Домашни дрехи: основни правила за гардероба

Домашни дрехи: основни правила за гардероба

Винаги се отнасяме много сериозно към избора на уличен гардероб: следваме модните тенденции, обръщаме внимание на цвета и стила. Но когато става дума за домашни дрехи, ние го пускаме. В повечето случаи носим любимия си халат или стари панталони или клин вкъщи. Но това е фундаментално погрешно! Защо – ще разкажем в тази статия.

 

Значението на домашното облекло

Домашните дрехи бяха максимално удобни. Но още по-добре – ако е ушита специално за дома, използвайки естествени материали и удобна кройка. Ако купуването на домашни дрехи изглежда като загуба на пари, опитайте да преброите колко време прекарвате у дома. И колко е важно в този момент вашето отражение в огледалото да ви радва не по-малко, отколкото на улицата! Изгражда самочувствие, ободрява и ви кара да се обичате истински. Освен това най-близките ни роднини и приятели ни виждат у дома – и за тях си струва да опитате не по-малко, отколкото за колеги от работа или приятели.

 

Значението на домашното облекло

Какви трябва да бъдат домашните дрехи

Домашните дрехи трябва да се отделят не по-малко внимание от уличния гардероб. Дрехите трябва да са с високо качество, приятни към тялото и в същото време красиви. За да изберете удобно и стилно облекло за вашия дом, събрахме няколко важни съвета:

 

  1. Внимание към композицията. За да направите тъканта на клина или блузата приятна за тялото, по-добре е да дадете предпочитание на естествените материали. Но в същото време дрехите трябва да запазят формата си след многобройни пранета и да не се набръчкват – едва ли ще отидете да ги гладите всеки път, когато се приберете от работа! Следователно съставът трябва да съдържа някои синтетични влакна – например еластан.

 

  1. Изберете дрехи, които пасват на фигурата ви. Свободните дрехи, разбира се, са невероятно удобни. Но се уверете, че тя ви пасва наистина добре. Не бива да носите опънати тениски и панталони у дома – за това има стилен оверсайз. Разликата е, че такова нещо няма да издаде възрастта си, висящо безформено върху вас. Идеална за домашно облекло – леко обемна, но все пак ласкава. Не прекалявайте: прекалено тесните пуловери или клинове ще пречат на движенията ви.

 

  1. Различни дрехи – за различни дейности. Домашните дрехи не трябва да са единствени за всички случаи. Запасете се с множество визии, за да се чувствате комфортно и стилно във всяка ситуация. А ето и няколко доказани идеи.

 

Какви трябва да бъдат домашните дрехи

Удобен дамски домашен костюм. Домашният костюм е идеалното облекло за почистване, готвене или други дейности на открито. За разлика от обикновения анцуг, той няма излишни ципове, връзки и декорации, които да пречат на движението и да дразнят кожата.

Домашна рокля. За тези, които дори в свободното си време се стремят да изглеждат женствени, туниката или сарафанът а ла плаж са идеални. В студения сезон може да се допълни с удобни клинове. Не е срамно да срещнете неочаквани гости в такова облекло.

Красива дамска нощница. Дори у дома има специални дни, когато искате да изглеждате като милион. За романтични вечери с втора половинка или домашно парти с приятелки, запасете се с красива копринена рокля в стил бельо или неглиже. Поне едно такова облекло трябва да има в гардероба.

Стилна дамска пижама. Ако душата ви иска комфорт, памучен или копринен пижамен костюм може да бъде готина домашна визия. Ризата с копчета и широките панталони са чудесни за всяка дейност. В тях, между другото, можете да приемате гости – както направиха британските дами и господа.

 

Какви неща не трябва да се носят у дома

Сега нека разберем защо не можете да носите любимото си спортно облекло или хавлиена роба из къщата. Факт е, че всяко нещо има свое предназначение – и не бива да го пренебрегвате. Това се отразява на кройката, материалите и в крайна сметка не се чувствате достатъчно комфортно, въпреки че можете да го игнорирате. Оттук – раздразнителност и лошо настроение.

 

И така, какви дрехи е по-добре да не носите у дома:

  1. Халат за баня. Трябва да се носи само преди и след душ. За активна домакинска работа е напълно неподходящ и не изглежда много красив. След като излезете от ваната, закачете го в килера и облечете по-удобен костюм или туника.
  2. Стари износени дрехи. Дори у дома трябва да останете красиви: не само за семейството си, но преди всичко за себе си. Отървете се от навика да давате втори шанс на дрехи с очевидни дефекти. Издрасквания и петна едва ли ще подчертаят красотата ви.
  3. Дрехи от непроверени евтини марки. Няма нужда да спестявате твърде много от домашни дрехи – те няма да издържат дълго, а материалът ще загуби еластичност след първото пране. Дайте предпочитание на доказани марки, които ценят своята репутация, обърнете внимание на състава и външния вид на техните продукти. Освен това сега можете да закупите качествен артикул на доста достъпна цена.

 

Заключение

Домашното облекло за жени е не по-малко важно от гардероба за излизане. Тя трябва да е удобна и практична, и в същото време да е стилна и красива. Не трябва да носите изтъркани или евтини неща из къщата, нито дори да ходите с пеньоар. За тях има страхотни алтернативи: домашен костюм, туника, а за специални поводи – елегантно неглиже. Всичко това ще намерите в нашия магазин. И най-важното, представените от нас модели съчетават високо качество, комфорт и стил.