Какви дрехи да изберем, ако имаме светла кожа

Какви дрехи да изберем, ако имаме светла кожа

Цветовете на дрехите, които избирате за всеки ден или за специален повод са много важни – сигурно всеки от нас знае това много добре. Някои нюанси ще разкрасят лицето, други ще го направят малко по-старо или ще подчертаят умората. Искате ли да знаете кои цветове рокли, туники и блузи подхождат на вашата светла кожа? Кои цветове подчертават красотата и кои е по-добре да избягвате? Имаме списък с нюанси, подходящи за светлия цвят, и готови комплекти, които могат да се използват в различни случаи.

 

Светъл тон на кожата и цвят на косата – проверете дрехите, които са идеални за вас!

Едно е сигурно. Когато става въпрос за тоалети за светла кожа, важна е не само кройката, но и цветът и шарката. Много зависи от нюансите – ако имате румена кожа с прасковени акценти или коса с топли отблясъци, изберете земни тонове. Ще ви подхождат дрехи в нюанси на бежово, кафяво и зелено. Можете красиво да подчертаете червените тонове на кожата със светло оранжеви и светлочервени дрехи. Избягвайте обаче неонови и твърде светли цветове, които ще направят кожата още по-бледа. От друга страна, наситеният черен цвят може да изглежда твърде остър на фона на лицето, така че ако искате да създадете елегантен образ, изберете тъмно синьо. И какви цветове са подходящи за светла кожа със студени тонове? Тук всички нюанси на горски плодове изглеждат красиви – боровинки, ягоди, малини, къпини, както и благородна слива. В стилизация с бляскав акцент можете да изберете тюркоазено, изумрудено или светло алено.

 

Една ефектна рокля могат да разкраси лицето ви, но трябва да изберете правилния цвят. Ако в кожата и косата ви преобладават топли тонове (например имате лунички, често се изчервявате, а косата ви е червена или светла), изберете неутрални нюанси, които наподобяват земни тонове. За ежедневието можете да изберете кремава рокля-риза с колан, завързан на талията и да я комбинирате с бордо еспадрили на танкетка. Облечете кафяво велурено яке – и сте готови за разходка! Основата за елегантна вечерна визия може да бъде дълга рокля в сиво-кафяв или бежов оттенък. Оживете го с по-тъмни аксесоари, като сако от цвекло и кестеняви шпили. Ще изглеждате добре и в дует от дантелена мини рокля в цвят маслина и зелена чанта.

 

Най-подходящите цветове за блондинки със светла кожа са преди всичко различни нюанси на розово – пудра, корал, прашно розово или леко бежово. Също така не се страхувайте от светлосиньо, морско, зелено, лавандула или пастелно жълто. Имаме добри новини за вас – и каки, ​​и нюанси на сивото са идеални за вас! Облекло в градски стил на джунглата може да се създаде с риза каки с ревери на раменете, бежови джогинги на верижка и маратонки с леопардов принт. Облечете бледозелено дънково яке – и тръгвайте!

 

Светлият, хладен тен изглежда добре във всички нюанси на синьото – от елегантно приглушено синьо до сочно метличино и класическо синьо. Подготвяте ли облекло за работа? Изберете синя рокля-молив с дълги ръкави и я комбинирайте с тъмносиньо сако и черни боти до глезена или – през лятото – с мокасини. В романтични стилове можете да изберете пурпурна дълга рокля, украсена с щампа на малки маргаритки. Подчертайте устните си с леко блестящо червило – модерен лък е готов!