Как да изберем домашните дрехи – материи и цветове

Как да изберем домашните дрехи – материи и цветове

Всеки има нужда от дрехи за дома: както тези, които редовно работят дистанционно, така и тези, които прекарват само свободно време у дома, и, разбира се, домакини. Наличието на отделни гардероби е полезен навик, който ще направи живота ви много по-лесен. В миналото жените често преминаваха в категорията домашни дрехи, които не бяха подходящи за излизане на хора. По правило това са стари неща или такива, които вече не харесват. Добре е, че напоследък всичко се промени драстично: домашните дрехи за жени станаха по-разнообразни и интересни толкова много – като клинове, тениски, свободни туники и други, че искате да купите и носите цялата съществуваща гама наведнъж. Не е нужно обаче да губите ума си. Слушайте нашите съвети, за да направите информиран избор.

 

Има много видове домашни дрехи.

Как да се ориентирате сред голямото разнообразие от продукти, предлагани от съвременните производители? На първо място, трябва да решите за какво имате нужда от дрехи: сън, почивка или ежедневни дейности. Не забравяйте, че този тип неща трябва да бъдат не само визуално приятни, но и удобни. Изберете стиловете, в които ще се чувствате максимално комфортно и уютно. Халатите, комплектите или роклите не трябва да притискат или да причиняват други неприятни усещания. Запомнете това и се запознайте с асортимента.

Хавлиената роба е чудесен вариант за почивка през зимните вечери, както и незаменимо нещо след къпане или душ. Моделната гама се състои от класически и оригинални модели с различна дължина, така че дамите да намерят нещо ново за вкус.

Домашните спортни костюми са универсално решение, което е подходящо за всичко друго, но не и за сън. Няма да е проблем да намерите подходящ екземпляр за обучение, готвене, почистване или отдих.

Рокли и сарафани – видът облекло за дома, в който спокойно можете да поздравите гостите. През зимата купувайте уютни плетени модели за фигурата, а през лятото леки свободни тоалети.

Комплектът от памучни клинове и тениски / тениски изглежда стилно и ви позволява да вършите свободно домакинска работа, защото изобщо не ограничава движението. Можете да намерите горнище с принт, забавен надпис или карикатура – такъв модел винаги ще повдигне настроението ви.

Пижамите са предназначени изключително за сън, максимум – за мързелуване на дивана, но не и за общо почистване и подобни неща. Какъв ще бъде комплектът – панталони, шорти, ризи или тениски – няма значение, основното е да осигурите комфорт и да не изглеждате торбести

Нощниците за всеки ден трябва да бъдат изчистени, без излишни детайли, така че да са удобни за сън. А за романтични вечери изберете съблазнителни модели, украсени с дантела, панделки, връзки.

Един вид облекло няма да бъде достатъчен. Ще ви трябват няколко продукта – леки и топли, нощни и ежедневни. Трябва да имате избор според ситуацията и настроението. Освен това ще се отървете от безпорядъка, от който не се нуждаете. Резервният комплект е оптималното решение на проблема.

Кои продукти от плат са приоритетни?

Определящият фактор при избора на предмети за бита е материалът. Изберете модели от висококачествени, устойчиви на износване, добре изглеждащи и приятни на допир материи. Такива дрехи не трябва да се намачкват бързо, да губят форма след често пране и трудно да се отключват. Основното изискване за такова облекло е способността да “диша”.

Едно от първите места с право заема трикотажни изделия. Той е мек, еластичен, приятен за тялото, лек и практичен. Трикотажът не е горещ през лятото и не е студен през зимата. Трикотажът издържа дълго време и ви позволява да изглеждате привлекателно. Заедно с тях приоритет споделят нещата от платове с високо съдържание на памук, защото имат сходни характеристики.

За елегантни дрехи за дома и сън се използват коприна и сатен, за топли – вълна, ресни, полар. Не бива да се пренебрегват и стоките от технологични синтетични материали. Например популярните велурени костюми имат право да заемат място в домашния гардероб.

 

Оптимални цветове

Цветът на домашните тоалети определя настроението не само на собственика, но и на всички членове на домакинството. Освен това цветът на дрехите може да повлияе на благосъстоянието и вътрешното състояние на човека. Затова преди да си купите домашни дрехи от един или друг нюанс, запомнете коя цветова схема ви доставя най-голямо удоволствие. Също така обърнете внимание на списъка с тонове, които според експертите са най-подходящи за домашната среда:

синьото има релаксиращ ефект, облекчава нервното напрежение и разсейването;

сини пижами, нощници и халати изглеждат женствени и романтични, успокояват уравновесените и успокояват темпераментните;

жълто и оранжево насищат с жизненост, енергия, позитивност, което е особено необходимо в облачни дни;

изберете червени домашни тоалети за специални поводи;

розовото е цветът на инфантилизма и наивността, но понякога това е необходимото за бизнес дами, уморени от строгия дрескод;

дрехите с изразителни нюанси на зелено ще ви помогнат да се успокоите и отпуснете, но тъпите тонове на тази палитра трябва да се избягват, за да не провокират “зелена тъга”;

свежест на бялото – най-доброто решение за неща, предназначени за сън;

черното е най-добрият вариант за сексуални тоалети, а в ежедневните ансамбли го използвайте в дози.