Дамски клин: правила за избор

Дамски клин: правила за избор

Клинът е еластичен дамски панталон без закопчаване. Външно те приличат на тесни чорапогащи. За много съвременни жени това са ежедневни дрехи, които с правилния избор на дрехи могат да се носят на работа, в кафене с приятели, дори на вечерни събития.

 

Когато избирате клин в магазин, трябва да вземете предвид няколко важни точки: как седи артикулът, от каква материя е изработен, правилния размер. Има и редица ограничения от стилистите, чието спазване ще ви позволи да изглеждате прилично:

 

Ако краката не могат да се нарекат перфектни, не трябва да избирате модел с активен принт, това само ще привлече вниманието към недостатъците.

Клинът в основни черни или тъмни нюанси е подходящ за жени с извити форми.

За да не изглеждате вулгарно, не комбинирайте тесни клинове със сандали или обувки на висок ток. По-добре да ги замените с груби ботуши на платформа.

По същата причина стилистите не препоръчват да се носят клинове с разкриващи се горнище, оголващи корема или деколтето.

Какви са, как се различават

Дизайнерите предлагат богат избор от голямо разнообразие от дамски модели клинове, в зависимост от предназначението, плътността на тъканите, цветовете, шарките или други декоративни детайли.

Спорт. По правило такъв модел е украсен с ивици отстрани, надписи и лога. Комбинират се с тениски или суичъри. Тъй като това е основно облекло за фитнес, то трябва да се разтяга добре и да е удобно за носене.

Всеки ден. Днес в интернет можете да видите огромен брой клинове за всеки ден. Освен това са удобни, гъвкави и не се движат. Ако изберете модел в черно, те могат да се комбинират с всякакви ежедневни дрехи.

С принт. Такива клинове могат да имат както малки шарки, така и големи орнаменти в различни цветове и комбинации. Периодичните производители предлагат дамски клин с красиви животински, геометрични или флорални щампи, съобразени с актуалните модни тенденции.

С аксесоари. Дизайнерите използват пайети, мъниста, бродерии, нитове и други метални детайли като декорации за този вид панталони. За такива гамаши е по -добре да изберете спокойни, прости неща.

С какво да носите клинове

С риза. За стилна визия за офис, бизнес среща или среща, семпла бяла риза или лека блуза ще ви бъдат полезни. Клин, украсен с дантела, кристали или други детайли, ще бъдат неподходящи в такъв комплект.

С яке. Много стилно и елегантно изглежда свободно яке или блейзър в комбинация с ежедневни клинове. Колкото по-екстравагантни са панталоните, толкова по-строга трябва да бъде кройката на сакото. Това е нова класика, по този начин ще бъде удобно както на работа, така и на среща с приятели.

С дънково яке. Клинът може да се комбинира с дънково яке през есента, пролетта, а през зимата с по-топъл модел. За такъв “дует” можете да изберете не само тъмни, но и панталони в светли, естествени нюанси. Като декорация, гамаши в такава непринудена визия могат да бъдат допълнени с ивици.

С палто. Такава модерна комбинация е подходяща не само за млади момичета, но и за по-възрастни жени. Този уютен, топъл комплект е незаменим за срещи с приятели, пазаруване или закуска през уикенда. За многопластова визия, която е модерна днес, можете да носите сако или тънка жилетка под свободно палто.