Дамска пижама как да направим избор

Дамска пижама как да направим избор

Как да направим избор на дамска пижама е трик, който повечето хора не успяват да овладеят. Обичайният отговор, който човек получава, е: „Не знам“. Въпреки това, с толкова много различни стилове и материали, които се предлагат на пазара днес, дамските пижами са по-лесни за избор от всякога.

И така, как да направите избор при дамските пижами? Един от най-лесните начини е да се идентифицира материалът, използван за направата му. Ако купувате дамска пижама, трябва да проверите дали е направена от памук или коприна. Най- популярната пижама е именно памучната. Тя е подходяща и за мъже, и за жени. Памукът е удобен, създава комфорт,попива добре водата, затова е подходящ след баня. Друго предимство е лесната поддръжка и дългият живот.

Другата предпочитана материя за дамска пижама е коприната. Тя е нежна, красива и ефирна. Но тя не абсорбира и не попива така водата като памучната. Направена е от плътно изтъкани гладки нишки, които задържат влагата близо до кожата и успокояват раздразнената кожа. Това прави копринените пижами хипоалергенни. Те обикновено са по-скъпи от останалите и се поддържат по-трудно. Затова преди пране прочетете указанията на етикета.

Когато става въпрос за избор между памучна или копринена дамска пижама, ще видите, че памукът е по-евтин. А и повече избор на  дамски пижами има от памук, тъй като е много удобен за носене, но има и хора, алергични към него, затова тогава заложете на коприната. Нейното предимство е, че не се мачка при правилно пране, по-трудно се замърсява от памука и ще Ви придаде стил дори и само по пижама, докато си пиете кафето вкъщи.

Основният недостатък на закупуването на дамска пижама от коприна е, че е по-скъпа от памучната или вълнената пижама. Няма причина обаче да мислим, че не може да бъде толкова удобно, колкото всеки друг материал. Цената всъщност няма значение, когато вземете предвид всички предимства, които можете да извлечете от копринените  пижами. Ако ще похарчите малко повече, за да закупите най-доброто качество, трябва да сте сигурни, че получавате всички предимства, които заслужавате.

Независимо от това на коя материя ще заложите, изборът на цветове е богат. От всички видове цветове и нюанси, до фигури, флорални мотиви, шарки, точки. Дори вече се предлага и възможност за поставяне на снимка по избор, послание или пък име. Това прави придава на пижамата персонализиран вид.

Последният съвет при избор на дамската пижама е да се уверите, че вземате правилния размер. Винаги е по-добре да купувате дамска пижама с  по-голям размер от действителния, за да не се наложи да ги върнете след няколко часа. При пазаруване онлайн, можете да използвате и специално създадени таблици с размери, които да Ви ориентират и помогнат.

Както видяхте, не е толкова трудно да се научите как да направите избор на дамска пижама. Всичко, което трябва да направите, е да следвате съветите, дадени по-горе. Няма да съжалявате, че сте купили толкова удобно облекло. Ще Ви е приятно да ги носите през цялото време. Дори може да не иска да Ви се излиза, а просто по пижама с чаша кафе да гледате филми по цял ден или да четете книга. Ах, че хубаво.