Офис роклята е лицето на всяка бизнес дама

Офис роклята е лицето на всяка бизнес дама

Роклята за офиса не е просто тоалет, тя е лице на бизнес дама, възможност да направите правилното впечатление. Правилно избраната рокля ще подчертае образа на бизнес и успешна жена. Но как да изберем подходящата офис рокля, за да изглеждате свежо и привлекателно от една страна и да отговаряте на дрескода, от друга?

 

Платът, от който е ушита роклята за офис работа, трябва да отговаря на основните изисквания:

Скъп красив вид материал

Тя не трябва да се набръчква твърде много, за да изглежда спретнато дори в края на деня

Не трябва да се разтяга и да блести по отношение на заседнала работа

Материята трябва да е естествена, екологична, защото ще трябва да прекарвате по-голямата част от деня в офис дрехи

 

Бизнес роклята не позволява използването на полупрозрачни, леки материи, през които се вижда бельото. Моделите, изработени от плътни материали, които държат добре формата си, са по-подходящи. Когато избирате рокля за работа от снимка или в магазин, трябва да вземете предвид и сезонността. През зимата трябва да се даде предпочитание на плетена ангорска рокля, плътен трикотаж или удобно трико. А през лятото най-подходящи са модели от памук, лен или модерен комбиниран текстил: лен и коприна, смес от коприна и кашмир.

 

Рокля-калъф. Най-често срещаната и универсална кройка на бизнес рокля. Класическата дължина до коляното е в състояние визуално да удължи краката, а широк колан или пояс ще подчертае благоприятно линията на талията. Понякога рокля-калъф може да бъде допълнена с пеплум, такъв модел ще подхожда на стройни високи момичета и ще подчертае женствеността на силуета. Този модел създава елегантна визия, в която можете да отидете на работа или гала събитие.

 

Туника. Такъв женствен стил ще ви позволи да изглеждате сдържано и привлекателно в същото време. В интернет можете да видите снимки на различните му вариации, в зависимост от въображението на дизайнера. Най-удобни за носене са деним, памучни и плетени модели. Всеки от тях се съчетава добре с жилетка, яке или дълго яке. За допълване на изображението ще ви помогне да допълните открадната или шала за врата.

 

С драперия. Драпирана рокля нежно приляга на женската фигура и винаги изглежда много по-зрелищно в живота, отколкото на снимката. Декор като драперия добавя нотка на романтика и женственост към строгия офис визия. Освен това визуално увеличава гърдите и помага да се скрие излишния обем в корема.

 

Сарафан рокля. Ако дрескодът позволява, за работа в офиса можете да изберете стилен стил под формата на сарафан. Можете да го носите като самостоятелен артикул или с водолазка, блуза. Във втория случай се допускат рокли с по-дълбок разрез на мишницата и деколтето. По форма сарафанът трябва да е малко по-свободен от класическия калъф.

 

Съвети за стилист

  • Едно от ключовите правила при избора на бизнес рокля е да няма никакви украшения върху нея. Трябва да се откажете от дантели, волани, кристали, лъкове и други декоративни елементи, когато става въпрос за строг, елегантен външен вид.
  • При поръчка на рокля с доставка, ще трябва да забравите за голата кожа, дълбокото деколте, стилът трябва да остане строг и сдържан.
  • За да не изглеждате несериозно, твърде прилепналите неща трябва да бъдат изключени от офисния гардероб.
  • Особено внимание трябва да се обърне на дължината на роклята, къс продукт ще изглежда неподходящ, а твърде дългият ще бъде неудобен за работа. Оптималната дължина на полата за офис облекло е тази, която не се издига над коляното с повече от 5 сантиметра.

 

  • Не избирайте прекалено ярки, крещящи нюанси като цвят за строги дрехи. За нея се предпочитат сдържани, естествени нюанси: сиво, тъмно синьо, бордо, светлокафяво или синьо.