Блуза тип туника

Блуза тип туника

Блуза-туника е един от моделите на дамска блуза. Различава се по това, че има дължина под линията на ханша и винаги се носи свободно. Модерните туники са представени в голямо разнообразие.

 

модели

В миналото и мъжете, и жените са носели туники. Сега това е изключително дамско облекло. Моделите могат да варират.

Тук са подходящи къси или дълги ръкави, маншети или колани.

Кройката може да бъде свободна или вталена.

Цветовете също могат да бъдат напълно различни – от плътни цветове до ярки флорални щампи.

Блузи-туника се препоръчват за пълни жени. Добре маскират несъвършенствата. Няма ограничения при избора на туника. Основното правило е да изберете стил според височината и вида на фигурата.

Моделите на туники могат да бъдат както ежедневни, така и празнични.

Първите често са направени от по-евтини тъкани. И последните, като правило, са изработени от скъпи и луксозни материали като коприна, сатен или шифон. Ако предпочитате по-оригинален модел, обърнете внимание на блузата с плетен ръкав прилеп.

 

Какво да облека?

Най-популярният вариант за блуза-туника е тесните панталони или клинове. Удължен модел може да се носи с тесни чорапогащи или клин.

Абсолютно всеки горнище е подходящ за туника. Тя може да бъде лека блуза, яке, дъждобран или палто.

Обувките също са подходящи за всякакви, в зависимост от сезона. През лятото трябва да дадете предпочитание на сандали без ток, през есента – балетни обувки или обувки със среден ток, а през зимата изберете боти до глезена, класически ботуши или високи ботуши.

Бижутата трябва да бъдат избрани въз основа на стила на туниката. Ако това е модел с деколте, ще подхождат къси мъниста, колие или верижка с висулка. Ако блузата има високо деколте, тогава дългите мъниста ще изглеждат ефектно тук.

Когато туниката е с къси ръкави, се допускат няколко тънки гривни или големи часовници.

Чантата също може да бъде различна, но не и класическа. Изберете интересен и стилен модел.

 

Ефектни образи

За да направите външния вид възможно най-привлекателен, трябва да вземете предвид някои съвети от професионалисти.

Това лято особен интерес представляват плетените ажурни туники с просторна и удължена кройка. Този модел може да се носи всеки ден и на празници, а също и като вариант за плаж. Те придават образа на женственост и в същото време изглеждат много стилни. Може да се носи като рокля-туника или да се комбинира с панталон. Можете също да носите горнище отдолу. Това е страхотен летен вариант – тенденцията на този сезон.

Не по-малко популярни са блузите, изработени в етичен стил. Те се отличават с характерни форми и шарки, бродерия и декоративна облицовка. Този модел може да се носи и като рокля или с панталон или дънки.

 

Изключителна женственост и мистерия придава на образа бяла туника с един ръкав. Може да се използва както за вечерно излизане, така и за дневна разходка.