Как да носим и с какво да съчетаваме туниката

Как да носим и с какво да съчетаваме туниката

Приветстваме всички наши читатели, почитатели на модерните и удобни дрехи! Искам да знам колко хора имат туники в гардероба си? Всъщност сега модните дизайнери ги използват активно в различни комбинации. Ето защо си струва да разберете какви са туниките ис какво да ги носят жените, които искат да изглеждат стилно и модерно.

 

Приятно разнообразие

Едва ли си струва да припомняме подробно древния произход на това облекло. Но именно тогава се оформи нейната особеност – лек, свободен силует, който подчертава съблазнителната женственост и прикрива малки недостатъци. Днес елегантността и комфортът направиха туниката почти универсална. Тя успешно ще замени блуза и жилетка, джъмпер и сако, сарафан и рокля за жени, което ясно се вижда на многобройни снимки. Модните къщи включват туники в най-различни ансамбли – от бизнес и спорт до плажни и дори вечерни.

 

Има два основни вида – туники тип риза и туники тип рокли. Всеки от тези видове е разнообразен по стилове, елементи, материи и покрития. Резултатът е такова разнообразие, че всяка модница ще се радва да избере нещо за себе си.

Не забравяйте да имате поне 2-3 разнообразни елегантни туники в арсенала си от дрехи. Много интересни опции можете да намерите в категорията туники на нашия уебсайт. Основното нещо е да изберете модел, подходящ за ситуацията.

Как да носите туника в офиса

Ако компанията няма конкретен дрескод, тогава туниката  е най-добрият вариант за служител в офиса. Модели с разфасовки отстрани също са напълно възможни. Въпреки това трябва да се вземат предвид следните точки:

предполага се по-строга кройка;

модела трябва свободно да пасва на фигурата;

желана средна дължина;

цветовата схема включва успокояващи цветове или малък затъмнен модел.

Текстурата на плата може да бъде различна – от памук до трикотаж. В чифт такива модели идеални са класическите панталони в успокояващи цветове. Дънки или клинове ще изглеждат по-демократични (ако ситуацията позволява). За да решите с какви панталони да носите елегантна туника за работа, можете да разгледате моделите в каталога на панталоните на нашия магазин. Пикантно допълнение към ансамбъла може да бъде жилетка.

Как да изберем подходящата туника за пътуване

За пътуващите комфортът на кройката и приятната естествена материя са особено ценни. При избора на туника са от значение 3 правила:

туниката не трябва да пречи на движенията;

тъканта трябва да е дишаща и да не оставя следи;

Най-подходящи са модели със средна дължина.

Характеристики на вечерните туники

Елегантните вечерни туники са особена ефектна група, която включва само елементи тип рокля. Те са ушити от шикозни обикновени тъкани с „лека“ текстура – от шифон, коприна, фино трико, велур. Модели от този тип напомнят за богатството на древна Гърция и Рим. Те могат да бъдат украсени с декоративни елементи, мъниста, дантела и дори скъпоценни камъни. За млади момичета късите фасони са приемливи, а за дамите се препоръчва дължина под коляното и до пода. Такива елегантни неща се носят с вечерни аксесоари и подходящи обувки. Особено модна тенденция е “високо ниско”, което означава различна дължина на продукта – по-къса отпред и по-дълга отзад.

Какво да носите с плажна туника

Плажният сезон ви позволява да се отпуснете и да закупите ярки необичайни тоалети. За любителите на туники през лятото – пълен простор за въображение! Тъканите са леки и ефирни. Прозрачните неща не са забранени за млади и стройни. Цветовете са много разнообразни – от обикновени до геометрични шарки и щампи. Туники с риза могат да се носят с малки шорти и дънки. Рокли-туники успешно заменят сарафаните и класическите рокли.

Топлина и комфорт на трикотажни изделия

Топлите туники са особено добри през зимата и в мокрото извън сезона. Текстурата и цветовете могат да варират.

Плетените туники от тънък трикотаж могат да се комбинират в многопластови ансамбли, които включват освен туниката пуловер, пола или рокля, панталон или топли клинове, както и дълги шалове.

Интересна модна тенденция: вложка под туника е имитация на риза с яка, която се закопчава отвътре Топлите плетени туники в етнически стил предполагат наличието на национални модели, които могат да бъдат геометрични, което ще подобри стила на артикула. Препоръчително е да се съчетаят с обикновен пуловер и плетени панталони или клинове. Допълнителни елементи във фолклорен стил са добре дошли: бижута от естествени материали, като кожа и козина, чанти с ресни, плетени шапки и барети.

Туники за пълни

Според модните дизайнери туниките са чудесни за жени с наднормено тегло. И не се ограничавайте до тъмни цветове, особено черно. Бяла туника също ще стои добре на дама с размер X+. Въпреки това, когато избирате туника, си струва да запомните, че:

„леки“ модели от тънък трикотаж са най-подходящи;

по-добре е да изберете дълги опции;

може да се комбинира с удължени аксесоари – висулки, верижки;

изберете стабилни обувки на средни токчета.

Какви обувки и аксесоари да носите

Топ съвет: за да не загуби туниката си, трябва да помислите с какви обувки и аксесоари е подходящо да я комбинирате. Има два подхода за формиране на ансамбли с туники:

компонентите са подбрани така, че да отговарят на тона и ситуацията – класически за офиса, спортни за пътуване, елегантни за вечерно облекло;

компоненти контрастират с общия лък и това допълнително привлича вниманието.

Вземете предвид модните тенденции

През сезона модните дизайнери обръщат специално внимание на моделите:

в етнически стил – от естествени материи, украсени с бродерия, дантела, панделки и др. ;

в стила на минимализма, тоест изключително проста кройка, почти без декорация;

с геометрични шарки – това могат да бъдат модели на самата тъкан или апликации или бродерия;

многослойни композиции от туники.

За любителите на етническия стил има място за въображение и креативност при използването на ефектни допълнителни аксесоари и бижута. Еднакво ефективни ще бъдат и ризи-туники, и рокли-туники. Първите се съчетават успешно с леки панталони от памук, лен и други естествени материи, както и с дънки.

Минимализмът е пълна противоположност на етноса. Включва просто изрязване – сякаш от едно платно. Използвани са класически приглушени цветове и никакви декоративни елементи.

Многослойните композиции са доста оригинална тенденция, която включва композиция от няколко туники, облечени една върху друга. На първо място, това се отнася за модели, изработени от леки материи – шифон, коприна, памук, и изисква специално изкуство в комбинация.

Не се занимавайте със спазването на всички модни тенденции, а намерете това, което ви харесва и ще се носи с удоволствие. В нашия каталог с дамско облекло има неща за всеки вкус.

 

Увлекателната тема за туниките може да бъде продължена още доста време, но по-интересно е да знаете вашето мнение за това с какво жените могат да носят туника, както и интересни комбинации, които някой вече използва в гардероба си. Творческата дискусия може да бъде прехвърлена с връзка към социалните мрежи. Всякакви мнения и коментари са добре дошли!