Дрехи за бременни – как да изглеждате модерно?

Дрехи за бременни - как да изглеждате модерно?

Дрехите за бременни помагат на жените в положение да преминат по-спокойно през трудния период. Неудобно е да носите обикновени дрехи – тук се стиска, там се трие, а в последните етапи е опасно – не можете да притискате нарастващ корем. За щастие, бъдещата майка може да си купи всяка марка гардероб, създадена специално за нейната ситуация.

Бременността не е причина да забравите за модните си предпочитания. Може да се наложи да смените някои от любимите стилове, но по отношение на цветовете не можете да си откажете нищо. Модни дрехи за бременни съществуват и с интелигентен подход към актуализирането на гардероба ви покупките няма да ударят силно портфейла ви.

Какви дрехи се правят специално за бъдещи майки? Има мнение, че всички стилни дрехи за бременни, без изключение, трябва да бъдат изработени от естествени материали, тоест от памук. Това не е съвсем вярно, защото нещата, изработени от сатен, чинц и още повече лен, не могат да се разтягат, бързо губят представянето си и също са доста скъпи. Можете да закупите няколко свободни ризи и тениски от памучен плат, за да може кожата да диша, а при избора на панталон трябва да се даде предпочитание на неща от микрофибър и трикотаж. Най-важната характеристика на бременността е увеличаването на теглото и обема, което изпреварва бъдещата майка в края на първия триместър.

Рокли за бременни

За бременни жени, като правило, роклите се шият в права трапецовидна форма или се разширяват от гърдите. Рокли с висока талия или широки качулки няма да излязат от мода. Последните могат да бъдат с копчета, с джоб кенгуру или с голям оригинален десен. За лятото са подходящи свободни рокли с дължина до коляното с малък волан. Внушителни вълнени и стилни рокли изглеждат изящно. Това е опция за тези, които не се страхуват да привлекат допълнително внимание към корема си.

Какви дрехи са забранени по време на бременност По време на бременността ще трябва да се откажете не само от определени ястия, забавления и дейности, но и от любимите си елементи от гардероба. Не се притеснявайте, защото всичко това е временно и табу върху облеклото, дори в ранните етапи на бременността, се въвежда единствено за здравето на бебето и майката. Обувки, аксесоари и дрехи, които са забранени за бременни: Токчета. Една жена така или иначе ще трябва да се справя с разширени вени, а заради щифтовете може дори да се нарани, ако ходи небрежно. По време на бременност, особено в по-късните етапи, си струва да се откажете от връзките, защото самостоятелното връзване на възлите няма да бъде толкова лесно. Прочетете повече за това дали е възможно една бъдеща майка да носи обувки с висок ток → Колани. Те не само ще изглеждат не естетически на закръгления корем, но и ще имат отрицателен ефект върху кръвоносните съдове. Тесни панталони и дънки. Много жени чакат до последно, когато любимите им панталони вече няма да им стават. Но дори дрехите в ранните етапи на бременността трябва да бъдат възможно най-удобни и минимален натиск върху тялото. Вталени палта и шлифери. Пуш-ъп сутиени, дантелено бельо. Как да изберем правилните дрехи? През първия триместър е твърде рано да мислите за актуализиране на гардероба си. Този период за една жена е един от най-трудните, тъй като в момента токсикозата, виене на свят и други неприятни симптоми изпреварват.

Бельо за бременни Бельо за бременни не изглежда по-различно от обикновените комплекти: красиво и женствено. Често е украсена с бродерия и дантела. По време на бременност и кърмене гърдите се увеличават, така че производителите предлагат бельо с поддържаща функция. Много внимание се отделя на качеството на тъканта. Изработена е от естествени материали, които не предизвикват алергични реакции.

За да премахнете всеки дискомфорт, по-добре е да закупите безшевно бельо – то е представено в огромен асортимент. Изберете бикини и сутиени, които няма да притискат кожата ви с гънки или шевове. Обърнете внимание на сутиена с джобове. При такива модели има джоб или подложка на чашката, която може да се откопчава, оголвайки зърното и хранене на бебето, без да се маха напълно сутиена. Домашно облекло за бременни За дома на бъдещите майки се предлагат просторни карирани дълги рокли ризи с копчета, широки рокли, панталони и тениски с оригинален принт, меки бричове с ниска талия и горнища с поддържащ ефект. Тези дрехи са изработени от меки естествени материи и прилягат лесно. Изберете панталони и рокли, които няма да стягат корема ви. Домашните дрехи за бременни могат да бъдат не само удобни, но и изискани.

Чорапогащи за бременни жени

В студено време винаги носете специални чорапогащи за бременни – с вложка на корема. Благодарение на нея моделът не притиска корема и седи перфектно. Вложката трябва да покрива целия корем. Производителите предлагат обикновени найлонови чорапогащи, топли чорапогащи от вълна или памук със синтетични влакна. В специални случаи, за профилактика на разширени вени, се носят компресионни чорапогащи.

Ходенето по магазините в това състояние и изборът на дрехи за бременни е просто неудобно, а купуването на нещо без удоволствие е безполезно упражнение. Освен това размерът на фигурата се е променил незначително досега. Дрехите в ранните етапи не се различават много от тези “не-бременни”. И в началото на втория триместър можете да мислите за първите си покупки. Трябва незабавно да купите панталони и дънки с вложка, която ще се увеличава през цялата бременност. Не можете да търсите 100% естествени неща – около 30% от синтетика са разрешени. Стилно облекло обикновено се продава в специализирани магазини.

Преди да купите, трябва да извършите максимум планирани действия, докато носите този елемент от облеклото: ходете, седнете, дори легнете. Ако е избрано бельо, тогава основният критерий тук е тялото да не го усеща.

Ако можете да спите в това бельо – перфектно е! Модните дрехи за бременни жени, на първо място, трябва да зарадват своя собственик. Никоя жена в света не може да знае точно как ще се променят обемите на тялото й по време на бременност. Следователно няма смисъл да купувате дрехи с точно същия размер като сега. Трябва да закупите тениски, тениски, блузи и жилетки с два-три размера по-големи. За да изчислите правилно размера си, измерванията трябва да бъдат направени с надбавка за гърдите и стомаха. След първия триместър обемите се увеличават средно с един размер.