Как да изберем удобна пижама за мъже

Мъжката пижама е отделен вид облекло. Можете да спите в него. И може просто да се носи у дома като комплект за почивка извън съня. На пазара се появиха много нови модели в различни материи.

Ще ви кажем как да изберете мъжка пижама за сън и релакс. От каква материя и какво да купите.

Важни критерии

Когато пазарувате домашна пижама за мъже, обърнете внимание на точки като:

плат и неговия състав;

качество на шиене и обработка на шевове;

стил и модел;

аксесоари, цвят.

Нека се спрем по -подробно на всяка от точките, споменати по -горе.

Що се отнася до тъканите, придържайте се към естествените. Те включват памук или лен. Възможно е да се добави малко количество синтетика, не повече от пет процента от общия състав. Тогава нещото не се набръчква толкова и поддържа формата си добре, не се разтяга.

Често има модели, изработени от конопени тъкани. Те изглеждат страхотно при покупка, но след няколко измивания стават непривлекателни, тъй като се набръчкват много. И е трудно да ги гладите.

Вискозата се счита за добра. Тази тъкан е класифицирана като естествена, диша, пропуска въздуха и абсорбира влагата. Изсъхва достатъчно бързо и може бързо да се глади с ютия.

Когато говорим за качеството на шиенето, имаме предвид много. Това е точността на обработката на шевовете, правилността на производството на самия модел като цяло. Когато купувате пижама за вашия съпруг, баща или брат, уверете се, че всички модели са правилни.

Моделите, при които панталоните са с ластик или връзки, ще помогнат да се избегне дискомфорт в корема.

Видове мъжки дрехи за дома

Има следните видове домашни дрехи:

тениска с къси ръкави и къси панталони са изборът на тези, които не изстиват и обичат свободата на движение;

тениска с дълги ръкави и удължени панталони-уютен вариант за студения сезон;

Тениска и шорти или бричове – също по -подходящи за топлия сезон;

риза (яке) и панталон – същата „съветска“ версия, връщаща се отново, но придобиваща по -стилни силуети.

Избор на стил на мъжко облекло за сън

Стилът на облекло сега представлява интерес не само за жените, но и за мъжете. Те също искат да изглеждат привлекателни дори у дома. Ето защо, когато купувате пижама, уверете се, че стилът на комплекта ще отговаря на вашия избраник.

Какви стилове на този тип домашно облекло се срещат:

класика – прави панталони и широка риза с наклонена яка, пасваща на всяка фигура, ще се хареса на тези, които обичат ясни, прости, класически неща в гардероба си;

спорт-това включва не само дуети с тениски и къси панталони, но и леки анцузи, състоящи се от дълги панталони и суичъри с дълги ръкави или качулка, тези пижами ще бъдат оценени от любителите на спорта и свободолюбива природа.

Сега има и варианти за мъжки дрехи за дома и съня, които имат качулка. Тези модели са удобни и топли. Но те са по -подходящи за студените сезони – зимата и есента, или когато отоплението е изключено в жилищни сгради. Спането в такива комплекти може да не е много удобно, защото качулката ще пречи на съня.

Материалът, от който е ушит комплектът, може да бъде всеки.

Мъжка памучна пижама. Хипоалергенният естествен памук е подходящ за всички възрасти и статуси. Такава пижама ще бъде оценена както от бизнесмени, така и от студенти и пенсионери. Зимните модели могат да се различават от летните по плътността на памучната тъкан. Когато предпочитате памук, обърнете внимание на състава, посочен на етикета, етикета на продукта. Ако пише 100% памук или 95% памук и 5% ликра, това е качествен продукт, на който можете да се доверите. Продуктите поддържат добре формата си, почти не се набръчкват и дишат.

Коприна. Изглежда луксозно и богато благодарение на блясъка на тъканта. Материалът също не предизвиква алергии, сърбеж и зачервяване дори при най -чувствителната кожа. Не се износва дълго време. Не се свива при внимателно и правилно измиване. Но има недостатъци. През зимата копринените панталони няма да се затоплят. Ако картината не е с много високо качество, тогава цветът избледнява или избледнява доста бързо.

Трикотаж. Може би един от най -приятните материали за тялото. Комплектите от този материал бързо се „адаптират“ към фигурата на собственика им, не пречат на движението. Шевовете обикновено са меки и не се разтриват. Артикулът не причинява дискомфорт при носене. Опция за всяко време на годината.

Всичко това трябва да се вземе предвид. Ако купувате нещо само за домашен отдих, а не за сън, тогава копчетата могат да бъдат всякакви – големи или малки, метални, дървени и т.н. Докато през нощта такива модели могат да бъдат неудобни. Когато пазарувате пижама с копчета, потърсете артикули с няколко средни плоски копчета.

Връзките и джобовете принадлежат към категорията декорации за дрехи. Пижамите имат както джобове за закрепване, така и вградени джобове. Въпрос на избор и вкус. Обикновено никой от джобовете не пречи на съня и почивката. Пантите, особено когато се използват като крепежни елементи, могат да бъдат извадени. И нещото ще загуби своята привлекателност.

Някои полезни съвети

За да направим избора успешен, искаме да поговорим за още няколко точки, които може да са ви полезни:

За хората на средна и по-възрастна възраст изберете неутрални, едноцветни, тъмни или сиви, кафяви, сини тонове. Младите хора ще предпочитат светлите, с ярки щампи, смели надписи и рисунки.

Помислете как вашият мъж реагира на топлина и студ. Има хора, които често са студени, дори през лятото. По -плътна материя ще им подхожда. За “горещите мъже”, които могат да спят в къси панталони дори през зимата, не се колебайте да купите леки комплекти.

Комфортът е първото нещо, за което трябва да помислите, когато пазарувате пижама. Изборът между красота и удобство винаги е към втората точка. Защото спането в хладно, но напълно неудобно нещо е невъзможно. Покупката ще бъде ненужна.

 

Надяваме се нашите препоръки да помогнат. И вие ще придобиете нещо, което ще радва вас и вашия мъж дълго време.