Как да избера подходящата рокля за лятна сватба?

Как да избера подходящата рокля за лятна сватба?

Лятото е времето на сватбите. Но през лятото въпросът какво да облека на сватба, измъчва, разбира се, не само виновниците за тържеството, но и всички поканени на него. В края на краищата, в жегата не е толкова лесно да изберете елегантна рокля, която да бъде подходяща и в същото време ще бъде удобна и няма да се извисява над булката.

 

Какво да облека гост за лятна сватба – съвети

Когато решавате какво да облечете на лятна сватба, имайте предвид няколко фактора:

Лятното сватбено облекло трябва да съответства на цялостния дрескод на тържеството. Ето защо, преди да закупите ново облекло, прочетете поканата – може да пише в какъв стил е планирано тържеството и пожелания за стила на облекло на гостите. Ако не сте сигурни коя рокля да изберете, носете коктейлна със средна дължина през лятото. Това е печеливша ситуация. Избягвайте „вамп“ образи, прекалено откровени, къси рокли, шеметни деколтета или стил на бельо.

Що се отнася до цвета, през лятото той е бял, както никога по-популярен в дрехите на всички модници. Но когато отивате на сватба, имайте предвид, че това е празникът на булката и обикновено това е нейният избор на снежнобели рокли. Така че, ако все пак искате да се появите на сватба в бяло, първо се консултирайте с виновника на празника, второ изберете облекло със скромен силует, което не съответства на роклята на булката, и трето, опитайте се да вземете не напълно бяла рокля и , да речем, черно-бели или с цветни И не забравяйте да носите обувки и аксесоари в тона на щампа. Но все пак е по-добре да изберете тоалет в по-свежи и весели тонове. Корал, праскова и други топли нюанси ще изглеждат страхотно през лятото.

Летните официални рокли определено трябва да бъдат изработени от леки, за предпочитане естествени материи. Коприната и шифонът са идеални за такова тържество, защото тези материали са леки и изглеждат елегантни и шик. Ленът също е добър, но е много смачкан плат, така че рискувате да изглеждате неподредени, облечени в ленена рокля за сватба. Памукът е твърде прост материал за такова тържество, по-добре е да го изоставите.

Сватба на открито

Обикновено летните сватби се провеждат на открито – сред природата или в лятна градина. Така че имайте предвид, че времето може да бъде ветровито, а вечерта – прохладно и не забравяйте да се запасите с болеро или яке. Между другото, ако вашето облекло е отворено, тогава тези дрехи ще спасят раменете ви от слънчево изгаряне.

 

За такава сватба ще бъде по-удобно да носите рокля не по-дълга от коляното, изработена от дишащи материали. Цветният печат ще изглежда перфектно. Топлото време превръща косата в хаос, особено ако е придружена от вятър. Ето защо плитките са идеалното решение. За това облекло изберете семпли аксесоари. Гривна, обеци, обувки на нисък ток и деликатен парфюм ще допълнят идеално вашия образ.

 

Сватба в ресторант

Това е най-често срещаният вариант за такова тържество по всяко време на годината. Тук е подходящо да носите шикозна вечерна рокля. По принцип може да бъде от всякакъв материал, като брокат или кадифе, защото ресторантите винаги са оборудвани с климатици, така че това не е проблем. Цветът също може да бъде всеки – тъмните нюанси ще бъдат подходящи, но неочаквано и забавно ще изглеждат и ярки тонове, като тюркоазено или розово. Златни обеци с диаманти, златни сандали и клъч в тон ще помогнат за успешно допълване на образа. Подходящ е вечерен ориенталски парфюм. Косата за празненство в ресторант може да бъде разтворена.

 

Семеен празник

Ако сте поканени на сватба в тесен семеен кръг, бъдете сигурни – вие сте на почетно място сред виновниците на тържеството. Ето защо на такъв празник трябва внимателно да изберете дрехи и да се откажете от смелите експерименти. За такова събитие идеалният избор ще бъде текстурен ансамбъл – дантела или гипюр. Особено интересно облекло от този материал ще изглежда в тъмносиньо. Що се отнася до аксесоарите, те трябва да бъдат прости, но елегантни, не поразителни, а само леко засенчващи цялото изображение. Сложете обувки на висок ток – това ще бъде добър последен щрих във вашия образ.