Как да изберем перфектната блуза?

Как да изберем перфектната блуза?

Всеки от нас има недостатък на фигурата, който искаме да прикрием по някакъв начин. Правилно подбраната блуза може да направи чудеса в тази тема! В интернет можете да намерите полезни статии по тази тема.

 

Как да изберем блуза за типа фигура?

 

Ако искате да изберете добре блуза, първо трябва да научите няколко правила, които трябва да спазвате при избора на ново облекло. По-долу са дадени няколко съвета, които ще ви помогнат да изберете правилния:

 

– Широки рамене. Ако сте собственик на такива, най-добрата за вас ще бъде блуза, която покрива широки рамене или отвлича вниманието от тях. Тук ще работят блузи с V-образно деколте. Избягвайте отворени раменете и блузите с реглан ръкави.

– Изпъкнал корем. Можете да прикриете този недостатък, като носите дълги туники свободни надолу. Тук ще са полезни и вертикални ивици и всякакви графики на нивото на талията. Избягвайте плътно прилепнали и къси блузи, тъй като те подчертават изпъкналия корем.

– Без талия. Тук на помощ идват блузи със специални волани и драперии около талията. Също така колан или пояс около талията може да му придаде оптична вдлъбнатина.

– Малък бюст. Гърдите могат да се увеличат оптически, като се облече блуза с цветни мотиви в горната част, всякакви къдри, волани или друг вид вложки.

– Твърде големи гърди. Твърде големите гърди могат да бъдат прикрити, като носите туники с шевове и блузи с графики, които ще отклонят погледа ви от гърдите.

– Тясна талия, широки ханш, малък бюст. Тук ще бъде полезна блуза в испански стил, тоест такава, която разкрива раменете. Изкусително и романтично ще бъдат оценени на среща. Дългите обеци и разпуснатата коса са идеални за нея.

Преди да изберете блуза, опитайте се обективно да оцените фигурата си. Запомнете няколко правила: надлъжните елементи правят фигурата по-тънка, а напречните правят фигурата по-широка. V-образното деколте помага за прикриване на широките рамене и щедрите гърди. Класическите ризи също са идеални за отслабване на фигурата. От друга страна, блузите с асиметрично деколте пасват на всяка фигура.