Мода за бременни жени

Мода за бременни жени

Съвети за избор на дрехи за бъдеща майка

Обичайният ритъм на живот, любимите стилове и токчетата остават настрана по време на бременност. Промените важат за всичко: сън, диета и удобни дрехи. Имайте предвид, че сега най-вероятно ще ви трябва повече време за пазаруване. Сега трябва да бъдете по-внимателни към комфорта на прилягането и състава на тъканите, които избирате сами. Решете точно за кои части от новия гардероб ще отидете в магазина, това ще ви помогне да се съсредоточите върху най-важното и да не губите време.

Когато пробвате, слушайте внимателно чувствата си: малко стегнато ли е или трие? Не трябва да купувате, дори ако нещото е много красиво – сега няма да можете бързо да загубите няколко килограма. Обърнете внимание на състава и комфорта на тъканите: по-добре е да изберете естествен памук и вълна. Това важи особено за избора на бельо: много бъдещи майки имат повишена чувствителност на кожата, което може да доведе до алергия към синтетика. Бельо с висока талия или твърде тясно бельо няма да работи. А гърдите ще се нуждаят от допълнителна мека опора. Основното нещо е да следите състава на тъканта.

Критериите за избор на обувки, както и бельо, сериозно се променят с настъпването на бременността. Особено важно е да изберете обувки, които са удобни за ходене, с опора за стъпалото и гърба. Краката и гърбът ви са подложени на все по-голямо напрежение и ще започнат да болят без допълнителна помощ. Освен това избягвайте модели със сложни връзки, в полза на обикновените слипони или обикновени закопчалки. Дрехите за бременни традиционно са по-скъпи, а широките туники, блузи и тениски, изработени от естествени материи, лесно се намират в обикновените вериги магазини. Освен това не забравяйте да вземете блуза от гардероба на съпруга си. Свободните модели с навити ръкави изглеждат страхотно на заоблени женски форми. Носете го върху тениска с дънки или като самостоятелен елемент от облеклото в ранните етапи.

Бременността причинява глобално преструктуриране на хормоналния фон, във връзка с което се променят вкусът, навиците, ритъмът на живот и дори болестите изчезват. В същото време тялото става по-чувствително към външни стимули, включително неестествени тъкани, активни алергени в храната и др.

Борбата с подобни промени е безполезна, а по време на бременност може да бъде опасна, така че просто трябва да сте по-внимателни при избора на нещата около вас. Без нискокачествена дантела или тесни бикини. Сутиените са меки, не врязващи се в кожата, изработени от дишащи материи.

За рокли, да кажем коприна (естествена), шифон с добавка на дантела. Разбира се, такъв внимателен подбор на материи носи със себе си ограничения в избора. Но това е случаят, когато трябва да бъдете твърде внимателни, това е по-лесно, отколкото да се справяте с последствията.

Дизайнерите на дрехи за бременни жени никога не престават да учудват: този сезон тоалети с лека нотка на буйните шейсетте стават актуални. Това са рокли с прав силует и къси поли, расклешени дънки, много волани и волани. Не се страхувайте да се поддадете на модните тенденции: обърнете внимание на наситени цветове и ярки щампи, голяма лента ще стане особено актуална. От миналия сезон тенденцията за пастелни нюанси се дърпа нагоре: бежово; бледо синьо; прашно розово.

Сивото се завръща в целия си блясък, от металик до приглушени нюанси. Не се страхувайте да експериментирате: голям принт ще прехвърли вниманието от нарастващия ви корем към вас, особено ако е с необичайни шарки на гърба или популярни бродерии върху джобовете на ризата. Правите рокли успешно ще подчертаят малко коремче в ранните етапи, а малко по-късно можете да преминете към трикотаж.

Веднага щом наличието на корем стане очевидно, поли и тесни дънки с висока талия се поставят на далечния рафт. Но как да замените така необходимите елементи от гардероба? Роклите напълно ще заменят вашата колекция от поли, изберете всякакви – от модели с висока талия до дълги ризи, комбинирайте с необичайни обувки и ярка чанта – изображението е готово. Ако трябва да се придържате към дрескода, дайте предпочитание на прави или поне не стегнати силуети, в меки пастелни цветове. Голяма вертикална лента или лаконични аксесоари ще ви помогнат да разнообразите изображението. Заменете обикновените дънки със специални: с вложка от мек ластик в талията. Ще ви издържат почти през целия период на бременността и ще се съчетаят добре с всеки горнище.

За горнище използвайте пуловери от оверсайз плетка – те вече са на върха на модата, или тънки летящи блузи. Комбинирайте нещата, купете нови аксесоари: яки, висулки или ярки пръстени. Просторните дънкови рокли са перфектно съчетани с ярки шалове, вплетени в косата: много ретро и в същото време женствени. Изберете прости и стабилни обувки: слипони, меки маратонки и обувки с ниска скорост.