вашия тип тяло. Ние сме убедени, че жените са възхитителни по дефиниция и че всеки тен е красив. Но ако се чувствате малко по-уверени, ако „скриете“ проблемната зона – не се страхувайте да я използвате.

 

Така че, правилният стил може благоприятно да подчертае вашите достойнства и спретнато да скрие недостатъците. Например, за да „прикриете“ коремчето, изберете нощница за бебета – тясна в гърдите и разширяваща се към дъното. Този модел ще подчертае деколтето и ще създаде женствен силует на китарата.

 

Кльощавите жени определено трябва да обърнат внимание на моделите с тънки презрамки: те благоприятно ще подчертаят красивите рамене и линията на гърдите. Можете също така да подчертаете деколтето с V-образно деколте или декор от дантела.

 

Как да изберем перфектната нощница в интернет

Но за къдравите дами, напротив, е по-добре да се откажат от гипюр и дантелени вложки: те визуално ще разширят силуета и ще изглеждат обемисти. Притежателките на сочни форми са идеално пригодени за удължени, „разтягащи“ се модели – например рокля с приплъзване или риза с дължина до коляното.

 

Висококачествената материя е основният „аксесоар” на нощницата

За да направите сънят само удоволствие, е важно да изберете нощница, изработена от естествени материали. Памучната нощница е доказано и универсално решение: не дразни, диша и подходяща за всеки сезон. Единственият недостатък на памучните тъкани е вероятността от свиване след пране. Поради това към състава често се добавят синтетични влакна. Благодарение на тях продуктът е по-лесен за грижа и с течение на времето няма да загуби формата си. Важно: синтетиката в състава трябва да бъде не повече от 20% – в противен случай ще започне да причинява дискомфорт.

 

Не по-малко разпространени са нощните ризи от вискоза и модал. Предимството им пред памука е, че е много по-лесно да се грижите за тях: не се свиват, не губят цвят и служат много дълго време. Друг плюс на тези материи е лекотата и дишането, така че често се избират за лятото. Но освен това, вискоза и модал са обичани заради елегантния си пролетен вид: те блестят и нежно преливат по тялото, подчертавайки извивките на фигурата.

 

Как да изберем перфектната нощница в интернет

Закриването на този хит парад е най-благородният и изискан материал – коприна. Поне една копринена нощница е задължителна в гардероба ви, защото никоя друга няма да ви накара да се чувствате толкова луксозно. Тази блестяща деликатна материя, освен естествените си свойства, има и антисептично действие, предотвратявайки размножаването на бактерии. И с правилна грижа, той ще ви служи с години и няма да загуби предишния си вид.

 

Размерът на нощницата също има значение.

Изглежда, че е невъзможно да се сбърка с размера на нощницата. Тя няма да излиза! Но всъщност грешен размер може да убие надеждата ви за здрав и здрав сън. Така че, твърде тясна риза ще стисне и натърка кожата, затруднявайки движенията ви. А твърде свободният ви позволява лесно да се объркате по време на сън, което също причинява дискомфорт. Ето защо, дори и винаги да носите един и същи размер, ние ви съветваме да играете на сигурно. Вземете действителните си измервания, отворете таблицата с размери на конкретен производител и определете размера си от нея. Ако се съмнявате, изберете по-голям размер. И тогава нощното облекло определено няма да ви донесе неприятна изненада.

 

Заключение

Онлайн магазините предлагат огромен избор от нощни дрехи за всеки вкус и не е чудно да се изгубите в него. Ето защо, за да намерите идеалния си модел, ви съветваме винаги да обръщате внимание на три критерия: стил, качество на материала и размер. Правилната кройка ще ви помогне да подчертаете достойнството на фигурата и спретнато да скриете недостатъците, а добрият материал ще осигури комфортен и здрав сън. Разнообразие от стилове и широка гама от размери ще ви позволят лесно да намерите „много” модели.